Како се пријавити за лични зајам у 3 корака

Подношење захтева за кредит може захтевати више времена и труда од пријаве за кредитну картицу, али уз наш водич у три корака, можете добити одговоре на сва ваша питања и одабрати најбољи лични зајам за вашу ситуацију.

Корак 1: Претходно квалификујте и упоредите понуде

Претквалификација за лични зајам вам даје преглед стопа, месечних плаћања и услова које бисте могли да примите пре него што званично поднесете пријаву. Већина зајмодаваца на мрежи и неке банке нуде претквалификацију, коју можете да урадите на рачунару или мобилном уређају за око пет минута.

» ВИШЕ: Претквалификујте се са више зајмодаваца истовремено на НердВаллет-у

Да ли ће претквалификација утицати на мој кредитни резултат?

Претквалификација за лични зајам ће укључивати лагани упит, који не утиче на ваш кредитни резултат.

Кредитни резултати су обично велики фактор у одређивању ваше подобности за лични зајам. Ако сте забринути за свој резултат, можете бесплатно да проверите свој кредитни извештај и исправите све грешке пре него што се предквалификовате.

Постоје и зајмодавци који посебно пружају услуге зајмопримцима са лошим кредитним способностима, што значи ФИЦО резултат од 629 или нижи.

Будите спремни за сваку апликацију за кредит НердВаллет прати ваш кредитни резултат и показује вам начине да га изградите — бесплатно. УЗМИ КУПУ

Шта ми је потребно да се унапред квалификујем за лични зајам?

Да бисте се претходно квалификовали, мораћете да доставите неке или све од следећих информација:

 • Сврха зајма, као што је финансирање побољшања дома, консолидација дуга или плаћање трошкова селидбе.

 • Тражени износ кредита. Зајмодавци обично нуде личне зајмове од 1.000 до 50.000 долара.

 • Ваш жељени месечни рок и рок отплате кредита. Термини се обично крећу од две до пет година.

 • Основни лични подаци као што су ваше име, датум рођења, адреса, приход, образовање и месечна хипотека или плаћање станарине.

 • Неки зајмодавци такође траже ваш број социјалног осигурања током претквалификације.

Колико ће времена бити потребно за претквалификацију?

Претквалификација може потрајати неколико секунди или минута након што пошаљете своје податке. Ако се квалификујете за понуду зајма, појавиће се нова страница која приказује ваше потенцијалне стопе и услове.

Такође можете добити е-пошту од зајмодавца са контакт информацијама за корисничку подршку и листом следећих корака који ће вам помоћи да довршите апликацију.

Корак 2: Одаберите свој кредит и прикупите документе

Са понудама више зајмодаваца у руци, време је да упоредите своје опције и изаберете једну апликацију за кредит са којом ћете наставити.

Како да изаберем најбољи лични зајам?

Једна од најважнијих ствари које треба имати на уму када бирате личну позајмицу је годишња процентуална стопа, или АПР, што је ваш укупни трошак задуживања. Ово узима у обзир вашу каматну стопу и све додатне накнаде. Што је АПР нижи, то је нижа цена кредита. АПР ће се разликовати у зависности од одређених фактора, као што су ваш кредитни резултат и приход.

Уверите се да можете удобно да приуштите месечне уплате. Истражите све функције које су вам посебно важне, као што су флексибилне опције плаћања, помозите да изградите свој кредитни резултат или директно плаћање повериоцима ако консолидујете дуг.

Шта ми је потребно за мој захтев за кредит?

Када одаберете зајам са стопом, условима и карактеристикама који најбоље одговарају вашем буџету и вашим потребама за задуживањем, време је да довршите апликацију. Мораћете да наведете неке или све од следећег:

 • фото ИД.

 • Доказ о адреси.

 • Доказ о радном статусу.

 • Историја образовања, укључујући највиши степен који сте стекли и датум дипломирања.

 • Финансијске информације, укључујући укупну штедњу, имовину за пензију и неизмирени дуг.

 • Број социјалног осигурања ако није наведен током претквалификације.

Корак 3: Пошаљите пријаву и добијте средства

Уверите се да сте пажљиво прочитали услове и одредбе зајма, а затим кликните на „Пошаљи“.

Уговор потврђује да су све информације које сте доставили у пријави тачне. Такође овлашћује зајмодавца да предузме кораке да потврди ваше податке, као што је контактирање вашег послодавца и извлачење ваших кредитних извештаја.

Како ће мој захтев за кредит утицати на мој кредитни резултат?

За разлику од претквалификације, подношење формалног захтева за кредит покреће захтев за тврди кредит. Ово може смањити до пет поена вашег ФИЦО резултата и остати у вашем кредитном извештају нешто више од две године.

Колико ће времена бити потребно да моја пријава буде одобрена?

Ако све прође, могли бисте бити одобрени истог дана. Ако треба да доставите додатне документе, одобрење ће трајати дуже. У овом случају, зајмодавац ће вам се обратити директно и обавестити вас које додатне материјале да поднесете.

Колико ће времена требати да се финансира?

Након што будете одобрени и потпишете уговор о зајму, колико брзо ћете примити новац ће вероватно зависити од врсте зајмодавца који одаберете. Многи онлајн зајмодавци могу да обезбеде финансирање истог дана. Већина традиционалних зајмодаваца, попут банака, добиће новац за пет дана или раније.

» ВИШЕ: Најбољи кредитори за брзи новац

Када добијете средства, очекујте да ће ваша прва уплата зајма доспети у року од 30 дана. Ако сте омогућили аутоматска банковна плаћања, средства ће бити задужена са банковног рачуна који сте навели. Обавезно додајте износ месечне уплате свом буџету да бисте остали на врху отплате дуга.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here