Како банкирати када не можете доћи до банке

Долазак до филијале банке може бити изазован задатак, посебно ако имате ограничене могућности превоза или живите далеко од своје банке. У ствари, ако живите у руралном подручју, вероватно је да је ваша заједница изгубила више филијала банака него што је добила између 2012. и 2017. године, према студији Федералних резерви из 2019.

Можда је време да размислите о другим опцијама где банкирате. Многе банке и кредитне уније створиле су начине да клијенти имају приступ робусној корисничкој служби од куће, као и проширене заједничке филијале, мреже банкомата и програме надокнаде накнада за услуге које треба да се ураде лично.

Ево неколико опција за банкарство када физички не можете да дођете до филијале.

Банке са солидним онлајн функцијама и удаљеном службом за кориснике

Многе традиционалне банковне банке нуде услуге које се сада могу обавити потпуно онлајн, као што су депозит на даљину, плаћање рачуна на мрежи, писање и слање чекова, трансфер новца и још много тога. Као што бисте очекивали, банке и необанке које су само на мрежи такође нуде ове услуге и елиминишу потребу за личном услугом за кориснике, иако ће можда морати да користе јединствена решења за омогућавање клијентима да полажу готовину (погледајте одељак о Зеленој тачки испод).

Даљински канали за корисничку подршку могу да обухватају телефонску линију, ћаскање уживо, безбедну размену порука када сте пријављени, е-пошту или комуникацију преко друштвених медија — као што је Твиттер ручица која је намењена корисничкој служби.

Могућност депоновања чекова преко мобилне апликације банке постала је стандардна функција која углавном елиминише потребу за депоновањем чека на банкомату или филијали, осим ако износ чека не премашује удаљене лимите депозита.

Онлине трансфери и плаћање рачуна су такође стандардне функције за већину банака ових дана. Неке банке ће чак послати чек у ваше име ако прималац не прихвати плаћање рачуна на мрежи.

Банке које нуде надокнаду накнада за банкомат или бесплатне мреже банкомата

Надокнада накнада за банкомат постала је чешћа понуда последњих година, посебно за онлајн банке које немају филијале или сопствену мрежу банкомата. Неке банке нуде неограничене накнаде за банкомат, док друге могу да надокнаде само до одређеног износа, као што је 15 долара месечно.

Мајк Хорлбек, пилот авио-компаније и пензионисани војни официр из Индијане, каже да овај метод нетрадиционалног банкарства где клијенти могу све да раде онлајн и добијају неограничене накнаде за банкомат користе припадници службе већ дуже време откако се толико крећу и не нема увек приступ филијалама банке. Многи користе банке као што је УСАА које посебно задовољавају потребе војске.

„УСАА обезбеђује рефундирање накнаде за банкомат, тако да никада не размишљам о тим трошковима када подижем новац“, каже Хорлбек.

Осим надокнаде на банкоматима, ваша банка може имати бесплатну мрежу банкомата која би могла бити згоднија од доласка у филијалу. Неколико заједничких мрежа банкомата укључује Аллпоинт и МонеиПасс, иако ваша банка може имати сопствену мрежу банкомата.

Банке и кредитне уније које су део Цо-оп мреже

Ако вам је потребна лична корисничка услуга, али локације ваше банке или кредитне уније су далеко од вас, погледајте да ли ваша финансијска институција припада Цо-оп мрежи. Цо-оп мрежа нуди више од 30.000 банкомата без накнаде и више од 5.600 филијала кредитних синдиката које могу да деле чланови мреже. Можете претражити Цо-оп сајт да видите да ли ваша банка или кредитна унија учествује.

Локације Греен Дот

Греен Дот је банка са мрежом услуга које имају локације у великим малопродајама као што су ЦВС, Валгреенс, 7-Елевен и више. Компанија је позната по својим препаид дебитним картицама, а нуди рачуне, мобилно банкарство, дебитне картице, депозит новца и могућност слања новца и плаћања рачуна.

Греен Дот функционише под различитим трговачким именима укључујући Греен Дот Банк, ГО2банк, ГоБанк и Бонневилле Банк. Његове распрострањене локације у малопродајним објектима могу га учинити погоднијом и приступачнијом опцијом од традиционалних филијала банака.

Који је прави за вас?

Како мобилно банкарство и услуга за кориснике на даљину постају приступачнији, ваша потреба за филијалама банке може да се смањи. Размислите о свом животном стилу и да ли би нова банка са услугама само на мрежи или услугама прилагођеним мобилним уређајима или другим функцијама могла бити боља од покушаја да пронађете начине да дођете до удаљене локације банке.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here