Како купити одузету кућу

Процес куповине одузете куће варира у зависности од тренутног власника и начина на који се кућа продаје. Ове варијабле такође могу утицати на цену коју плаћате када купујете одузету кућу.

Ако је кућа у фази претеривања, власник куће може покушати кратку продају. Имовина на коју је заплењена углавном прво иде на општинску аукцију која се понекад назива шерифова продаја.

Ако се кућа не прода на аукцији, она постаје некретнина у власништву или РЕО имовина. То су домови које су банке и хипотекарни сервисери вратили у посјед, који их понекад стављају на услугу вишеструких огласа или их нуде на продају на аукцијским веб локацијама.

Ево основних корака како да купите одузету кућу.

1. Добијте унапред одобрење за стамбени кредит

Претходно одобрење хипотеке је од виталног значаја да покажете да сте озбиљан купац. Заплене често купују инвеститори у некретнине, који имају тенденцију да плаћају готовином. Ако треба да се такмичите са готовинским понудама, желите да будете у могућности да покажете да ћете закључити посао. Претходно одобрење даје до знања продавцу да ћете моћи да добијете средства за куповину некретнине.

» ВИШЕ: Претходно одобрење хипотеке вс. претквалификација

Назад на врх

2. Удружите се са агентом купца који разуме како да се купи заплена

Куповина заплене која је на МЛС-у слична је традиционалном процесу куповине куће. Међутим, бављење аукцијом, смишљање како да дате понуду за кућу која је у фази претеривања или кретање кроз кратку продају може да вам буде дезоријентисано чак и ако вам није први пут да купујете кућу. Агент купца за некретнине који има искуства у помагању купцима у куповини заплене може бити велика предност.

» ВИШЕ: Како пронаћи правог агента за некретнине за вас

Назад на врх

3. Потражите одузете куће у вашој близини

Видећете некретнине које су означене као принудне наплате или претеривања на МЛС-у и на веб локацијама са листингом некретнина које се повлаче из МЛС-а. Али то није једино место за проналажење заплена.

  • Аукционари су по закону обавезни да објаве обавештења о шерифовим аукцијама пре продаје. То значи да постоји знак на имању и, можда лакше пронаћи, обавештење у локалним новинама, које укључује и веб страницу новина. Неки градови и округи организују веће аукције, које могу укључивати празне грађевинске парцеле или бивше општинске зграде.

  • Владине агенције и предузећа које спонзорише влада продају куће које су заплењене. Ово укључује Фанние Мае, Фреддие Мац и Одељење за становање и урбани развој. Њихова продаја обично је усмерена на купце који први пут купују куће који намеравају да буду власници, а не инвеститори у некретнине.

  • Веб локације које су специјализоване за кућне аукције, као што су Хубзу и Ауцтион.цом, карактерише одузета својства. Пазите на трошкове "погодности", који се обично морају платити директно на аукцијској локацији.

Штреберски савет: Због пандемије, предузећа и агенције које спонзорише влада које враћају стамбене кредите (као што су Фанние Мае и Фреддие Мац) зауставиле су наплату имовине. Неке локалне самоуправе су паузирале и пореске аукције. У комбинацији са великим бројем људи који желе да купе куће, власници кућа у невољи можда ће моћи да продају уместо да се суоче са одузимањем имовине. У целини, то значи да на тржишту може бити мање заплењених кућа него иначе. Назад на врх

4. Направите конкурентну понуду

Радите са својим агентом да бисте добили идеју о упоредивим ценама кућа како бисте могли да направите паметну понуду која одговара вашем буџету. На крају крајева, у ситуацији на аукцији уживо, дефинитивно желите да знате свој лимит! Али чак и ако купујете кућу која је већ неко време у власништву банке, пожелећете да будете стратешки.

На врућем тржишту некретнина, можда ћете морати да понудите пуну тражену цену. Али чак и на уравнотеженијем тржишту, понуда са малом лоптом можда неће успети. Банка се можда већ пита шта сматра фер тржишном вредношћу и не жели да иде ниже. Са аукцијским сајтом, можда ћете морати да испуните резервну цену да би ваша понуда била узета у обзир.

» ВИШЕ: Како направити понуду за кућу

Назад на врх

5. Припремите се за потенцијалне потешкоће

Као и код сваке продаје куће, у интересу је свих страна да се ствари одвијају глатко, али куповина заплене може бити нераван пут. На пример, кратка продаја захтева одобрење зајмодавца, што може потрајати додатно.

Многе одузете куће се продају „као што јесу“, што значи да не можете тражити поправке. То је у реду ако можете добити кућну инспекцију, али у неким ситуацијама — као што је продаја шерифа — можда нећете имати ту опцију. Такође нећете имати откривања података претходног власника куће на која се можете ослонити. Ако постоји агент за листинг, они могу имати ограничене информације да одговоре на сва питања.

Кућа са ниском почетном ценом може вас скупо коштати када се уселите, посебно ако није била заузета неко време, а може бити тешко финансирати опсежне поправке куће са ограниченим капиталом. Ако размишљате о куповини одузете куће која је поправка, можда ћете желети да добијете зајам за реновирање као што је зајам од 203(к) за финансирање трошкова поправке.

Назад на врх

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here