Како одабрати студентску кредитну картицу

Студентска кредитна картица може бити збуњујућа. У неким случајевима, не морате да будете студент да бисте се пријавили за њега. И у већини случајева, то што сте студент не квалификује вас аутоматски за то.

Студентске кредитне картице су дизајниране за људе узраста од 18 до 21 године који имају ограничену или никакву кредитну историју. Разумевање начина на који ове картице функционишу помоћи ће вам да одаберете ону која је најбоља за вас.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за студенте

Одредите да ли испуњавате услове

Услови за узраст и приход

Пре Закона о кредитним картицама из 2009. године, студенти од 17 и 18 година бомбардовани су мајицама, пешкирима за плажу и другим ситницама како би их навели да се пријаве за кредитну картицу када кроче у кампус. Закон о картама је ставио кибош на то.

Сада, кандидати млађи од 21 године морају да приложе доказ о независном приходу — од посла са скраћеним или пуним радним временом, на пример — или да пронађу супотписника који пристаје да плати рачун ако не могу. Многи издаваоци не дозвољавају супотписницима на апликацијама за кредитне картице, али неки то чине.

Штреберски савет: Кандидати старији од 21 године такође морају пријавити приход, али могу укључити било који приход којем разумно очекују приступ, као што је приход партнера или супружника.

» ВИШЕ: 25 начина да зарадите новац на мрежи, ван мреже и код куће

Захтеви кредитне историје и још много тога

У зависности од издаваоца картице, можда ће вам требати и барем нека постојећа кредитна историја да бисте се квалификовали. Неки издаваоци су унапред транспарентнији у вези са овим захтевом од других, али је могуће пронаћи студентске картице које ће одобрити оне са танким или непостојећим кредитним досијеима.

Обично ћете такође морати да наведете У.С. Број социјалног осигурања — или барем индивидуални идентификациони број пореског обвезника — када се пријављујете за било коју кредитну картицу, студентску или другу. Ово може представљати посебну препреку међународним студентима, иако постоје начини да се пријаве за кредитну картицу без броја социјалног осигурања.

Пронађите најбољу картицу за свој кредит Проверите свој резултат у било ком тренутку и НердВаллет ће вам показати које кредитне картице имају највише смисла. ПРИЈАВИ СЕ

» ВИШЕ: Шта да радите ако не можете да добијете студентску кредитну картицу

Потражите карактеристике које морате имати

Ако испуњавате горе наведене услове, онда је ваш главни циљ са студентском кредитном картицом да успоставите кредитну историју. Немојте да вас ометају награде и погодности, које је лепо имати, али у почетку нису неопходне.

Неке ставке које треба да проверите на вашој листи укључују:

  • Не годишња накнада. Добра студентска кредитна картица вам неће наплатити накнаду за ношење. Ово ће бити важно сада, док сте на студентском буџету, али и у будућности, када ћете можда моћи да се квалификујете за картицу са бољим карактеристикама. Можете задржати своју почетну кредитну картицу без сталних трошкова, чувајући дужину ваше кредитне историје — што је главни фактор у вашим кредитним резултатима.

  • Извештај сва три кредитна бироа. У идеалном случају, ваша студентска кредитна картица ће бити пријављена сва три главна кредитна бироа — ТрансУнион, Екуифак и Екпериан. Ове компаније бележе информације које се користе за израчунавање ваших кредитних резултата. Што су ваши кредитни резултати већи, веће су ваше финансијске могућности. Добар ФИЦО кредитни резултат од 690 или више може да вас квалификује за ниже камате на ауто или стамбене кредите, штедећи вам новац током времена. Такође вам може помоћи да се квалификујете за свој први стан.

  • Нема провизија за иностране трансакције. Неке кредитне картице наплаћују ову накнаду — обично 1% до 3% трансакције — за куповине у страној валути. Ако планирате да студирате у иностранству или путујете у иностранство, размислите о картицама које не наплаћују ову досадну накнаду.

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а без накнаде за иностране трансакције

» ВИШЕ: Како да добијете годишње кредитне извештаје од великих кредитних бироа

Ако можете да добијете и подстицаје као што су награде и бонуси за регистрацију поред ових функција, још боље. Студентске кредитне картице обично су мање издашне у погледу награда и погодности, али постоје неки изузеци.

Ове опције погађају многе од ових ознака:

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Дисцовер ит® Студент Цхроме има годишњу накнаду од 0 УСД и извештава сва три кредитна бироа. Такође опрашта вашу прву закаснелу уплату; нећете платити никакву накнаду и камата се неће повећати (након прве закаснеле уплате, накнада је до 40 долара). Структура награда је једноставна: зарадите 2% готовине назад на бензинским пумпама и ресторанима (на до 1.000 УСД у комбинованој куповини сваког квартала) и 1% на све остало. И нуди бонус за регистрацију, формулисан на следећи начин: „ИНТРО ПОНУДА: Неограничен Цасхбацк Матцх – само од Дисцовер-а. Дисцовер ће аутоматски ускладити сав поврат новца који сте зарадили на крају прве године! Тако да можете претворити 50 долара у готовини назад у 100 долара. Или претворите 100 долара у 200 долара. Не постоји минимална потрошња или максималне награде. Само долар за долар меч." Дисцовер такође каже да за пријаву није потребна ФИЦО кредитна историја. Међутим, ако планирате да студирате у иностранству, Дисцовер-ово ограничено прихватање трговаца у иностранству може изазвати неке проблеме.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Годишња накнада од 0 УСД Дисцовер ит® Студент Цасх Бацк такође извештава сва три кредитна бироа и не захтева ФИЦО кредитну историју. Зарађује 5% готовине назад на ротирајућим категоријама бонуса на до $1,500 у куповини сваког квартала када активирате (1% назад на све остале куповине). Претходне категорије бонуса укључивале су продавнице прехрамбених производа, бензинске пумпе, продавнице за побољшање дома, Амазон и још много тога. Ова картица такође нуди повраћај новца на крају ваше прве године. Међутим, опет, као Дисцовер картица, то може значити да ћете се суочити са ограниченим прихватањем трговаца у иностранству.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Годишња накнада од 0 УСД Десерве® ЕДУ Мастерцард за студенте такође је добродошла студентима без кредитне историје. А ако сте међународни студент, није потребан број социјалног осигурања да бисте се пријавили. Издавалац има сопствене методе преузимања за утврђивање подобности на основу фактора као што су У.С. податке о банковном рачуну и ваше контакт информације. Издавалац пријављује вашу историју плаћања сва три кредитна бироа. Зарађује награде и, као Мастерцард без накнада за иностране трансакције, спреман је за путовање ако планирате да студирате у иностранству.

» ВИШЕ: Студентске кредитне картице 101: Све што треба да знате

Алтернативе студентским кредитним картицама

Ако не испуњавате услове за студентску кредитну картицу, могу постојати друге опције које вам могу помоћи да изградите кредит.

Узмите у обзир следеће:

  • Набавите супотписника: Ова особа пристаје да плати рачун ако не можете, што вам омогућава да добијете сопствени рачун кредитне картице подржан њиховим приходима и кредитном историјом. Само неколико емитената нуди ову опцију.

  • Постаните овлашћени корисник: У овом сценарију, неко пристаје да вас дода као корисника свог налога и сноси законску одговорност за сваки ваш дуг. Добићете сопствену картицу, а можда ћете чак имати користи и од кредитне историје примарног власника картице.

  • Пријавите се за обезбеђену кредитну картицу: Мораћете да платите депозит, који на крају поставља ваш кредитни лимит. Ове картице се лакше квалификују јер депозит ограничава ризик за издаваоца. Можете га користити за стварање кредита и на крају вратити свој депозит одговорном употребом кредита.

Без обзира на пут којим ћете утврдити кредит, морате да утврдите да ли сте спремни за одговорност. Ако можете да платите рачун на време сваког месеца, по могућности у целости да бисте избегли камату, можда ћете бити на висини задатка.

Штреберски савет: Већ имате студентску кредитну картицу? Сазнајте шта можете да урадите са тим када дипломирате.

» ВИШЕ: 5 грешака на кредитним картицама које праве студенти — и како их избећи

» ВИШЕ: 4 савета за савладавање финансија

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here