Како међународни студенти могу добити кредите?

Међународни студенти могу добити кредите за плаћање колеџа у Сједињеним Државама.С. То ће зависити од вашег статуса недржављана и да ли имате супотписника.

Ево како да знате да ли можете да се квалификујете за савезни студентски зајам, на које приватне кредите имате право и како да купите један.

Ако сте недржављанин који испуњава услове

Пријавите се за савезне студентске зајмове подношењем бесплатне апликације за савезну студентску помоћ, познату као ФАФСА. Ово ће вас такође квалификовати за бесплатну помоћ као што су грантови, стипендије и радни студиј. Ако планирате да позајмите, савезни зајмови нуде ниже каматне стопе него приватни зајмови, као и опције плана отплате засноване на приходима и програме опроста.

Ко је подобни недржављанин?
  • У.С. држављани, укључујући домороце са Америчке Самое или острва Сваинс.

  • У.С. стални становници — они који имају „зелену карту“.”

  • Они који имају евиденцију о доласку/одласку из У.С. Служба за држављанство и имиграцију која показује следеће статусе: избеглица; одобрен азил; Кубанско-хаићански полазник; Условни кандидат издат пре 1. априла 1980; или условни отпуст.

  • Они који имају Т неимигрантски статус, или чији родитељи имају.

  • Они који су „потучени странци квалификовани за имигранте“, или деца некога ко је тако означен.

Ако не испуњавате услове за савезне студентске кредите

Ако имате студентску визу, пронађите супотписника који је У.С. држављанин или стални становник и има добру кредитну способност. Имаћете најбољу прилику за приватни зајам са конкурентним каматним стопама ако је кредитни резултат вашег супотписника 690 или већи.

Ако не испуњавате услове за савезну помоћ и немате супотписника

Узмите приватни студентски кредит за међународне студенте. Ако не можете да пронађете супотписника који је У.С. држављанин или стални становник, пронађите зајмодавца са производима дизајнираним за међународне студенте.

» ВИШЕ: Међународни студентски кредити: Упоредите опције за 2020

Како куповати за међународни кредит

Упоредите карактеристике кредита. Упоредите понуде приватних међународних зајмова да бисте добили најнижу каматну стопу за коју се квалификујете. Имајте на уму да ли ће зајмодавац одложити плаћања ако имате проблема да их платите – и на колико дуго. То је важно. Сазнајте да ли постоје накнаде за отплату, плаћање унапред или закашњење и колико лако можете да контактирате зајмодавца телефоном, имејлом или ћаскањем уживо ако наиђете на проблем са обрачуном или корисничком службом.

Одлучите се за фиксну каматну стопу. С обзиром на избор, фиксна каматна стопа која се неће повећавати током времена је сигурнија опклада од варијабилне каматне стопе.

Пазите на доњу линију. Користите калкулатор студентског кредита да видите са каквом врстом плаћања ћете се суочити након вишегодишњег задуживања.

Размислите о рефинансирању у будућности

За носиоце виза је већи изазов да рефинансирају студентске зајмове. Али постоји неколико начина да то урадите:

» ВИШЕ: Како рефинансирати међународне студентске кредите

  • Изградите сопствени кредит пре него што рефинансирате. Ако останете у У.С. и изградите кредитни профил током времена, можда ћете моћи да рефинансирате приватне студентске зајмове на нижу каматну стопу. Генерално ће вам требати солидан приход, кредитни резултат од 690 или више и историја благовремених плаћања дуга.

  • Рефинансирајте са супотписником. Можда ћете моћи да рефинансирате ако имате супотписника који одговара тим квалификацијама.

  • Размотрите приватно рефинансирање за међународне студенте. Продиги Финанце је једини приватни зајмодавац који ће рефинансирати студентске кредите за међународне запослене дипломце у Сједињеним Државама.С.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here