Како избећи ПМИ приликом куповине куће

Приватно хипотекарно осигурање, или ПМИ, је осигурање које штити зајмодавца у случају да зајмопримац не плати стамбени кредит.

Обично ће зајмодавац захтевати од вас да платите ПМИ ако је ваше учешће мање од 20% на конвенционалну хипотеку. Можете се ослободити ПМИ-а након што стекнете довољно капитала у свом дому.

Приватно хипотекарно осигурање није нужно лоша ствар. Може отворити врата за власништво над кућом када немате огромну гомилу новца за одлагање.

Али цена ПМИ-а ће повећати вашу месечну исплату хипотеке, тако да је важно одмерити алтернативе.

» ВИШЕ: Израчунајте свој ПМИ

Начини да се избегне ПМИ

Ево начина да избегнете плаћање приватног хипотекарног осигурања:

Уплатите 20% учешћа

Веће учешће нуди предности осим смањења месечне уплате хипотеке и избегавања ПМИ. Такође ћете добити нижу камату на хипотеку, платити мање накнада и брже стећи капитал у свом дому.

» ВИШЕ: Зашто је уплата од 20% мртва

Плати већу камату

Понекад зајмодавци оглашавају „без ПМИ стамбених кредита." У тим случајевима, зајмодавци ће платити ПМИ, обично у замену за наплату веће каматне стопе на хипотеку. Ово је познато као хипотекарно осигурање које плаћа кредитор. Обавезно пажљиво упоредите трошкове и користи када размишљате о приватном хипотекарном осигурању које плаћа зајмодавац у односу на зајмопримац.

Узмите зајам 80-10-10

Понекад се назива „повратни зајам“, зајам 80-10-10 вам омогућава да купите кућу са два кредита који покривају 90% цене куће. Један кредит покрива 80% цене куће, а други кредит покрива 10% учешћа. У комбинацији са вашом штедњом за учешће од 10%, ова врста кредита вам може помоћи да избегнете ПМИ.

Припадник војске или ветеран? Узмите ВА кредит

ВА кредити, подржани од стране Одељења за борачка питања, намењени су садашњим и борачким члановима службе и подобним супружницима. Не захтевају хипотекарно осигурање, иако постоји једнократна накнада за финансирање.

» ВИШЕ: Сазнајте више о накнади за финансирање ВА

Истражите програме државне агенције за стамбено финансирање

Државне агенције за стамбено финансирање нуде програме помоћи за хипотеке и учешће како би помогли људима који се квалификују да постану власници куће. Понекад програми могу да укључују хипотеке са ниским учешћем које садрже хипотекарно осигурање са смањеним трошковима или не захтевају ПМИ.

» ВИШЕ: Погледајте програме за купце куће први пут по државама

Да ли је ПМИ вредан тога?

На крају крајева, одлука да ли ћете користити више новца за учешће или плаћање за ПМИ представља балансирање. Мораћете да узмете у обзир износ новца који имате на располагању, локално тржиште некретнина и ваш месечни буџет.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here