Како одабрати најбољу хипотеку

Када би само куповина хипотеке била забавна као куповина ципела - или паметног телефона или телевизора са великим екраном. Пронаћи те повољности и уштедети неколико долара вреди поподне или два, зар не? Али време и труд који су потребни за декодирање жаргона и примену на зајмодавце приликом куповине хипотеке можда неће одавати исти дух.

Ипак, ово можете учинити што безболнијим. Ево шест корака до избора правог хипотекарног кредита.

» ВИШЕ: Најбољи хипотекарни кредитори у разним категоријама

1. Схватите колико можете приуштити

Пошто је ово куповина са шест цифара, вероватно се већ питате да ли је то заиста у вашем финансијском домету. Калкулатор вам може помоћи да одредите колико куће можете приуштити.

Ако имате пристојан кредитни резултат, зајмодавци ће вероватно бити оптимистичнији у погледу тога колико куће можете купити него ви. Имајте на уму, њихов посао је продаја кредита - ваш посао је да га вратите. Зато оставите мало простора у свом буџету за живот.

» ВИШЕ: Да ли да купим кућу? Како знати да ли сте спремни

2. Поставите циљ уштеде за прве трошкове

Зајмодавци не само да желе да се квалификујете за велики кредит, они желе да имате нешто новца у банци за учешће и дугу листу трошкова затварања.

Уплата се увек чини као велика потражња, али је у вашој предности да ублажите куповину са мало инстант кућног капитала тако што ћете одложити колико год можете. Са сувише малим учешћем — и са само малим падом на тржишту некретнина — могли бисте да имате велики кредит и кућу која вреди мање него што дугујете. Није добро место за бити ако сте приморани да направите потез.

» ВИШЕ: Погледајте програме помоћи за аванс који су доступни у вашој држави

3. Узмите у обзир дужину хипотекарног кредита

Када сте први пут чули фразу „30-годишња хипотека“, вероватно сте се мало угушили, зар не? То је дугорочна обавеза. Али постоје и зајмови на 10 и 15 година — неки зајмодавци чак нуде различите дужине кредита уз програме "напишите своју хипотеку" у било којој дужини од 10 до 30 година, каже Џон Патаки, извршни потпредседник ТИАА банке.

Ако ваш буџет дозвољава већу исплату зајма краћег рока, Патаки каже да ћете вероватно видети две предности: значајно смањење укупних трошкова камата током трајања хипотеке и бољу стопу хипотеке.

» ВИШЕ: Израчунајте 15 година у односу на. Отплата хипотеке на 30 година

4. Изаберите праву врсту хипотеке

Ово је место где већина чланака урања у гомилу заморних услова хипотеке. Само знајте да постоје посебне врсте кредита за зајмопримце:

  • Са војном везом. (Погледајте ВА кредите.)

  • Ко би желео да живи у сеоском или приградском подручју. (Погледајте УСДА кредите.)

  • Који имају нижи кредитни резултат. (Погледајте ФХА кредите.)

  • Ко купује кућу која је мало — или много — скупља него што дозвољавају стандардне смернице за зајам. (Погледајте велике кредите.)

Ако се не уклапате баш ни у један од горе наведених описа, вероватно сте добар кандидат за конвенционалне кредите које већина зајмодаваца највише воли.

5. Сазнајте како функционишу хипотекарне каматне стопе

Цена коју ћете платити да позајмите новац за свој дом, каматна стопа, је још један кључ за одабир најбољег хипотекарног кредита. Хипотекарне стопе се доста крећу — заправо цео дан, сваки дан када је тржиште обвезница отворено. Без икаквих напада на Волстрит, ево шта ћете желети да знате: Можете да закључате каматну стопу зајма на дужи рок или да је пустите да се креће са тржиштем и прилагођава се једном годишње.

Хипотека са фиксном каматном стопом са загарантованим доживотним кредитом може почети мало више од хипотеке са подесивом каматном стопом која иде са тржиштем или АРМ. Али нижа стопа АРМ која се ресетује једном годишње након почетног мандата од три, пет, седам или 10 година, може ићи било где - горе, доле или у страну.

„Можете да закључате каматну стопу свог кредита на дуги рок или пустите да се креће са тржиштем и прилагођава се једном годишње. ”

Патаки каже да се запитате „какве су ваше намере за ову кућу?„Да ли сте на петогодишњем плану и онда очекујете да ћете се преселити у бољу кућу – или широм земље?

„Дакле, почните са, „које је [процењено време за које планирам да останем у овој имовини или да задржим хипотеку на овој имовини“, каже Патаки.

Ако сте сигурни да ћете се преселити, рефинансирати или отплатити хипотеку пре него што гарантована стопа на АРМ истекне, хипотека са подесивом стопом може бити добра опција. Међутим, ако живите у кући седам година и одлучите да желите да останете у кући, каматне стопе доступне за рефинансирање у зајам са фиксном каматном стопом могу бити знатно веће до тада.

» ВИШЕ: Како се одређују стопе на хипотеке

Спремамо се за куповину куће? Пронаћи ћемо вам зајмодавца са високим рејтингом за само неколико минута.

Унесите поштански број да бисте започели са персонализованим подударањем зајмодавца.

6. Купујте хипотекарне кредиторе као што ви купујете ципеле

Најважнији начин да добијете најбољу хипотеку сачували смо за крај: Купујте три или више кредитора. Купујте ципеле као што радите, или шта год да је то што сте најсклонији да са ентузијазмом тражите повољне цене.

Јер оно што уштедите на кући куповином зајмодавца са најбољом хипотекарном стопом и најнижом накнадом за отплату може вам купити много ципела, паметних телефона и телевизора са великим екраном.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here