Како се пријавити за кредит за мала предузећа у 4 корака

Програм заштите плате је званично завршен 31. маја 2021. Прочитајте нашу ППП страницу за више информација или посетите наш Водич за опрост ППП зајма.

Ако се питате како да се пријавите за кредит за мала предузећа, одвојите време да истражите и пронађете оно што вам одговара. Може потрајати месецима да се добије пословни зајам, посебно онај који подржава Администрација за мала предузећа. Ако разумете све своје опције и не журите са процесом, бићете у најбољој позицији да добијете одобрење - и избегнете губљење времена или новца.

Пронађите зајмодавца

Ево четири корака да се пријавите за кредит за мала предузећа.

1. Одлучите где да се пријавите за кредит за мала предузећа

Банке, алтернативни зајмодавци на мрежи и други извори нуде пословне кредите. Најбоље место за подношење захтева за кредит за мала предузећа обично ће бити где год да се квалификујете за најнижу каматну стопу. Али следећа питања би такође требало да утичу на вашу одлуку:

  • Како су вам добре финансије? Банкарски и СБА кредити обично нуде најконкурентније каматне стопе. Ове ниске стопе долазе са строгим квалификацијама: вероватно ће вам требати најмање две године пословања, јак годишњи приход и добар кредит (многи зајмодавци малих предузећа захтевају ФИЦО резултат од најмање 650) да бисте се квалификовали за финансирање. Ако имате лошу кредитну способност или не можете на други начин да постигнете те оцене, најбоље је да се пријавите за кредит за мала предузећа од онлајн зајмодавца.

Како функционише СБА кредит

СБА зајам је зајам за мала предузећа који издају приватни зајмодавци, али га подржава савезна влада. За СБА зајам се пријављујете преко кредитне институције као што је банка или кредитна унија. Затим, тај зајмодавац тражи од СБА гаранцију за зајам, што значи да ако не платите СБА зајам, влада плаћа зајмодавцу гарантовани износ. СБА захтева безусловну личну гаранцију од свих са најмање 20% власништва у компанији, што њих и њихову личну имовину ставља на удицу за плаћање. СБА има неколико програма зајма, укључујући 7(а) зајмове, 504 кредита и микрокредите.

  • Која врста финансирања вам је потребна? Доступно је више врста пословних зајмова, али не од сваког зајмодавца. Ако купујете тешке машине, на пример, зајмодавац са наменским финансирањем опреме може имати смисла. За текући обртни капитал, размотрите пословну кредитну линију из које можете извући по потреби. Ако желите да се пријавите за СБА зајам, који може да се креће до 5 милиона долара, можете пронаћи зајмодавце који учествују користећи алатку агенције за усклађивање кредитора.

  • Када вам треба кредит? Ако вам је потребно финансирање у журби, можда ћете желети да дате приоритет онлине зајмодавцима. Ови зајмодавци можда имају аутоматизоване процесе који им омогућавају да брзо прегледају апликације и нуде брзе пословне зајмове. Ако можете да чекате више од неколико дана, СБА Екпресс зајмови могу понудити брже време обраде од других савезних опција, али сличне погодности, попут конкурентних стопа и флексибилних услова.

Ако више зајмодаваца задовољава ваше потребе, погледајте да ли вам неки омогућавају да се унапред квалификујете за процењену каматну стопу. Ова опција ће вероватно бити чешћа код онлајн зајмодаваца. За традиционалне зајмодавце као што су банке, размислите о разговору са кредитним службеником пре него што се пријавите како бисте били сигурни да испуњавате квалификације.

2. Набавите материјале за пријаву

Сваки зајмодавац може захтевати другачију документацију за свој захтев за кредит за мала предузећа. Већина ће вероватно желети неки облик следећег:

  • Информације о вашем пословању. Ове ставке ће се кретати од основних — као што су назив вашег предузећа, адреса и порески број — до детаљније документације. На пример, зајмодавац може желети пословни план или предлог који описује како ћете користити зајам.

  • Финансијски извештаји за вас и ваше пословање. То може укључивати документацију о вашем годишњем приходу, као што су извештаји о добити и губитку, плус пореске пријаве и изводе са банковног рачуна за власнике предузећа и сам посао.

  • Детаљи о власницима предузећа. Можда ће вам требати информације као што су имена, бројеви социјалног осигурања и адресе за свакога ко поседује више од одређеног процента ваше компаније, обично 20% или 25% у зависности од зајмодавца или зајма.

Контролна листа СБА-ове апликације за кредит је одлично место за почетак ако нисте сигурни шта би вам могло затребати. Државни зајмови за мала предузећа обично захтевају више папирологије од других опција, тако да ако имате све што СБА жели, требало би да будете добро припремљени за све што зајмодавац тражи.

3. Прегледајте своју апликацију за кредит за мала предузећа

Пре него што се пријавите за кредит за мала предузећа, размислите о томе да неко други прегледа вашу пријаву, посебно ако садржи информације које би могле бити отворене за тумачење, као што је пословни план. Један од ресурса је Центар за развој малих предузећа, или СБДЦ.

СБДЦ су локалне организације које делимично подржава савезна влада. Свака филијала укључује квалификоване пословне професионалце који могу пружити помоћ о темама као што су вођење посла и добијање финансирања. Можете лоцирати СБДЦ-ове у својој држави користећи СБА-ов алат за проналажење.

Обавезно још једном проверите да ли ваша апликација за пословни зајам укључује све што је зајмодавац тражио иу одговарајућем формату. Зајмодавац може имати питања док процењује вашу пријаву, али смањивањем непотребних напред-назад, ви ћете донети одлуку што је пре могуће.

4. Пратите упутства зајмодавца да бисте се пријавили

Када све буде у реду, како ћете се заправо пријавити за кредит за мала предузећа зависиће од зајмодавца. На пример, онлајн зајмодавац Фундбок вам омогућава да повежете своје пословне налоге преко његове веб странице да бисте се квалификовали за финансирање.

Традиционалније финансијске институције, као што су банке и кредитне уније, могу вас натерати да се пријавите у филијали или телефоном. На пример, Банк оф Америца прихвата онлајн апликације за неке од својих производа — као што су њени пословни ауто кредити — али захтева лични или телефонски састанак за друге.

Без обзира на то како поднесете своју пријаву, сазнајте типично време обрта зајмодавца. На тај начин ћете знати када да очекујете одлуку о томе да ли сте одобрени.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here