Како банкирати када не можете да одете у банку

За клијенте који апсолутно морају да посете филијале, банке предузимају кораке да спрече ширење ЦОВИД-19. Шон Потер из Минеаполиса, који пише блог на Ми Монеи Визард, видео је ове мере предострожности током недавног састанка у својој локалној банци. „Било је незгодно јер сам имао састанак са менаџером за односе, а и даље смо морали да одржавамо 6 стопа удаљености иако смо морали заједно да прегледамо исте документе“, каже он.

Потер цени то што је филијала покушавала да обезбеди његову безбедност, али каже да сада разматра друге начине за банкарство. „Од сада је онлајн или на телефону“, каже он.

Ево неколико начина на које можете банковати без напуштања куће, заједно са сигурносним саветима ако вам је потребно да одете у филијалу од цигле и малтера.

Истражите опције на мрежи

„Много банкарства се може обавити притиском на дугме“, каже Брајан Милтон, шеф сектора за банкарство са становништвом у Унион банци. Већина банака и кредитних унија има робусне веб странице и апликације које можете користити за многе банкарске задатке.

Чекови депозита. Са мобилним чековним депозитом, можете да снимите фотографију папирног чека и пошаљете га на мрежи, путем апликације или безбедног веб-сајта ваше банке.

Плаћају рачуне. Са онлајн плаћањем рачуна, можете се пријавити на веб страницу своје банке и унети име примаоца и његове контакт информације. Ваша банка решава остало тако што ће извршити електронски трансфер средстава или послати чек на папиру.

Пријавите се за налог. Отварање новог текућег или штедног рачуна може бити једноставно као одлазак на веб локацију банке и подношење онлајн апликације. Да бисте се пријавили, имајте при руци своју возачку дозволу и број социјалног осигурања да докажете свој идентитет.

Потпишите документе. Неке институције користе дигиталне услуге као што је ДоцуСигн за припрему докумената, укључујући документацију о кредиту и отварању рачуна. Они вам могу бити безбедно послати е-поштом, а можете их потписати електронским путем кликом на истакнуте упите.

Затражите помоћ при плаћању. Треба вам мало слободе у отплати кредита? Неке банке дозвољавају клијентима да затраже аранжмане на мрежи, укључујући одлагање рокова за рачуне, привремено смањење месечних плаћања или тражење ослобађања од накнада.

Или подигни слушалицу

Држите број корисничке службе ваше банке у близини. Можете га користити да разговарате са стварном особом о питањима или проблемима са налогом.

На пример, неке банке су најавиле да клијенти могу да позову и захтевају да се ослободе накнада за недовољно средстава, накнада за прекорачење и месечних накнада за услуге.

Али имајте ово на уму: ако сте суочени са високим накнадама, можда би било боље да једноставно пређете на јефтинију банку. Институције које су само на мрежи, на пример, обично имају ниске или никакве месечне накнаде за услуге, а неке нуде бесплатне бројеве за корисничку подршку који раде 24 сата дневно, седам дана у недељи. Да бисте сазнали више, прочитајте наш пример о онлајн банкама.

Банка безбедно у филијали

Ако и даље морате да посетите филијалу банке, ево неколико начина да се заштитите.

Ставите га у календар. „Пре него што посетите своју локалну филијалу, добра је идеја да назовете унапред и закажете термин“, каже Милтон. Он додаје да то помаже филијалама да управљају захтевима попуњености и социјалног дистанцирања.

Позивање унапред такође може помоћи банци да се увери да има при руци особље које може да вам помогне око специјализоване трансакције или захтева, каже он.

Размислите о услугама вожње. Неке банке имају прилазне траке где клијенти могу да добију исте услуге које се нуде у експозитури, као што су уплата и подизање готовине, и добијање упутница, све на безбедној удаљености од других људи. Такође можете подићи готовину са банкомата на лицу места без потребе за интеракцијом са благајником.

Понесите своју заштитну опрему.  Пошто ћете додиривати екране, кваке на вратима и друге јавне површине, размислите о томе да понесете средство за дезинфекцију руку или да носите рукавице. Ако заиста треба да уђете у предворје, од вас ће такође бити затражено да носите маску за свачију заштиту.

Прихватите промене. Стив Тарнер, публициста из Честерфилда, у држави Мисури, каже да посећује своју локалну филијалу неколико пута месечно како би уплатио пословне депозите. „Постоје знакови на поду који показују где људи треба да стоје да би се држали подаље“, каже он. Турнер је такође приметио да има мање малих разговора са благајницима и разлози за то зато што сви носе маске. Он верује да ће те промене остати још неко време. „У почетку је било чудно, али сада изгледа као нова нормалност“, каже он.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here