Како израчунати свој коефицијент коришћења кредита

Ваш коефицијент коришћења кредита је износ који дугујете на свим вашим револвинг рачунима, као што су кредитне картице, у поређењу са вашим укупним расположивим кредитом — изражено у процентима. То је важно јер је један од највећих фактора у вашем кредитном резултату.

Стручњаци предлажу да не користите више од 30% својих ограничења, а мање је боље. Превише наплаћивање картица, посебно ако их максимално искористите, повезано је са већим кредитним ризиком. Зато ће подизање ваших карата смањити резултат.

Можете сами израчунати искоришћеност кредита користећи ову формулу:

  • Додајте стања на свим вашим кредитним картицама.

  • Додајте кредитне лимите на свим вашим картицама.

  • Поделите укупан износ са укупним кредитним лимитом.

  • Помножите са 100 да бисте видели коефицијент коришћења кредита као проценат.

Такође можете да користите калкулатор коришћења кредита у наставку да бисте га израчунали за вас или да се пријавите за бесплатно недељно ажурирање кредитног резултата које показује ваше коришћење.

Израчунајте свој коефицијент коришћења кредита

Постоје две врсте коефицијента коришћења кредита: по картици и укупни. Коришћење по картици мери колико кредитног лимита сваке картице користите, док укупна употреба узима у обзир све ваше картице и њихова ограничења.

Унесите стање и кредитно ограничење за највише три картице у овај калкулатор да бисте видели податке о вашој картици и укупно коришћење:

» ВИШЕ: Погледајте још финансијских калкулатора од НердВаллета

Добијајте обавештења о промени резултата Погледајте свој бесплатни резултат у било ком тренутку, добијајте обавештења када се промени и изградите га помоћу персонализованих увида. Почети

По картици вс. генерално – што је важније?

Важне су и по картици и укупне стопе коришћења. Кредитни резултати могу узети у обзир однос на оба начина - за сваку картицу и укупно.

Зашто је то важно знати: Ако покушате да се супротставите негативним ефектима максималне кредитне картице тако што ћете отворити нову картицу и задржати њен баланс на 0 УСД, висок степен искоришћења на максималној картици и даље може да вам нашкоди резултат.

Ако избегнете да користите више од 30% кредитног ограничења на било којој картици, укупна употреба ће се сама побринути.

Постоје стратегије које можете користити да смањите искоришћеност кредита и обезбедите да остане испод препорученог износа. Што мање расположивог кредита користите, то је боље за ваш кредитни резултат.

Рад на добром кредитном резултату ће вам олакшати да се квалификујете за најбоље стопе за кредите, полисе осигурања и друге финансијске производе.

Шта је следеће?

  • Пријавите се да бисте добили свој бесплатни кредитни резултат и извештај од НердВаллет-а. Информације се ажурирају сваке недеље, а фактори који утичу на ваш резултат су издвојени како би их лакше разумели.

  • Сазнајте како можете да управљате својим кредитом помоћу НердВаллет-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here