Како предузећа свих величина могу довести до позитивних промена

Велике и мале компаније су последњих година појачале своје програме друштвеног утицаја, стављајући новац и замах иза иницијатива дизајнираних да изграде финансијску једнакост и подрже историјски маргинализоване групе.

ПаиПал је обећао 535 милиона долара у 2020. за борбу против економске неједнакости. Виса је исте године успоставила програм Блацк Сцхоларс анд Јобс вредан 10 милиона долара са Тхургоод Марсхалл Цоллеге Фундом. Заиста је удружио снаге са Гоодвилл Индустриес Интернатионал 2019. како би помогао у запошљавању 1 милион људи који траже посао који се суочавају са препрекама при запошљавању као што су инвалидитет, криминално искуство или јаз у запошљавању до 2024.

Док велике корпорације имају довољно ресурса да упумпају у програме друштвене одговорности, компаније са листе Фортуне 500 немају право да враћају.

Узмите Гооде Ван Слике Арцхитецтуре у Атланти, на пример. Фирма од 30 људи обележава 25 година пословања са 25 добротворних акција.

Добра дела компаније се крећу од склапања комода за Банку намештаја Метро Атланте до донирања стручности у дизајну за изградњу новог пословног простора за Тхе Емпти Стоцкинг Фунд, који обезбеђује поклоне за празнике и школски прибор деци у неповољном положају у Џорџији.

Следећи савети могу помоћи компанијама свих величина да повећају напоре да покрену позитивне промене у својим заједницама.

Направите намерна улагања

Учешће заједнице је укорењено у ткиву већине малих предузећа, каже Матт Вагнер, главни програмски службеник у Натионал Маин Стреет Центер Инц., непрофитна организација која помаже у ревитализацији историјских комерцијалних четврти.

„Ваша мала предузећа су била спонзор бејзбол тима Мале лиге, подржавала локалне грађанске групе, спонзорисала студентске стипендије и помагала у садњи цвећа и дрвећа дуж главне улице“, каже Вагнер. „То је оно што они раде. Институционализован је у оквиру поседовања малог предузећа у заједници.”

Како ваше пословање расте, желите да будете све намернији о томе где да усмерите своје ресурсе. Гооде Ван Слике је одлучио да инвестира у Хималаиан Цхилдрен'с Цхаритиес, локалну непрофитну организацију која подржава децу у Непалу, делимично зато што би долари компаније отишли ​​даље, каже Пол Ван Слике, партнер и суоснивач архитектонске фирме.

„Када говорите о добром новцу, ми активно подржавамо децу у сваком погледу“, каже он, напомињући да организација обезбеђује смештај, образовање, храну и менторство за сирочад и напуштену децу.

Користите своју имовину

Предузећа имају три основна средства која могу да уложе назад у заједницу: време, новац и стручност.

Старбуцкс и Патагониас у свету имају довољно финансијских ресурса за трошење, али мање компаније могу да донирају време и стручност, посебно када су финансије компаније ограничене.

Ван Слике и његов суоснивач, Цхрис Гооде, сарађују са локалним школама и говоре на данима каријере - нешто што сваки посао може да уради.

„То није чек, он се појављује у њиховим школама и прича о вашем послу. Како сте стигли тамо, како сте напредовали на лествици, шта радите свакодневно“, каже Ван Слике. „Све што треба да урадите је да инспиришете четворо деце од 20 неколико пута и урадили сте нешто значајно.”

Погледајте изнутра

Компаније често гледају споља да би оствариле утицај, али се исплати испитати и интерне праксе. Узмите у обзир све, од запошљавања до плата, бенефиција и вашег ланца снабдевања.

Америцан Аирлинес, Фацебоок и Гоогле сви сматрају квалификованим кандидатима чак и ако имају криминалну историју. Проширивање критеријума за запошљавање на сличан начин може бити од користи за власнике малих предузећа: помажете онима који траже посао у вашој заједници и решавате проблеме са особљем у тренутном недостатку радне снаге.

Нешто тако једноставно као што је банкарство може направити разлику. Чување готовине ваше компаније у финансијској институцији за развој заједнице омогућава тој банци или кредитној унији да циркулише новац назад у заједницу путем хипотека, личних зајмова и зајмова за мала предузећа заједницама са ниским приходима и сиромашним заједницама.

Тај потез може користити и власницима предузећа, јер се велике банке повлаче из мањих градова и повлаче комерцијалне кредите.

„Заједничке банке, ЦДФИ и кредитни синдикати су заиста појачали подршку малим предузећима, посебно током ЦОВИД-а“, каже Вагнер, напомињући да су банке у заједници биле кључни ресурс за мала предузећа која траже зајмове из Програма заштите плате.

У ширем смислу, компаније као што су Тори Бурцх и Банк оф Америца уложиле су десетине милиона долара у ЦДФИ и мањинске депозитне институције за финансирање зајмова за жене предузетнице, заједнице са ниским приходима и историјски маргинализоване и деинвестиране групе.

Будите аутентични

Немојте само одабрати узрок дана и бацати новац на њега. Уместо тога, потражите нешто што је у складу са вредностима, вештинама и талентима ваше компаније, каже Бридгет Вестон, извршни директор СЦОРЕ, националне волонтерске организације која нуди бесплатно пословно менторство.

„То мора да буде аутентично“, каже Вестон. „Клијенти и клијенти знају да ли посао значи оно што раде и заиста су страствени у вези са тим.”

Велика и мала предузећа могу да искористе партнерства и повратне информације на посао који се већ обавља у вашој заједници како би максимизирали ваше напоре.

Преплављени? Немојте да се осећате као да морате да се љуљате за ограде.

„Ове ствари не морају бити хоум-ранс“, каже Ван Слике. „Мали напори ту и тамо се заиста збрајају да се брод окрене.”

Треба више инспирације?

Постоји безброј начина да се укључите у своју заједницу. Ево само неколико ствари које предузећа могу да ураде да узврате:

  • Донирајте преостале оброке и производе организацијама које подржавају људе који нису сигурни у храну или су бескућници.

  • Обезбедите бесплатно шишање деце током сезоне повратка у школу или за незапослене који интервјуишу за посао.

  • Менторирајте друге предузетнике кроз организације као што је СЦОРЕ.

  • Волонтирајте да напишете билтен за локалну непрофитну или локалну организацију.

  • Понудите флексибилно одсуство за подршку запосленим родитељима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here