Како променити сервисера студентских кредита

Када први пут добијете савезне студентске кредите, не можете да изаберете свог сервисера — компанију коју је влада уговорила да управља вашим кредитима. Али можете да промените услужитеље студентских кредита ако се консолидујете.

» ВИШЕ: Шта вам савезне компаније за пружање студентских кредита можда неће рећи

Нема разлога за промену ако сте у реду са вашим тренутним сервисером. Али можда бисте желели да промените ако имате проблема да се носите са тим, као што многи зајмопримци раде.

Ако нисте сигурни ко је ваш сервисер за кредите, пријавите се на СтудентАид.гов и сазнајте. Такође можете да ступите у контакт са свим контакт центрима сервисера кредита тако што ћете позвати 1-800-4-ФЕД-АИД. У.С. Министарство образовања додељује вашег сервисера када је ваш кредит први пут исплаћен. Сервисер је задужен за прикупљање и праћење уплата које извршите. Ако наиђете на финансијске потешкоће, то ће вам помоћи да се упишете у нови план отплате и одобрите захтеве за отплату.

Зашто неки зајмопримци желе да промене сервисера

Сваке године хиљаде зајмопримаца подносе жалбе на своје сервисере Бироу за финансијску заштиту потрошача, савезном регулатору који надзире целокупно тржиште сервисирања и кредитирања студентских кредита. Откако је ЦФПБ почео да прихвата жалбе 2011. године, скоро 25.000 жалби на студентски кредит укључивало је проблеме које су зајмопримци имали са својим зајмодавцем или сервисером, према бази података жалби ЦФПБ-а.

» ВИШЕ: Навиент тужба: Шта зајмопримци студентског кредита треба да знају

Уобичајене ствари на које се зајмопримци жале укључују не добијање информација о опцијама отплате и потешкоће са начином на који су исплате обрађене. Ове и друге притужбе зајмопримаца подстакле су истраге ЦФПБ-а и државног тужиоца. То је чак довело до тужби против одређених сервисера због радњи за које регулатори кажу да штете зајмопримцима док отплаћују дуг.

Ако нисте задовољни својим сервисером и желите да промените, постоји само неколико начина да се то деси. Најпроактивније решење је консолидација.

Изаберите новог сервисера када се консолидујете

Обједињавањем ваших савезних студентских кредита, комбинујете постојеће кредите у један нови директни зајам. То је стратешка опција која може олакшати управљање отплатама кредита и може продужити рок вашег кредита, што смањује вашу месечну уплату. Али ћете временом платити више камате уз дужи период отплате.

Можете попунити апликацију за консолидовани зајам на студентаид-у.гов. Уписујете кредите које желите да консолидујете и бирате план отплате. Тада можете изабрати новог сервисера или се држати оног којег имате. Ако нисте упознати са својим опцијама, погледајте комплетну листу сервисера доступних на веб локацији Федералне студентске помоћи.

» ВИШЕ: Како да консолидујете и рефинансирате своје студентске кредите

3 друга начина на који се ваш сервисер за студентске кредите може променити

Подношење захтева за опрост зајма за јавне услуге

Подношење захтева за опрост зајма за јавне услуге ће покренути промену у компанији која управља вашим кредитима. То је програм за зајмопримце студентских кредита који раде на државним или непрофитним позицијама. Плаћате 10 година пре него што поднесете захтев за опрост без пореза.

Једини сервисер који обрађује апликације за опрост је ФедЛоан Сервицинг. Када поднесете образац за потврду о запошљавању и Одељење за образовање процени да ваше запослење испуњава услове, ваши кредити ће бити пребачени на ФедЛоан Сервицес. Међутим, ФедЛоан Сервицеинг ће престати са сервисирањем након децембра 2021. тако да ако сада пређете, можете очекивати да ће ваш зајам бити пребачен на МОХЕЛА.

Такође ћете морати да извршите плаћања по плану заснованом на приходима да бисте уштедели новац.

Подношење захтева за потпуни отпуст из инвалидности

Подношење захтева за потпуни отпис инвалидитета није стратегија за промену сервисера. То је програм опроштаја за зајмопримце који не могу да раде због потпуног и трајног инвалидитета, физички или ментално. Нелнет је једини сервисер који управља процесом пражњења, тако да када ваша пријава буде одобрена, она постаје ваш сервисер.

Када се пријавите за отпуст, морате документовати свој инвалидитет. Нелнет ће, у име савезне владе, пратити ваше финансије и инвалидитет током три године. Ваши кредити би могли бити враћени ако не испуните услове током овог трогодишњег периода праћења.

Ако ваше кредите преноси Министарство образовања

Током трајања вашег кредита, Министарство образовања може да премести ваш зајам са једног сервисера на другог. Ако се ваши кредити пренесу, обавестиће вас и ваш тренутни сервисер и ваш нови. Од тог тренутка па надаље, уплате ћете слати новом сервисеру.

Пре преноса кредита, зајмопримци треба да ураде следеће:

  • Преузмите и сачувајте историју плаћања са свог налога на мрежи или затражите копију од свог сервисера.

  • Ажурирајте своје контакт информације својом најновијом адресом, бројем телефона и адресом е-поште.

Бићете обавештени када дође до преноса сервисирања кредита, а ви ћете управљати плаћањима са новим сервисером. Сви сервисери испоручују исте опције и програме, али корисничка служба може да се разликује од једне до друге.

Зајмопримцима чије кредите сервисирају ФедЛоан Сервицинг, Граните Стате Манагемент & Ресоурцес и Навиент биће пребачени зајмови када свака компанија заврши своје уговоре након децембра. 31, 2021.

Алтернативна опција: Рефинансирање код приватног зајмодавца

Једини други начин за трансфер је рефинансирање студентских кредита код приватног зајмодавца. У овом случају ваши тренутни савезни зајмови ће бити комбиновани у један нови, приватни зајам у власништву банке, кредитне уније или онлајн зајмодавца и којим ће управљати.

» ВИШЕ: Калкулатор: Консолидација студентског кредита вс. рефинансирање

Осам савезних сервисера за студентске кредите

Сазнајте више о сваком од савезних сервисера за кредите, укључујући шта могу да ураде и како да контактирате.

ФедЛоан Сервицес

Нелнет

Навиент

МОХЕЛА

Едфинанциал Сервицес

ОСЛА

Велики Језера

Граните Стате Манагемент & Ресоурцес Сервис студентских кредита — ГСМР

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here