Како да проверите свој ФАФСА статус

Дакле, поднели сте бесплатну пријаву за федералну студентску помоћ или ФАФСА. На путу сте да се квалификујете за савезне студентске зајмове, грантове и програме радног студија, плус помоћ од ваше државе и колеџа.

Док чекате да добијете своје пакете финансијске помоћи, проверите свој ФАФСА статус да бисте били сигурни да је ваша пријава правилно обрађена. Статус ФАФСА на мрежи можете проверити одмах након што га пошаљете, а папирног ФАФСА око седам до 10 дана након што га пошаљете поштом. Ево како:

  1. Пријавите се на ФАФСА.ед.гов користећи ваш ФСА ИД. Видећете свој статус под „Мој ФАФСА.”

  2. Попуните и пошаљите ФАФСА ако ваш статус указује да вашој пријави недостају информације, као што је потпис.

  3. Пратите упутства наведена на страници „Моја ФАФСА“ да бисте решили све друге проблеме са вашом апликацијом.

Следећи кораци

Факултети које наведете на свом ФАФСА ће имати приступ вашој пријави у року од неколико дана након што пошаљете образац, али може проћи неколико недеља или месеци да прегледају вашу пријаву и понуде вам пакет финансијске помоћи. Ако факултети за које сте се пријавили да имају интернет портале за кандидате и примљене студенте, тамо проверите статус финансијске помоћи у свакој школи.

У међувремену, прегледајте свој Извештај о помоћи студентима да бисте видели грешке и исправите све грешке које пронађете. Ваш извештај може назначити да сте изабрани за верификацију ФАФСА, процес који универзитетске канцеларије за финансијску помоћ користе да још једном провере да ли су информације које сте дали на ФАФСА тачне. Не брините ако сте изабрани; то не значи да сте урадили нешто погрешно. Неке школе бирају ученике насумично, а неке верифицирају све кандидате. Ако будете изабрани, школа ће од вас тражити да доставите додатну документацију коју могу користити за верификацију ваше пријаве. Све док то радите, и даље ћете имати право на помоћ.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here