Како купити кућу без новца

Штедња за учешће је често највећа препрека за купце куће први пут. Добра вест је да не морате да одлажете 20% да бисте купили дом.

У ствари, можда ћете моћи да купите кућу без новца ако сте служили војску, ако сте купац сеоске куће, ако сте члан кредитне уније или се квалификујете за 100% финансирање преко одређених хипотекарних кредитора. Програми помоћи за авансно плаћање такође могу омогућити куповину куће са врло мало новца из џепа.

Сазнајте више о хипотекама без учешћа и да ли су оне прикладне за вашу ситуацију.

» ВИШЕ: Најбољи зајмодавци за хипотеке без и ниске отплате

Опције хипотеке без учешћа

Постоје два кредита уз подршку владе који вам омогућавају да купите кућу без учешћа.

ВА кредити

Ако сте ви или ваш супружник квалификовани тренутни члан службе или ветеран, можда имате право на ВА зајам који гарантује Министарство за борачка питања.

Шта очекивати: ВА кредити не захтевају минимално учешће или приватно хипотекарно осигурање, али морате да платите накнаду за финансирање, која покрива трошкове принуде у случају да не извршите плаћање кредита.

Док ВА не поставља минимални кредитни резултат или услов прихода, зајмодавци то чине. Имовина такође мора да буде ваше примарно пребивалиште и да испуњава минималне безбедносне стандарде ВА.

» ВИШЕ: Најбољи ВА хипотекарни кредитори

УСДА кредити

УСДА кредити су хипотеке са нултим смањењем које подржавају САД.С. Одељење за пољопривреду за купце кућа са ниским и умереним приходима у руралним подручјима која испуњавају услове.

Шта очекивати: Док УСДА кредити технички не захтевају хипотекарно осигурање, од вас се тражи да платите накнаду за гаранцију, која штити зајмодавца у случају принуде.

УСДА нема захтев за минимални кредитни резултат, али зајмодавци често захтевају резултат од најмање 640.

» ВИШЕ: Најбољи хипотекарни кредитори УСДА 

Зајмови лекара

Ако сте медицински стручњак, можете се квалификовати за лекарски зајам без учешћа.

Шта очекивати: Зајмови за лекаре не захтевају приватно хипотекарно осигурање и обично имају флексибилне доказе о захтевима за запошљавање и прилагођавају већи однос дуга и прихода због великог износа дуга медицинског факултета који зајмопримац може имати.

Остале 100% хипотеке

Државни кредити нису једина игра у граду када су у питању стамбени кредити без учешћа.

Неки, али не сви, зајмодавци нуде своје 100% хипотекарно финансирање. Ови кредити нису уобичајени због ризика који су укључени за зајмодавце; могу изгубити много новца ако не отплатите хипотеку и завршите под принудом.

Шта очекивати: У зависности од хипотекарног зајмодавца, они могу захтевати да је зајам за ваш примарни дом, да живите у одређеном подручју или да имате одличан кредитни резултат. Ако је ваш хипотекарни зајмодавац кредитна унија, мораћете да будете члан.

» ВИШЕ:  Најбољи хипотекарни кредитори кредитне уније

Штреберски савет: Хипотека без аванса не значи да нећете платити ништа из џепа. Чак и са захтевом за нулту уплату, требало би да планирате да платите трошкове затварања као што су накнаде за порекло и власништво и хипотекарно осигурање. Можда ће вам бити потребан и депозит да бисте показали продавцу да сте озбиљни у вези са куповином.

Предности и мане стамбених кредита без учешћа

Иако се можда осећате као да сте добили на лутрији кредитом без учешћа, постоје предности и недостаци:

ПРОС

  • Не морате да уштедите толико новца.

  • Можете постати власник куће раније.

  • Имаћете више новца у џепу за надоградње или трошкове.

ЦОНС

  • Имаћете мало или нимало капитала у свом дому првих неколико година власништва куће.

  • Можда ћете морати да платите премије хипотекарног осигурања и веће месечне отплате хипотеке, камате или накнаде.

  • Можда ћете ипак морати да донесете нешто новца на сто да платите трошкове затварања или да уплатите депозит.

Опције хипотеке са ниским учешћем

Ако се не квалификујете за хипотеку без учешћа, следећа најбоља ствар би могао бити зајам за који је потребно мало учешће. Минимални захтеви варирају у зависности од врсте хипотеке и зајмодавца којег одаберете.

ФХА кредити

ФХА зајмови, које подржава Федерална стамбена управа, захтевају учешће од само 3.5% за зајмопримце са кредитним резултатом од 580 или више. Али ако ваш резултат падне између 500 и 579, мораћете да спустите 10%.

Шта очекивати: Да бисте се квалификовали за ФХА зајам, постоје захтеви за однос дуга и прихода, а имовина мора испуњавати минималне стандарде ФХА. Такође ћете морати да платите ФХА хипотекарно осигурање.

» ВИШЕ: Најбољи кредитори за ФХА кредите

ХомеРеади и Хоме Могући кредити

Неке конвенционалне хипотеке, као што су ХомеРеади и Хоме Поссибле кредити, захтевају смањење од само 3% и дизајниране су за купце кућа са ниским примањима.

Шта очекивати: Хипотека Фанние Мае ХомеРеади омогућава кредитни резултат од чак 620. Уз кредите Фреддие Мац'с Хоме Поссибле, потребан вам је резултат од најмање 660.

Иако морате да платите приватно хипотекарно осигурање, оба ова конвенционална кредита са ниским учешћем вам омогућавају да их откажете када ваш капитал достигне 20%. Ако су сви зајмопримци на кредиту први пут купци куће, најмање једна особа мора да прође курс образовања о власништву над кућом да би се квалификовала.

» ВИШЕ: Најбољи конвенционални хипотекарни кредитори

Гоод Неигхбор Нект Доор

Ако сте наставник, полицајац, техничар хитне медицинске помоћи или ватрогасац, програм Гоод Неигхбор Нект Доор може вам помоћи да купите дом са само 100 долара мање.

Шта очекивати: Чак и ако сте у квалификованој професији, хипотеке Гоод Неигхбор Нект Доор могу се користити само за куповину затворених кућа у одређеним областима за ревитализацију. Понуда кућа је ограничена и морате се обавезати да ћете користити дом као своје примарно пребивалиште најмање три године.

Програми помоћи за авансно плаћање

Ако се у почетку не квалификујете за хипотеку без или ниске отплате, не очајавајте. Постоји много државних и локалних програма за купце куће први пут који нуде учешће и помоћ при затварању.

» ВИШЕ: Помоћ за учешће: Како добити помоћ при куповини куће 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here