Како могу добити ослобађање од накнаде за ЦСС профил?

Подношење ЦСС профила није бесплатно осим ако се не квалификујете за ослобађање од накнаде.

ЦСС профил се користи за утврђивање ваше подобности за државну и институционалну финансијску помоћ. Образац можете послати као прилог уз бесплатну апликацију за савезну студентску помоћ, или ФАФСА, која одређује подобност за савезну помоћ као што су грантови, стипендије, радни студиј и савезни студентски зајмови.

Али ЦСС профил, за разлику од ФАФСА, није бесплатан.

» ВИШЕ: ЦСС профил наспрам. ФАФСА: по чему се разликују? 

Колико кошта ЦСС профил?

Слање ЦСС профила кошта 25 УСД. Та накнада покрива само једну школу; мораћете да платите додатних 16 долара по школи ако се пријављујете за помоћ негде другде. Такође ћете морати да поднесете ЦСС профил сваке године када планирате да похађате школу која прихвата пријаву.

Обично можете послати вашу ФАФСА пријаву у до 10 школа. Али слање вашег ЦСС профила у 10 школа коштало би 169 долара. (Имајте на уму да све школе не прихватају ЦСС профил.)

Како да знам да ли испуњавам услове за ослобађање од накнаде?

Можда имате право на ослобађање од накнаде за ЦСС профил ако сте апликант на првој години основних студија чији родитељи живе у Сједињеним Државама и испуњавате једну од следећих квалификација:

  • Добили сте ослобађање од накнаде за САТ.

  • Родитељски приход који сте пријавили у својој пријави је приближно 45.500 долара или мање за четворочлану породицу.

  • Ви сте сироче или штићеник суда млађи од 24 године.

» ВИШЕ: Када је крајњи рок за ЦСС профил?

Шта покрива одрицање од накнаде за ЦСС профил?

Ослобађање од накнаде за ЦСС профил покрива почетне трошкове пријаве и накнаде за додатне извештаје. Можете да утврдите да ли се квалификујете за ослобађање од накнаде када прођете кроз процес онлајн плаћања да бисте послали попуњени ЦСС профил.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here