Како одабрати кредитну унију

Ево како да размислите о својој одлуци и пронађете најбоље место за улагање новца.

Тарифе и накнаде

Основна разлика између банака и кредитних унија је тачна без обзира на величину: кредитне уније нису профитне, док су банке профитне организације.

Као резултат тога, кредитне уније, укључујући НердВаллетове фаворите, имају тенденцију да понуде боље стопе штедње и услове кредита, ако мерите трендове у финансијским институцијама свих величина.

Банке заједнице могу да се изборе са тим трендовима када то захтева локална конкуренција. И много је вероватније од већих банака да понуде бесплатну проверу, према студији групе У за заступање потрошача из 2012.С. ПИРГ.

Закључак: Ако идете у лов на стопе, не искључујте мале банке. Вреди упоредити текуће рачуне и стопе штедње у вашој области да видите која ће вам банка или кредитна унија дати најбољу понуду.

Филијале и банкомати

Историјски гледано, један недостатак мањих институција био је мали број филијала и банкомата доступних њиховим члановима или клијентима.

Али и кредитне уније и банке у заједници пронашле су иновативне начине да се такмиче са огромним националним банкама.

Многи припадају мрежама банкомата без накнаде као што су АллПоинт и МонеиПасс, а неке кредитне уније нуде приступ кооперативној мрежи заједничких филијала и банкомата без накнаде или без накнаде. Штавише, неке институције нуде рачуне са трансакцијама на банкоматима без накнаде или надокнаде, без обзира на то ко је власник машине.

Закључак: Ако се ослањате на лично банкарство, изаберите институцију која има најјаче филијале или банкомате у месту где живите и која одржава накнаде за банкомате ниске.

» ВИШЕ: Како одабрати банку

Кориснички сервис

Кредитне уније су одавно надмашиле комерцијалне банке у погледу задовољства клијената. Али како чланство расте, њихова предност се смањује, барем у поређењу са мањим банкама. У 2015, амерички индекс задовољства купаца показао је кредитним синдикатима само један бод (од 100) испред регионалних и локалних банака.

Такође је вредно напоменути да је последњих година неколико банака које послују само на мрежи зарадило високе оцене за своје опције услуга прилагођене корисницима и њихове транспарентне дискусије о накнадама и стопама. Банке попут ове нуде многе од наших омиљених онлајн текућих рачуна, на пример.

Закључак: Појединачне институције се разликују, па ступите у контакт са онима које вас највише занимају да видите како је разговарати са њима.

Технологија

Још једна застарела идеја је да мале институције заостају у потрошачкој технологији, као што су апликације за паметне телефоне и сајтови за онлајн банкарство.

Продавци софтвера трећих страна претворили су тај јаз у прилику, лиценцирајући банке и кредитне уније да користе своје унапред уграђене алате. Чланови ових институција имају користи од приступа савременим алатима за дигитално банкарство који се лако користе.

Наравно, различите организације различито дају приоритет потрошњи на технологију, тако да на мањем крају спектра, можда ћете чекати мало дуже на приступ функцијама и услугама као што су Аппле Паи, мобилни чековни депозит и ЕМВ картице.

Закључак: Иако мање банке и кредитне уније имају све веће могућности да буду у току, будите јасни о технолошким карактеристикама које морате имати пре него што кренете у куповину.

Чување вашег новца

Неки се брину да новац који држе у кредитним унијама и мањим банкама можда неће бити безбедан, али САД.С. Влада осигурава средства у великој већини институција. То осигурање функционише на исти начин без обзира на величину банке или кредитне уније:

  • Депозити потрошача у већини банака и кредитних унија су осигурани од стране Федералне корпорације за осигурање депозита или Националне управе кредитних синдиката.

  • Ограничења на осигурана средства су 250.000 УСД по институцији, по особи, на унапред дефинисаним групама налога. На пример, провера, штедња и ЦД-ови су укључени у једну групу.

  • Банке у заједници и кредитне уније у читавој индустрији били су здрави последњих година, показујући отпорност у годинама од финансијске кризе 2008.

Закључак: Све док останете у границама савезног осигурања, ваш новац је сигуран.

Одговори на сва ова питања ће се разликовати у зависности од тога где живите и како банкарујете. Одлучивање о томе шта вам је најважније помоћи ће вам да пронађете најбољу банку или кредитну унију за ваше потребе, без обзира на величину.

Писац НердВаллет-а Мелиса Ламбарена допринела је овом чланку.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here