Како одабрати наградну кредитну картицу

Наградне кредитне картице имају потенцијал да вам помогну да повећате свој буџет, нудећи поврат новца, авио миље или хотелске бодове за вашу потрошњу, заједно са другим погодностима.

Извлачење максимума из ових картица зависи од тога да изаберете праву за вас, отплатите свој баланс сваког месеца и повећате своје награде својим изборима за откуп.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а

Да ли је наградна кредитна картица права за вас?

Можда ћете желети да се пријавите за наградну кредитну картицу ако испуњавате неке или све од следећих критеријума:

 • Имате добар или одличан кредит. Већина наградних картица захтева добре кредитне резултате (ФИЦО резултат од најмање 690), иако постоје неки изузеци.  Обезбеђена кредитна картица Дисцовер ит®, на пример, је обезбеђена кредитна картица која зарађује повратне награде за потрошњу и доступна је без добрих кредитних резултата.

 • Обично не носите равнотежу. Наградне кредитне картице обично имају веће АПР, тако да ако имате салдо, камата коју акумулирате ће вероватно поништити вредност ваших награда.

 • Путујете редовно. Ако сте овисник о путовањима, своју редовну потрошњу можете искористити да вам помогне да сакупите бодове за следеће путовање, посебно ако имате путну кредитну картицу.

 • Ви сте лојални одређеној авио-компанији или хотелу. Када је реч о наградама за путовања, ко-брендиране картице могу вам помоћи да брже сакупите бодове за жељени смештај и летове.

 • Много трошите у одређеним категоријама као што су бензин, намирнице и ресторани. Неке наградне картице нуде додатне поене за уобичајене категорије потрошње, као што је случај Блуе Цасх Преферред® картице из Америцан Екпресс-а, која нуди 6% поврата готовине на потрошњу у У.С супермаркети до 6.000 долара годишње. Примењују се услови (погледајте цене и накнаде).

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а са повратом готовине

Пронађите најбољу картицу за свој кредит Проверите свој резултат у било ком тренутку и НердВаллет ће вам показати које кредитне картице имају највише смисла. ПРИЈАВИ СЕ

Врсте наградних кредитних картица

Ако испуњавате један или више од горе наведених услова, одредите своје циљеве. Да ли желите да имате више новца на крају месеца? Да ли желите да скупите бодове за велико путовање? Максимално повећајте своје миље на одређеној авио-компанији? Ваши одговори ће вам помоћи да одаберете која врста кредитне картице за награде најбоље функционише.

 • Кредитне картице са повратом новца са бонус категоријама. Неке картице нуде стандардне цене за одређене категорије (нпр.г., 2% поврата новца на бензин и намирнице), док други нуде ротирајуће категорије које се мењају сваког квартала. Ове категорије могу укључивати ресторане, бензин или намирнице, као и конкретније могућности потрошње као што су биоскопи, Амазон.цом и велепродаје.

 • Кредитне картице са паушалним повратом готовине. Ако праћење категорија бонуса звучи као обавеза, картица са паушалним повраћајем готовине ће вам дати пристојан проценат назад (обично од 1% до 2%) за све куповине, без обзира на категорију потрошње. Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда, на пример, нуди 1% назад када обавите куповину и додатних 1% када их отплатите.

 • Кобрендиране кредитне картице. Ако имате жељеног продавца, авио-компанију или хотелски ланац, кобрендирана кредитна картица (она која носи име и трговца и банке) може вам донети попусте код тог трговца или вас довести до следећег путовања брже тако што ћете зарадити авио миље или хотелске бодове.

 • Опште путне кредитне картице са флексибилним опцијама откупа. Уобичајена путна карта је начин за стицање поена за летове и хотеле који не захтева много одржавања трошењем на уобичајен начин. Ове врсте картица вам омогућавају да потрошите своје бодове у различитим авио-компанијама или хотелским ланцима, за разлику од кобрендираних картица која вас ограничава на исплату у оквиру тог једног бренда. Многе опште путне карте такође садрже портал на мрежи који вам омогућава да резервишете путовање са својим бодовима по посебној цени.

» ВИШЕ: Најбоље хотелске кредитне картице НердВаллет-а

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице авио компаније НердВаллет

Додатна разматрања

 • Годишње накнаде. Годишње накнаде понекад могу износити стотине долара, тако да је важно да будете сигурни да зарађујете довољно награда са своје картице да их надокнадите.

 • Накнаде за иностране трансакције и прихватање картице. Неке наградне картице могу наплаћивати накнаде за куповине у иностранству. Такође, у зависности од мреже плаћања ваше кредитне картице, можда ћете наићи на ограничено прихватање картице изван Сједињених Држава.С. Укључите ове потенцијалне недостатке у своју одлуку.

 • Погодности за власнике картице. Неке картице, као што је Цхасе Саппхире Ресерве®, нуде јединствене погодности, као што је приступ салонима на аеродромима или специјалним догађајима, што вам може помоћи да засладите договор.

» ВИШЕ: Најбоље картице НердВаллет-а за награде за путовања

Ако сте у добром финансијском стању са натпросечним кредитним резултатом, наградна кредитна картица може вам помоћи да зарадите бенефиције редовном куповином. Исплатите своје стање тако да камата не поједе ваше награде и изаберите праву врсту наградне картице за ваш животни стил.

» ВИШЕ: Да ли се награде са кредитних картица опорезују?

Да бисте видели стопе и накнаде за Блуе Цасх Преферред® картицу од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here