Како купити кућу са лошим кредитом

Куповина куће са лошим кредитом - или, тачније, ниским кредитним резултатом - може бити изазовна, али није немогуће.

Куповина куће захтева да имате новац за учешће, солидну историју плаћања рачуна током најмање годину или две и сталан приход. Такође ћете морати да испуните минималне захтеве кредитора зајмодавца. Док виши кредитни резултати доносе повољније услове зајма, још увек је могуће купити кућу са лошим кредитом.

» ВИШЕ: Најбољи хипотекарни кредитори за зајмопримце са ниским кредитним резултатом

Који је најнижи кредитни резултат за куповину куће?

Кредитни резултати од 500 до 579: Теоретски, можете се квалификовати за хипотеку са кредитним резултатом од чак 500, али ћете бити ограничени на зајам осигуран од стране Федералне стамбене управе. Са кредитним резултатом од 500 до 579, биће вам потребно учешће од најмање 10% за ФХА кредит. Зајмодавац ће желети да исплатите све неизмирене наплате и пресуде.

Кредитни резултати од 580 до 619: Можете да се квалификујете за ФХА зајам са учешћем од само 3.5%. Или, ако испуњавате услове, могли бисте да се квалификујете за ВА кредит - хипотеку коју гарантује Министарство за борачка питања.

Кредитни резултати од 620 до 699: Ваше могућности за хипотеку се повећавају. Можете се квалификовати за конвенционални зајам, који није подржан од стране владине агенције као што је ФХА или ВА, са минималним кредитним резултатом од 620.

Кредитни резултати од 700 и више: Кредитори су спремнији да продуже кредит када имате кредитни резултат од 700 до 739, а резултат од 740 или више ће дати најниже каматне стопе.

Штреберски савет: Многи људи су изгубили посао или су имали смањење прихода у рецесији која је пратила пандемију ЦОВИД-19. Као резултат тога, хипотекарни зајмодавци су постали опрезнији. Неки су подигли минималне кредитне оцене за кандидате. Можда ћете морати да купујете још више него обично да бисте пронашли зајмодавца који је спреман да прихвати ниске кредитне резултате.

Познавање и побољшање вашег кредита

Као потенцијални купац куће, важно је смањити дуг, акумулирати што више готовине и прегледати своју кредитну историју. Познавање ваше кредитне способности је суштински корак у куповини куће са лошим кредитом. Да бисте сазнали, прегледајте свој кредитни извештај и проверите свој кредитни резултат.

Паметни дом за ваш кредит НердВаллет прати ваш кредитни резултат и показује вам начине да га изградите — бесплатно. УЗМИ КУПУ

Постоји низ места на којима можете пронаћи свој кредитни извештај, укључујући веб локације за личне финансије као што је НердВаллет, финансијску институцију у којој обављате банку и веб локацију годишњи кредитни извештај коју је одобрила влада.цом.

» ВИШЕ: Како добити бесплатне годишње кредитне извештаје

Проверите да ли у извештајима постоје грешке. Потражите налоге који нису правилно ажурирани или било шта друго што не одражава тачно вашу праву кредитну историју. Ако нађете грешке или нетачности, можете их оспорити са кредитним бироима или кредитором који пријављује информације.

Очистите своју кредитну историју. Плаћање на време може помоћи вашем кредитном резултату. А бољи кредитни резултат може повећати ваше шансе да добијете приступачнији стамбени зајам.

Ваши бесплатни кредитни извештаји неће укључивати ваше кредитне резултате. Да бисте видели резултате за хипотеке, можете купити комплетан извештај од миФИЦО.цом. Најекономичнији приступ је да се пријавите, преузмете информације о првом месецу, а затим откажете услугу пре следећег циклуса наплате.

» ВИШЕ: Сазнајте више о својој кредитној историји

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here