Како одабрати банку

Морате узети у обзир услуге и карактеристике које цените. Ево неколико важних ставки које треба додати на своју контролну листу када одаберете банку.

Врсте понуђених налога

Неки људи радије држе све своје рачуне — чекове, штедњу, тржиште новца, потврде о депозиту, кредитне картице, зајмове и друге производе — у једној банци. Други рашире свој новац да би добили најбољу понуду за цене и накнаде.

Не постоји ограничење броја рачуна које можете имати у различитим банкама или кредитним унијама, па слободно персонализујте своје финансије у складу са својим потребама.

» Хибрид у тренду: Погледајте наше најбоље изборе за рачуне за управљање готовином

Где тражити: Велика национална банка је склонија да има комплетан пакет рачуна, али је могућност мешања и усклађивања производа између институција већа него икада.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Накнаде и стопе

Институција може да наплаћује накнаде за месечно одржавање, коришћење банкомата, прекорачења, пренос новца између рачуна и слање извода на папиру – листа може бити дуга на неким местима.

Ако тражите на једном месту, сазнајте камате које бисте плаћали на кредитне картице и кредите и стопе које бисте зарадили на депозитним рачунима. Годишњи проценат приноса од 1.50% за штедни рачун можда не изгледа много, али то је једна од бољих стопа на располагању. Банке и кредитне уније објављују своје стопе и распореде накнада на својим веб страницама. Ако их не можете пронаћи, питајте.

Где тражити: Кредитне уније, као непрофитне институције у власништву чланова, обично имају веће АПИ на депозитним рачунима и ниже накнаде од традиционалних банака. Банке само на мрежи често имају још боље услове јер немају трошкове одржавања физичких експозитура.

Банкомати и филијале

Размислите о свом животном стилу и преференцијама у вођењу финансијског пословања. Да ли желите да разговарате са особом лицем у лице, или вам је пријатније на рачунару или телефоном? Да ли много путујете и морате да будете у могућности да подигнете готовину где год да сте? Након што утврдите своје потребе, погледајте број и локацију банкомата и експозитура које институција нуди. Ако су ваше трансакције искључиво дигиталне и ретко користите готовину, размислите о онлајн или само мобилној банци.

Где тражити: Националне банке имају више филијала и банкомата широм земље. Кредитне уније које су део мрежа као што су Аллпоинт и Стар имају највећу покривеност банкомата.

» ВИШЕ: Најбољи бесплатни текући рачуни НердВаллет-а

Технологија која се мора имати

Да ли је вашем банковном рачуну потребно појачање? Добра технологија вам може помоћи да останете на правом путу са својим новцем. Ако не желите да уђете у филијалу, требаће вам банка са мобилном апликацијом која нуди депозите на даљину. Утврђивање обавезних функција — као што је могућност лаког преноса новца пријатељима или вољенима, алати за буџетирање, планови аутоматске штедње или безбедносне мере — може вам помоћи да сузите листу одговарајућих институција.

Где потражити: Неке кредитне уније и друштвене банке могу да нуде основне верзије неких од ових функција. Ако ипак желите најновију технологију, изаберите националну банку, банку само на мрежи или банку само за мобилне уређаје.

» ВИШЕ: Предности и мане само онлајн банкарства

Сигурност вашег новца

Имате осигурање да заштитите своје здравље, аутомобил, дом – а требало би да имате и осигурање за свој новац. Потражите банке чије депозите подржава Федерална корпорација за осигурање депозита. или кредитне уније чије депозите обезбеђује Национална управа за кредитне уније. Обе савезне агенције осигуравају стање до 250.000 долара ако банка или кредитна унија пропадну.

Где тражити: Већина банака или кредитних унија је осигурана. Можете да проверите веб-сајтове ФДИЦ или НЦУА да видите да ли ваша институција покривена.

Следећи кораци

Избор праве банке је лична одлука и неће бити једина коју морате да донесете. Када изаберете банку, морате да изаберете рачуне који ће ићи са њом.

Одлучите шта вам је важно и испитајте своје могућности. Ако послујете негде другде, можете да промените банку. Прегледајте веб локацију банке или кредитне уније, посетите филијалу и питајте породицу или пријатеље за препоруке које ће вам помоћи да сузите избор.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here