Како израчунати преломну тачку за рефинансирање хипотеке

Пре него што рефинансирате своју хипотеку, схватите када ћете успети. Ваша тачка рентабилности се јавља када почнете да штедите новац — другим речима, када ваша акумулирана уштеђевина премашује трошкове новог зајма.

Колико времена је потребно да се надокнаде трошкови рефинансирања?

Не знајући када ће месечна уштеда премашити трошкове рефинансирања, можда ћете бити шокирани када сазнате да би могле проћи године пре него што се исплатите.

Можда желите да смањите месечну уплату или да скратите рок кредита и платите мање камате током трајања кредита.

Наравно, могу постојати и други разлози за рефинансирање вашег стамбеног кредита - као што је коришћење стамбеног капитала узимањем готовине или елиминисање премија хипотекарног осигурања. Мораћете само да узмете у обзир своје трошкове и циљеве, и да се уверите да вам одговара колико ће времена требати да се исплати.

Постоји ли правило рефинансирања?

Не постоји правило када је у питању питање „Да ли треба да рефинансирам?„Свака ситуација је другачија; не можете се ослонити на једно правило за све. Само се уверите да финансијске користи оправдавају трошкове.

Знајте колико вреди ваш дом? НердВаллет може да вам покаже колико вреди ваш дом и да вас обавести о променама током времена. Проверите вредност своје куће

Саставите све трошкове за рефинансирање ваше хипотеке

Када једном размислите о томе „Колико дуго?" време је да питате "Колико?’” Генерално, трошкови рефинансирања ће бити накнаде и трошкови затварања, укључујући:

  • Банкарске накнаде: као што су накнаде за почетак или пријаву, као и сви дисконтни поени које банка може наплатити.

  • Трошкови наслова: Укључујући претрагу наслова и осигурање.

  • Трошкови треће стране: као што су процена или хонорари адвоката или трошкови кредитног извештаја који је наручио зајмодавац.

  • Накнаде за депоновање: за порезе, осигурање итд.

Сваки зајмодавац кога купујете ће вам дати образац за процену кредита са детаљима о свим трошковима које ћете морати да платите када се пријавите. Увек је добра идеја да се пријавите на више од једног зајмодавца како бисте били сигурни да ћете добити најбољу понуду.

» ВИШЕ: Савети за проналажење најбољег зајмодавца за рефинансирање

Израчунајте тачку рентабилности за рефинансирање хипотеке

Сада је време да израчунамо колико ће месеци бити потребно да се исплате. Урадите то тако што ћете укупне трошкове кредита поделити са месечном штедњом.

Рецимо да ће накнаде за рефинансирање износити 3.000 долара, а ви ћете уштедети 100 долара месечно. Поделите 3.000 долара са 100 долара. Одговор је 30. То значи да ће бити потребно 30 месеци да се надокнаде трошкови рефинансирања. Ту је ваша тачка рентабилности.

Све што прелази 30-месечну тачку рентабилности биће уштеда. Иеехав, новац у џепу!

Међутим, уз ову прославу штедње постоји мало штампе: Ваша штедња може варирати ако продужите рок кредита.

Ако број месеци које ћете платити за ново рефинансирање значајно премашује број уплата које су остале по вашем првобитном зајму, могли бисте да плаћате пуну камату. Мораћете да одлучите да ли су додатни трошкови вредни тога.

Велике уштеде изван рентабилности

Ако желите да отплатите свој стамбени кредит за мање година рефинансирањем на краћи рок, онда се ваша уштеђевина може умножити изнад тачке рентабилности. Када рефинансирате на краћи рок, не ради се о нижим месечним уплатама, већ о уштеди великог новца у укупној камати.

На пример, ако плаћате 30-годишњу хипотеку пет година, преостаје вам 25 година кредита. Ако рефинансирате по нижој стопи, а ваш приход је порастао откако сте добили хипотеку пет година раније, можда ћете моћи да приуштите рефинансирање кредита на 15 година или можда 20-годишње хипотеке. Месечна уплата би могла да порасте, али бисте дугорочно могли да уштедите хиљаде долара камата.

» ВИШЕ: Калкулатор рефинансирања показује колико бисте могли да уштедите

Узмите у обзир друге факторе

Дакле, постоји више од преправке од пуког квара. Остала питања на која треба одговорити:

  • Колико дуго имате кредит?

  • Колико сте платили?

  • Да ли је ово ваш дом "заувек" или "за сада"?

Одговори могу утицати на то колико дуго тачка рентабилности има смисла.

А ако тражите више од пуког израчунавања салвете, овај калкулатор рефинансирања може вам показати вашу тачку рентабилности и укупну уштеду за скоро кратко време.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here