Како вам сајтови за повраћај новца дају новац за куповину

У свету сајбер превара и шема за крађу идентитета, било која веб локација која нуди бесплатан новац често је наишла на вртење очима и скептицизам.

Али не тако брзо. Неке веб странице, које се често називају сајтовима за куповину готовине, су права ствар.

Шта су сајтови за поврат новца?

Веб локације за поврат новца комбинују трошење новца са зарађивањем новца. Ови портали за куповину враћају члановима проценат онога што потроше на квалификоване куповине.

Неки примери популарних сајтова за поврат новца укључују:

  • Ракутен

  • БеФругал

  • СхопАтХоме

  • Иботта

Карен Ленз из Тексаса је члан веб-сајта за повраћај новца Ебатес (сада Ракутен) од 2006.

Приликом куповине на мрежи, Ленз је користио Ебатес да кликне на веб локацију трговца. Није било неуобичајено да зарађује око 40 долара назад сваког квартала од својих укупних куповина.

Слично томе, Мики Цлагетт са Флориде је примила до 100 долара назад у својим кварталним исплатама тако што је куповала на мрежи и упућивала пријатеље на сајтове за повраћај новца како би добили бонус за регистрацију.

Пре него што направите буџет, НердВаллет разлаже вашу потрошњу и показује вам начине да уштедите. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈУ ПОТРОШНУ

Како вас сајтови за поврат новца награђују

Аутентични сајтови за поврат новца су прилично једноставни. Корисници се пријављују за бесплатно чланство, а затим обично користе веб локацију као свој лични портал за куповину. Уместо да идете директно на веб локацију продавца, прво се пријавите на жељену локацију за повраћај новца, кликнете на везу која ће вас одвести до сајта тог продавца, а затим завршите куповину као и обично. (Желим да будем мобилни? Погледајте најбоље апликације за повраћај новца.)

Након што сајт за поврат новца потврди вашу трансакцију, зарада се одобрава. То се заснива на износу ваше куповине у доларима и понуди за повраћај новца у то време.

БеФругал нуди поврат новца код преко 5.000 онлајн трговаца, према оснивачу и извршном директору Јон Лалу.

Проценат зараде варира у зависности од продавнице. Просечна понуда поврата новца у БеФругал-у је 7%, каже Лал. Сајт такође нуди кодове купона.

„Мислим да је веома важно да потрошачи знају да је ово нека врста следеће ствари после купона – сајт за повраћај новца“, каже Лал. „Нарочито сајт за поврат новца који има и купоне и поврат новца, јер добијате дупло већу уштеду.”

Одакле долази новац

Узмите, на пример, сајт за повраћај готовине са понудом за 7% повраћаја готовине у Сеарс-у. Ако кликнете на везу понуде пре куповине, одвешће вас на веб локацију Сеарс да завршите куповину. На ТВ-у од 300 УСД, вратили бисте 21 УСД након што се трансакција заврши и верификује.

Сајтови за поврат новца могу да додају време, али Ленц каже да се исплати. „Новац долази. Морате бити доследни. Заиста морате да се натерате да направите још један корак у целом процесу куповине“, каже она.

Па одакле вам новац? Веб локације за поврат новца развијају односе са продавцима и добијају новац да упућују купце. Сајтови затим деле део свог прихода од препорука са својим члановима који купују.

„Сваки од ових трговаца на мало, са њима смо договорили провизију“, каже Лал, извршни директор БеФругала. „Ако неко од наших чланова купује код ових продаваца, продавци нам плаћају провизију, а ми то преносимо потрошачу у виду поврата готовине.”

Шта треба узети у обзир

Требало би да истражите било коју веб локацију која тврди да ће вам помоћи да зарадите новац. Потражите све рецензије и жалбе у вези са тим онлајн и преко Бироа за боље пословање. Никада се не пријављујете на сајт за поврат новца који наплаћује чланарину.

И испитајте детаље процеса на сваком сајту. Размотрите ствари као што су:

  • Учесталост исплата. Можда нећете бити плаћени одмах — сајтови углавном имају различите периоде и услове исплате.

  • Праг исплате. Можда ћете морати да акумулирате одређену зараду у доларима или да сачекате одређени временски период (недељно, месечно или квартално) пре него што искористите новац.

  • Начин исплате. Исплате могу доћи у облику поклон картица, ПаиПал кредита или чекова.

  • Квалификације за исплату. Неке понуде могу имати различите проценте за различите артикле код сваког продавца и могу искључити куповине из одређених одељења.

Такође, можете користити сајтове као што је Цасхбацк Монитор да упоредите стопе исплате на различитим веб локацијама за повраћај новца.

Али не дозволите да ваше чланство са повратом новца постане разлог за куповину.

„Морате да будете дисциплинован купац само зато што можете да дођете у искушење због неких послова“, упозорава Цлагетт.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавио УСА Тодаи.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here