Како се пријавити за студентске кредите: федерални и приватни

Сазнајте више о приватним студентским кредитима

  • Пронађите студентски зајам: Упоредите приватне студентске кредите, врсте и стопе

  • За и против: Како се разликују савезни и приватни студентски кредити

  • Како се пријавити: Питате се где да се прво пријавите за студентске кредите?

Студентски кредити нису једнаки. Неки су федерални, неки приватни, неки су дизајнирани да помогну финансијски потребним зајмопримцима, неки нуде ниже стопе или важне заштите зајмопримца. Многи студенти морају да комбинују различите врсте кредита да би покрили своје трошкове факултета.

» ВИШЕ: Врсте студентских кредита: Који је најбољи за вас?

„Велики сам обожаватељ поређења онога што је најбоље за сваку породицу“, каже Јоди Окун, оснивач Цоллеге Финанциал Аид Адвисорс, који помаже породицама да схвате како да плате колеџ. „Мислим да не постоји одређено правило које најбоље функционише.”

Ако морате да узимате кредите да бисте платили колеџ — а већина студената то чини — важно је да разумете све опције федералног и приватног студентског зајма пре него што донесете било какву одлуку.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Почните са савезним студентским кредитима

Федерални зајмови су вероватно ваша најбоља опција студентског зајма. Они нуде великодушнију заштиту зајмопримца од приватних студентских кредита, као што је могућност преласка на план заснован на приходима ако не можете да приуштите своје месечне уплате или да одложите плаћања ако изгубите посао. Окрените се приватним зајмовима тек након што сте позајмили онолико колико можете у савезним зајмовима.

Бесплатна апликација за савезну студентску помоћ, или ФАФСА, је апликација за све савезне студентске зајмове. Попуњавање је такође ваша улазница за помоћ засновану на потребама — укључујући федералне грантове, радни студиј и неке стипендије — ако се квалификујете.

» ВИШЕ: Шта је финансијска помоћ за факултет? 

Коју врсту савезних студентских кредита могу добити?

Постоји неколико врста савезних студентских кредита:

  • Директно субвенционисани кредити су намењени зајмопримцима који имају финансијске потребе. Ако се квалификујете, нећете бити одговорни за било какве камате које настају док сте у школи.

  • Директни несубвенционисани кредити су најчешћи тип федералног студентског зајма. За разлику од субвенционисаних кредита, они су доступни и зајмопримцима додипломских и дипломираних и прикупљају камату док сте у школи. Камата се капитализује (додаје се на ваше стање) на крају вашег грејс периода.

» ВИШЕ: Преглед савезних студентских кредита

  • Град ПЛУС кредити су за дипломиране и професионалне студенте и немају ограничења задуживања. За разлику од зајмова за додипломске студије, који не узимају у обзир кредит зајмопримца, потребан вам је пристојан кредит да бисте се квалификовали за дипломирани ПЛУС кредит. Влада жели да се увери да ваш кредитни извештај нема негативних ознака попут банкрота, отписа или доспјелих дугова, каже Карен МцЦартхи, директорица анализе политике у Националном удружењу администратора финансијске помоћи студентима.

  • Зајмови за родитеље ПЛУС су за родитеље са зависним студентима основних студија. Кредитна историја родитеља мора бити без мрља да би се квалификовала. Они могу да позајмљују онолико колико им је потребно да покрију трошкове факултета својих студената.

» ВИШЕ: Упоредите кредите за родитеље за факултет: ПЛУС и приватне

Колико могу да позајмим у савезним студентским кредитима?

Можете да узмете више врста федералних зајмова ако се квалификујете, али постоје ограничења у погледу износа студентских зајмова на основу врсте вашег кредита, године у школи и да ли сте зависни или независни студент. Такође постоје ограничења колико можете да позајмите у току целог високог образовања. Имајте на уму да укупна ограничења за дипломиране зајмопримце укључују све кредите које су позајмили као додипломски.

Коју каматну стопу могу очекивати са савезним студентским кредитима?

Конгрес сваке године утврђује каматне стопе за све ове врсте кредита, али нове стопе се односе само на нове кредите. Ваша каматна стопа је закључана током трајања вашег постојећег кредита.

Када користити приватне студентске кредите

Прво би требало да размотрите опције федералног студентског зајма, али приватни студентски зајмови могу бити добра опција за неке зајмопримце, као што су студенти који су позајмили максималан износ савезних зајмова, а и даље им је потребан новац.

Родитељи и дипломирани студенти са добрим кредитом - или студенти који имају су-потписника са добрим кредитом - такође могу да добију бољу каматну стопу са приватним студентским кредитом од федералног. Брендан Цоугхлин, председник сектора потрошачких депозита и кредитирања у Цитизенс Банк, процењује да би више од половине зајмопримаца могло да се квалификује за бољу каматну стопу са приватним кредитом, осим ако се квалификује за федерални директни субвенционисани зајам.

Ипак, Макарти охрабрује зајмопримце да се држе савезних студентских кредита — чак и ако би могли да добију бољу стопу са приватним зајмом — јер савезни зајмови нуде планове отплате засноване на приходима, опције одлагања и отпуштања, и програме опроста. Неки приватни зајмодавци такође нуде неке од ових погодности, али оне обично нису тако повољне као федералне верзије.

Како се пријавити за приватне студентске кредите

За разлику од већине савезних студентских кредита, приватни студентски кредити захтевају потпуни процес преузимања. Зајмодавци траже зајмопримце који имају добре кредите и довољно додатног новца за плаћање кредита с обзиром на друге трошкове - то јест, релативно низак однос дуга и прихода. Ако не испуњавате те услове, можда ће вам требати супотписник да бисте се квалификовали за приватни студентски зајам.

Банке, кредитне уније, онлајн компаније и државне агенције нуде приватне студентске кредите. Са толико опција, важно је упоредити каматне стопе, накнаде и заштиту зајмопримца пре него што одаберете зајмодавца.

» УПОРЕДИТЕ: Опције приватног студентског зајма

Ако већ имате студентске кредите и желите да знате како да на најбољи начин отплатите свој дуг, погледајте наш водич за савезне планове отплате студентског кредита или наш водич за решавање приватних студентских кредита.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here