Како постати виртуелни асистент

Наизглед постоји безброј могућности за посао на даљину. Ипак, људи теже некима више од других. Међу њима: виртуелни асистент.

Виртуелни асистент је један од најчешћих послова за рад од куће објављених на ФлекЈобс, бази података за тражење посла за удаљене и флексибилне позиције. Али шта тачно ради виртуелни асистент и шта га чини тако популарним?

Ево шта треба да знате о улози и како можете да добијете посао виртуелног асистента.

Шта је виртуелни асистент?

Виртуелни асистент је удаљени радник који пружа административну подршку појединцима, групама или предузећима. Виртуелни асистенти су често извођачи или слободњаци са флексибилним распоредом, иако многи раде са скраћеним или пуним радним временом за послодавце.

Пратите сав новац који зарађујете. Прегледајте све предности готовине, картица и банковних рачуна на први поглед. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

Шта ради виртуелни асистент?

Виртуелни асистенти обично обављају дужности административног помоћника. Међутим, улога може изгледати другачије у зависности од клијента или компаније. Понекад може функционисати више као извршни асистент или менаџер пројекта.

Неки виртуелни асистенти су ангажовани за специјализоване вештине, као што је дигитални маркетинг, а од других се очекује да жонглирају са неколико задатака. Типичне одговорности укључују:

  • Управљање календарима и заказивање.

  • Организација путовања.

  • Руковање е-поштом и телефонском комуникацијом.

  • Планирање догађаја.

  • Књиговодство.

  • Ажурирање веб странице компаније.

  • Управљање налозима друштвених медија.

Предузећима и професионалцима су потребни виртуелни асистенти за широк спектар сврха. То је вероватно разлог зашто постоји толико много могућности. Ако сте заинтересовани за ову каријеру, прочитајте неколико описа послова на мрежи да бисте боље разумели како изгледа свакодневица.

Колико виртуелни асистенти зарађују?

Виртуелни асистенти углавном зарађују од 10 до 30 долара на сат. Просечна основна плата за виртуелне асистенте је 18 долара.68 на сат, према подацима Индеед-а, претраживача посла. То је више него двоструко од минималне плате у савезној држави.

Али износ који зарадите може бити већи или мањи у зависности од фактора као што су локација и искуство. Они који раде као слободни или самозапослени виртуелни асистенти могу да одреде сопствене цене.

» ВИШЕ: 25 начина да зарадите новац на мрежи и ван мреже

Како постати виртуелни асистент

У реду, продат си. Шта сад? Уверите се да добро разумете шта подразумева посао виртуелног асистента. Затим, покрените план.

Ево неколико корака које можете предузети да бисте започели као виртуелни асистент:

1.Испуни услове

Да ли посао захтева познавање одређеног софтвера? Да ли поседујете јаке организационе, комуникацијске, управљање временом и друге вештине које се траже за ту улогу? Ако је тако, истакните их у свом животопису, пропратном писму или рекламном тексту. Део онога што овај посао чини привлачним је то што је лако пренети вештине са других послова. Али ако нисте у потпуности квалификовани за позицију, похађање онлајн курсева или обука може да вас убрза.

2.Изаберите свој пут

Одлучите се о обавезама посла и платној стопи коју желите. Затим следите позиције које одговарају вашим жељама. Имаћете већу контролу над овим ако планирате да радите као слободњак или да покренете сопствени бизнис.

3.Мрежа

Питајте пријатеље, породицу и познанике за контакте. Такође можете да се придружите групама виртуелних помоћника на платформама друштвених медија или да се обратите виртуелним асистентима преко ЛинкедИн-а или е-поште. То ће вам омогућити да се повежете са људима на терену који могу одговорити на питања о улози и понудити каријерно вођење.

4.Почните да се пријављујете за посао или нудите своје услуге

Доведите свој животопис у врхунску форму и пошаљите га потенцијалним послодавцима. Ако сте слободњак или самозапослени, процес тражења посла може изгледати мало другачије; то може укључивати креирање портфеља или веб странице за промоцију вашег пословања, на пример.

Где пронаћи послове виртуелног асистента

Посао виртуелног асистента можете пронаћи на исти начин као и већину послова: потражите отворене позиције на тржиштима послова као што су Индеед, ФлекЈобс или Ремоте.цо. Ослоните се на своје мреже. Такође можете истраживати компаније које ангажују виртуелне асистенте и директно им се обратити. ФлекЈобс је саставио листу коју можете користити као почетну тачку.

Алтернативно, можете преузети иницијативу и понудити своје услуге као слободни виртуелни асистент преко апликација за зараду новца као што су Упворк и Фиверр. Са овим типовима платформи, обично ћете направити профил, одабрати своју идеалну стопу и послати предлог потенцијалним клијентима.

Такође можете да успоставите сопствени посао виртуелних помоћника. Али запамтите, мораћете сами да урадите сав посао, од избора пословног модела до бубњања посла.

Желите штреберско знање које је прилагођено вашем новцу? Донесите сав свој новац у један приказ и стекните прилагођене увиде да бисте га максимално искористили. Сазнајте више.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here