Како избећи месечне накнаде за проверу рачуна

Можда још више излуђује када видите да вас ваша банка погађа са накнадама за текући рачун за „одржавање“." Ово је цена коју плаћате само за паркирање готовог новца на безбедном месту и може да доведе до више од 100 УСД годишње.

Али можда ћете моћи да избегнете плаћање месечне накнаде за услугу испуњавањем једног од следећих услова. Још боље, прилично су разумни.

Испуните захтев минималног биланса

Накнаде и правила се разликују у зависности од институције, али клијенти у већини банака и кредитних унија могу да избегну месечне наплате тако што држе своје стање изнад одређеног износа. За основне текуће рачуне у националним банкама који не зарађују камату или друге погодности, та цифра обично износи око 1.500 долара. За премијер рачуне, то може бити и до 10.000 долара.

Ако данас не можете да испуните ту ознаку, можете да направите потезе да бисте побољшали своју равнотежу. Приступите овоме као и сваком другом циљу штедње.

„Одложите 25 долара недељно, или шта год разумно можете да уштедите, док не остварите свој циљ“, каже Кери Хоучинс-Вит, финансијски саветник у Коралвилу, Ајова. „Наставите да штедите тих 25 долара сваке недеље док не добијете јастук. На тај начин нећете морати свакодневно да бринете о томе да ли ћете пасти испод минимума и добити накнаде.”

» ВИШЕ: Најбољи текући рачуни НердВаллет-а

Пријавите се на директан депозит

Други начин да избегнете накнаде је да се упишете у директан депозит, услугу преко које се ваша плата или неки други новац који редовно примате аутоматски уплаћује на ваш банковни рачун. Неке банке и кредитне уније ће захтевати да сваког месеца добијете одређену суму новца директним депозитима, обично не више од 500 УСД за основне текуће рачуне. Ако се то односи на вас, немојте расподелити приход на више од једног налога.

„Ако делите свој директни депозит између два рачуна, попут провере и штедње, можда никада нећете испунити минимум“, каже Јохана Фок Турнер, финансијски саветник у Мејфилду, Кентаки. „Али можете да подесите свој директни депозит тако да цео приход иде на ваш текући рачун, а затим једноставно пребаците део тог новца на своју штедњу сваког месеца.”

Отворите штедни рачун у истој институцији

Банка или кредитна унија такође могу да се одрекне накнада за клијенте који имају више рачуна под истим кровом. За већину људи отварање штедног рачуна биће најлакше решење.

Поред тога што вам помаже да избегнете месечне накнаде за услуге, отварање штедног рачуна и повезивање са вашим текућим рачуном може вас заштитити од наплате прекорачења, које могу бити чак 38 долара.

» Тражим нови налог? Прегледајте НердВаллетову листу најбољих штедних рачуна.

Пређите на пластику

Неколико банака и кредитних синдиката одричу се месечних накнада за услуге за клијенте који користе дебитну картицу повезану са рачуном одређени број пута сваког месеца, обично око 10 трансакција. Ако имате проблема да испуните неке од других услова за одрицање, размислите о проналажењу финансијске институције која укида накнаде за честе кориснике дебитних картица.

Потражите бесплатну проверу негде другде

Друга опција би, наравно, била да једноставно одбаците своју банку или кредитну унију за ону која нуди бесплатну проверу. Само се уверите да нећете добити накнаду за превремено затварање рачуна када напустите тренутну финансијску институцију, што се може десити ако затворите свој налог у року од неколико месеци од отварања.

Али ако волите своју банку или кредитну унију и само желите да елиминишете накнаде, ови потези вам могу помоћи да избегнете њихово плаћање.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here