Како одабрати између програма лојалности хотела

Ако сте спремни да више од годину дана изгубљеног путовања надокнадите вишеструким путовањима, можда би имало смисла да се придружите програмима лојалности у хотелима и затражите елитни статус хотела у 2021. Уз то, добијате мале погодности које отклањају главобољу од путовања — као што су касно одјављивање и бржи интернет. Како напредујете кроз више нивое хотелског елитног статуса, откључаћете луксузне ствари као што су надоградња соба, приступ клупском салону и бесплатан доручак.

Ево шта треба да знате о одабиру хотелског програма којем ћете бити лојални у потрази за елитним статусом.

Највећи програми лојалности хотела

Док многе мале хотелске компаније имају одличне програме за награђивање лојалности купаца, већина људи би требало да се посвети једном од већих ланаца. Зашто? Зато што повећава вероватноћу да пронађете хотел који учествује за ваш одабрани програм лојалности на било којој дестинацији.

ИХГ Ревардс Цлуб

Зашто је то одлично: ИХГ-ов програм лојалности хотелима је омиљен и за породице и за пословне путнике. То је рангирано на бр. 1 у НердВаллетовој анализи најбољег програма хотелских награда за породице, бр. 1 за најбољи укупни хотелски програм награђивања и бр. 2 за најбољи хотелски програм награђивања за честе путнике.

Корисна предност: Можете платити 200 долара да бисте достигли највиши ниво статуса који се зове ИнтерЦонтинентал Амбассадор, што може бити посебно вредно с обзиром на бесплатан кредит за ресторан и сертификат за викенд ноћу.

Свет Хајата

Зашто је то одлично: Највиши ниво Хиатт елитног статуса, Глобалист, је посебно уносан. Одрицање од одмаралишта може уштедети стотине долара на дугим одморима. Поред тога, ту је и приступ клубу, бесплатан доручак и још много тога.

Корисна предност: Такође зарађујете 1 бонус поен Америцан Аирлинес ААдвантаге по долару потрошеном у Хиатт-у.

Хилтон Хонорс

Зашто је то сјајно: Неки програми елитног статуса нуде бесплатан доручак, али највиши ниво Хилтон елитног статуса, Диамонд, може да покрије сваки оброк у току дана захваљујући приступу салону на извршном спрату.

Корисна предност: Сребрни, златни и дијамантски чланови добијају пето ноћење бесплатно за боравак резервисан са поенима.

» Сазнајте више: 7 разлога да се придружите Хилтон Хонорс-у

Марриотт Бонвои

Зашто је то сјајно: Марриотт је један од највећих хотелских ланаца, тако да без обзира куда сте кренули, вероватно постоји Марриотт. Ово вам омогућава да користите погодности свог Марриотт елитног статуса готово где год да кренете.

Корисна предност: Када достигнете Платинум елитни статус — зарађен након што останете 50 ноћења годишње (или мање ако имате Марриотт кредитну картицу) — добијате бесплатан доручак и бесплатан приступ салону.

Главни фактори које треба узети у обзир

У којим хотелима ћете заправо боравити?

Можда ћете бити заведени погодностима елитног статуса, али оне се материјализују само када заиста одседнете у тим хотелима. Зато ћете желети да узмете у обзир своје навике путовања, као и отисак програма лојалности хотела.

Ако сте особа која се често враћа у свој родни град, а најближи хотел је Хилтон, онда Хилтон Хонорс може бити програм за вас. Ако намеравате да путујете у седиште ваше компаније у истом блоку као Марриотт, онда је ваш рад олакшао стицање Бонвои елитног статуса. Ако је ваше омиљено место за одмор упориште Хајата, нагните се у том правцу.

Уопштено говорећи, наћи ћете више хотела са Марриотт (7.000+), Хилтон (6.400+) и ИХГ (6.000+). Хиаттс ће вам понудити висококвалитетне опције у одређеним областима, али са мање опција у целини (950).

Који хотели су партнери за трансфере са вашим постојећим поенима на кредитној картици?

Ако имате одређене путне кредитне картице, можда већ имате бодове који се лако преносе на програме лојалности хотела. Резервација хотелских соба са поенима често може бити боља понуда од плаћања готовином, посебно ако можете да искористите погодности као што је пето ноћење бесплатно за наградни боравак.

  • Цхасе Ултимате Ревардс® пренос у Хиатт, ИХГ и Марриотт.

  • Америцан Екпресс Мемберсхип Ревардс трансфер на Хилтон и Марриотт.

Ако већ имате бодове у одређеној валути, то би требало да вам помогне да сузите одлуку о томе на који хотелски програм ћете се обавезати. Ако имате обе врсте поена, Марриотт вам даје највећу флексибилност.

Који брендови (и погодности) одговарају вашем стилу путовања?

Док јурите за статусом, уверите се да су његове предности усклађене са вашим стилом путовања. На пример, ако тражите бесплатан доручак, онда Хилтон нуди један од најкраћих путева до те погодности (с друге стране, чак и ако не држите кредитну картицу са брендом Хиатт, добијате бесплатан доручак у већини објеката Хиатт-а). Или, ако више волите ниске накнаде и мноштво опција за резервацију награда, размислите о ИХГ-у.

Ко нуди клијентима најбоље поене лојалности за хотел?

Процена хотелских поена је незнатно опала или остала на истом нивоу у последњих неколико година, према анализи стручњака за путовања НердВаллет-а. Већина поена у хотелима пала је за само 0.1 цент од прошле године, а Хиатт остаје највреднија валута за хотелске бодове.

Марриотт је имао највећи пад током пандемије. Са друге стране, Радиссонова процена поена се опоравила на нивое пре пандемије, удвостручивши вредност ове године.

У реду је и прескочити програме лојалности за хотеле

Хотелски елитни статус није за свакога. Док највиши нивои могу вредети хиљаде долара за честе путнике, нижи нивои обично вреде мање од 25 долара. Ваш напор да јурите елитни статус захтеваће много више улагања од тога, тако да не губите време на статус ниског нивоа. Уместо тога, размислите о томе да добијете аутоматски статус средњег нивоа путем кредитне картице.

Ако проведете само пет до 10 ноћи у хотелу годишње, немојте бити опседнути лојалношћу хотела. Трагање за елитним статусом се исплати само ако ћете са сигурношћу провести најмање 20 ноћи сваке године, што вам обично може донети средњи ниво елитног статуса.

Други разлози да се прескочи лојалност хотелу укључују:

  • Лојалност значи мање флексибилности: Ако имате Хилтон статус, али је суседни Хајат јефтинији, онда сте се нашли у невољи. Статус хотела би такође могао довести до тога да превидите алтернативне, подједнако дивне опције смештаја као што су краткорочни одмор или изнајмљивање камп-кућишта.

  • Предности могу у великој мери да варирају: Можда вас је једно одмаралиште унапредило у собу са погледом на океан и омогућило вам да продужите одјаву до 16 часова.м. — ефективно вам зарађује додатни дан на базену. У међувремену, ваше следеће путовање вам није донело ништа осим бесплатне флаше воде и мало Ви-Фи-ја. Резултати могу да варирају и често нема гаранције да ћете добити неку конкретну корист.

Изаберите најбољи програм лојалности хотела за вас

Ако имате планирано мноштво предстојећих путовања, онда има смисла одабрати један хотел којем ћете посветити своју лојалност како бисте такође могли да зарадите елитни статус.

Неке хотелске кредитне картице нуде елитни статус као аутоматску погодност за власнике картица. Али ако вам нови комад пластике није у плану, мораћете да останете неколико ноћи да бисте стекли елитни статус.

Ако сте спремни да јурите за статусом, размислите о томе које поене већ имате и које предности имате као приоритет. Иако бисте свакако могли да одлучите да своју лојалност посветите НердВаллет-овом врхунском програму награђивања хотела, ИХГ, запамтите да је најбољи програм лојалности у хотелима на крају онај који ћете заправо користити на основу ваших планова путовања и преференција.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here