Како функционише одбрана зајмопримца до отплате

Одбрана зајмопримца до отплате даје опрост зајма зајмопримцима студентског кредита ако су их школе превариле. Зајмопримци такође могу добити олакшање ако се њихове школе затворе пре него што заврше диплому.

» ВИШЕ: 10+ програми опроста студентског кредита, отказивање и отпуст

Током 2021. године, Министарство образовања је проширило отказивање дуга за одбрану зајмопримца на све више преварених зајмопримаца. А у марту 2021., одељење је објавило неколико промена правила за одбрану зајмопримца до отплате, што значи да зајмопримци чија су потраживања одобрена сада могу да очекују:

• Потпуна отплата (100%) савезних студентских кредита.

• Повраћај било ког износа уплаћеног на име кредита у складу са прописима.

• Захтеви за уклањање негативних кредитних извештаја код кредитних бироа.

• Поновно успостављање услова за савезну студентску помоћ за оне који су је изгубили.

Олакшице за преварене зајмопримце

Они који су одобрени за отказивање дуга за одбрану зајмопримца примили су добре вести 18. марта 2021. године, када је Министарство образовања објавило да ће повући калкулације претходне администрације за делимично олакшице за зајмопримце федералних студентских кредита одобрених за отписивање дуга за одбрану зајмопримца и уместо тога одобрити пуну олакшање тим зајмопримцима. Одељење за образовање каже да ће ово поништити дуг од милијарду долара зајма за 72.000 зајмопримаца.

Одељење за образовање је 16. јуна 2021. објавило да ће отказати дуг за 18.000 зајмопримаца који су претходно похађали ИТТ Тецхницал Институте, профитни ланац школа који је затворен 2016. након савезних санкција. Процењује се да ће овај потез обезбедити 500 милиона долара помоћи овим зајмопримцима.

Одељење за образовање је 9. јула објавило да је одобрено 1.800 нових захтева за одбрану зајмопримца за зајмопримце који су похађали три школе: Вествоод Цоллеге, Маринелло Сцхоолс оф Беаути и Цоурт Репортинг Институте. Сви одобрени зајмопримци добили су потпуну отплату кредита у износу од 55 долара.6 милиона за отказивање. Одељење за образовање саопштило је да је ово први пут од 2017. да су тужбе за одбрану зајмопримца одобрене за студенте који похађају школе поред Цоринтхиан Цоллегеа, ИТТ Техничког института и Америчког института за каријеру.

А 26. августа, Одељење за образовање је објавило да ће још 115.000 студената који су похађали ИТТ Тецх имати отпуштен дуг за студентски зајам. Рељеф износи 1 долар.1 милијарду.

Које услове подобности зајмопримци још очекују да испуне?

Одељење за образовање, под секретаром Мигелом Кардоном, каже да планира да предузме додатне мере, укључујући поновно регулисање промена које је извршила бивша секретарка Бетси ДеВос које су пооштриле услове за квалификовање и ставиле већи терет на зајмопримца да докаже да је школа починила превару.

» ВИШЕ: Које су шансе да добијем опрост студентског кредита?

Ове промене остају на снази све док Министарство просвете не реагује:

 • Ако се ваша школа затвори након 1. јула 2020., док сте још уписани, на вама је да се пријавите за олакшице за студентски кредит преко програма одбране зајмопримца. Раније су ти кредити аутоматски отказани.

 • И даље ћете морати да се пријавите чак и ако Одељење за образовање има доказе о грешкама ваше школе које се квалификују за опрост студентског кредита. Ниједан опрост није аутоматски.

 • Према новом правилу, морате доказати да вас је школа намјерно обманула и да сте због тога претрпјели одређену финансијску штету. Сам зајам се не рачуна као финансијска штета, али то што сте незапослени као резултат вашег програма може.

 • Према новом правилу, можете поднети захтев ако напустите школу до 180 дана пре њеног затварања. То проширује претходни период од 120 дана.

 • Старо правило је дозвољавало шест година да се пријаве за олакшицу. Ново правило скраћује тај период на три године.

 • Ако ваш захтев буде првобитно одбијен и нове информације постану доступне, не можете поново поднети захтев за даље разматрање.

» ВИШЕ: Да ли ће вас избор факултета оставити узбурканим?

Да ли се квалификујете за опрост зајмопримца?

Можете се квалификовати за опрост савезног зајма у оквиру овог програма ако верујете да вас је школа преварила на један или оба од следећих начина:

 • Намерно вас је обмануо у вези са вашим образовним програмом.

 • Прекршио одређене државне законе, као што су статути о заштити потрошача или закони који се односе на ваш кредит или образовне услуге.

Можете поднети захтев без обзира да ли је ваша школа затворена или не, чак и ако испуњавате услове за друге програме опроста зајма. Не можете да поднесете захтев за приватне зајмове или трошкове које сте платили из свог џепа.

Нисам сигуран да ли треба да се пријавите? Сазнајте да ли је ваша школа била предмет правног поступка од стране савезне владе, државног тужиоца или Бироа за финансијску заштиту потрошача. „Највећи показатељ је да ли је колеџ тужен или се тренутно суочава са судским процесом због своје праксе“, каже Роберт Келчен, доцент за високо образовање на Универзитету Сетон Хол у Соутх Орангеу, Њу Џерси.

Ако су ваши кредити исплаћени пре 1. јула 2020. године, пресуда против ваше школе може бити основа за успешну одбрану зајмопримца. Према новом правилу, пресуда против ваше школе може се користити као доказ за ваш захтев, али – без додатне подршке – вероватно неће бити довољна за опрост кредита.

Како се пријавити за одбрану зајмопримца до отплате

Одбрану зајмопримца на захтев за отплату можете поднети електронским путем на отпису зајмопримца.ед.гов или попуњавањем ПДФ-а и враћањем Одељењу за образовање путем е-поште или обичном поштом. Детаљи о подношењу доступни су на веб страници савезне помоћи студентима.

Да бисте ојачали своје потраживање, доставите детаљно објашњење зашто би ваши кредити могли да се квалификују, заједно са свим пратећим доказима. Ово може укључивати:

 • Стварне стопе проласка лиценце које се разликују од оних које је школа рекламирала.

 • Стварне стопе запослености које се разликују од оних које је школа рекламирала.

 • Стварна селективност и профили пријема који се разликују од оних које је школа рекламирала.

 • Непоштено представљање школских сертификата или одобрења за програме.

 • Непоштено представљање образовних ресурса које је школа обезбедила.

 • Непоштено представљање преносивости кредита.

 • Непоштени прикази стопа запошљавања и плата дипломаца.

 • Непоштене изјаве у вези финансијске помоћи.

За кредите исплаћене пре 1. јула 2020. године, можете доставити и писмене извештаје о усменим разговорима са школским званичницима. „Само зато што је било вербално не значи да [зајмопримац не би требало да да нарацију о томе“, каже Бетси Мајот, председница и оснивачица Института саветника за студентске кредите. “Ако су осетили

под притиском да нешто брзо потпишу, на пример, требало би да укључе ту информацију јер се она узима у обзир.”

За помоћ у вези са својим захтевом, пронађите клинике у својој области, као што су локалне непрофитне организације, правне школе или правна помоћ, предлаже Сузан Мартиндејл, виши адвокат Уније потрошача. Такође можете контактирати Национални центар за право потрошача, предлаже Бен Милер, виши директор за пост-средње образовање у Центру за амерички напредак, нестраначком институту за политику.

Будите опрезни са групама за измирење дугова које траже новац за подношење ваше пријаве. Овај процес можете сами да завршите бесплатно.

Како пријављивање може утицати на ваше кредите

Можете одабрати да своје зајмове ставите у мировање – што ће зауставити плаћања и наплату – као део вашег потраживања. Након што поднесете пријаву, Одељење за образовање ће вам е-поштом послати потврду са више информација о вашем стрпљењу. Иако би процес требало да буде аутоматски, требало би да контактирате свог сервисера за студентске кредите да бисте били сигурни да су примили ваше обавештење о одрицању и да ли га на одговарајући начин обрађују.

Тужба за одбрану зајмопримца може довести до потпуног опроста зајма, делимичног опроста зајма или без опроста зајма. Ново правило поставља високу границу за потпуни опрост кредита и више се нагиње делимичном олакшицама на основу финансијске штете. Камата ће се акумулирати док Одељење за образовање процени вашу пријаву и ви ћете бити одговорни за камату на било који део ваших кредита који није отказан.

Кључни појмови у овој причи

Одбрана зајмопримца до отплате: Савезни програм опроста студентског кредита за зајмопримце чије су школе прекршиле одређене законе, или су преварене или обману ученике. Зајмопримци такође могу добити олакшање ако им се школа затвори пре него што заврше диплому. Нова правила за подобност и износе опроста отежавају успешну одбрану зајмопримца од потраживања за отплату, али и даље би требало да поднесете захтев ако верујете да сте преварени.

Одрицање: Период дозвољеног неплаћања до 12 месеци у исто време. Камата се акумулира на све зајмове у одлагању, тако да то обично није добра опција осим ако не можете да платите своје кредите и ако се не квалификујете за одлагање. План отплате заснован на приходима је боља опција ако нећете моћи да извршите своје уплате на дужи период.

Опрост студентског зајма: Владини програми који отказују дуг савезног студентског зајма за зајмопримце који испуњавају посебне услове. Опрост зајам за јавне услуге (ПСЛФ) и Опрост зајам за наставнике (ТЛФ) су примери програма опроста студентског зајма. Зајмопримци са приватним студентским кредитима не испуњавају услове за програме опроста студентских кредита, али имају друге опције да управљају својим дугом.

Сервисер студентских кредита: Приватна компанија која управља вашим исплатама савезног студентског кредита док се не отплате. Сервисери студентских кредита можда не нуде увек најбоље опције отплате, тако да је важно да постављате питања и да се залажете за себе.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here