Како консолидовати и рефинансирати своје студентске кредите

Пронађите најновије

 • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

 • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

 • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

 • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Постоје две врсте консолидације студентских кредита: федерална и приватна. Приватна консолидација се често назива рефинансирањем. Ови процеси су често збуњени, али су веома различити. Ево како:

 • Консолидација савезних студентских кредита комбинује више савезних кредита у један савезни зајам преко Министарства образовања. Можда ћете морати да се консолидујете да бисте испунили услове за неке савезне програме отплате кредита, али савезна консолидација неће смањити вашу каматну стопу. То може смањити ваша плаћања тако што ћете их продужити.

 • Рефинансирање студентског кредита, које се такође назива консолидација приватног студентског кредита, је финансијски потез који радите преко приватног зајмодавца. Ако се квалификујете, можете уштедети новац тако што ћете добити нижу каматну стопу.

» ВИШЕ: Предности и мане консолидације студентских кредита 

Консолидација вс. рефинансирање

Консолидација студентског кредита

Рефинансирање студентског кредита

Шта ради?

Комбинује више савезних зајмова у један савезни зајам.

Комбинује приватне и/или савезне кредите у један приватни зајам.

Које кредите могу комбиновати?

Само савезни зајмови.

Приватни и/или савезни зајмови.

Могу ли снизити своје стопе?

Не.

да.

Могу ли да уштедим новац?

Не. Консолидација може смањити ваша плаћања продужавањем рока кредита, али ће се износ ваше камате повећати.

да.

Могу ли да приступим савезној заштити зајма, опцијама отплате и програмима опроста?

да.

Не.

Да ли ћу платити само један месечни рачун?

да.

да.

» ВИШЕ: Консолидација студентског кредита вс. рефинансирање

Консолидовање приватних студентских кредита

Обједињавање приватних студентских кредита, или рефинансирање, значи замену више студентских кредита — приватних, савезних или комбинација ова два — са једним, новим, приватним кредитом. Уштедећете новац ако ваш нови кредит има нижу каматну стопу.

Ваша финансијска историја — укључујући ваш кредитни резултат, приход, историју посла и образовну позадину — диктирати ће вашу нову каматну стопу када будете рефинансирали. Обично вам је потребан кредитни резултат најмање 600 да бисте се квалификовали, а стопе се крећу од око 2% до више од 9%.

Размислите о консолидацији приватног студентског кредита ако имате:

 • Постојећи приватни студентски кредити.

 • Добар или одличан кредит, генерално дефинисан као кредитни резултат од 690 или више.

 • Стабилан посао.

 • Приступ супотписнику са тим карактеристикама, ако то не звучи као ви.

Рефинансирање савезних студентских кредита у приватни консолидациони зајам значи губитак заштите потрошача специфичну за савезне зајмове. Оне укључују опцију везивања плаћања са приходима и могућности за опрост зајма.

» ВИШЕ: Да ли треба да рефинансирате савезне студентске кредите?

Попут савезне владе, приватне компаније нуде могућност консолидације више студентских кредита у један. Али док не можете да пренесете приватне зајмове на савезну владу, можете да консолидујете и савезне и приватне кредите са приватним зајмодавцем.

Циљ овог процеса није само да се олакша једно плаћање, већ да добијете нижу каматну стопу на основу ваше финансијске историје.

Користите калкулатор консолидације да упоредите месечне уплате у три различита сценарија: савезна консолидација студентског зајма, рефинансирање приватног студентског кредита и планови отплате засновани на приходима.

Тренутне стопе приватних зајмодаваца за рефинансирање

Желите да платите мање за своје студентске кредите? Погледајте да ли сте се унапред квалификовали за рефинансирање и упоредите стварне стопе — не само опсеге или процене. почети

Савезна консолидација студентског кредита

Федерална консолидација зајма нема кредитни захтев, а нуди предност једног рачуна зајма и потенцијално ниже отплате. Али то је само за савезне кредите и неће вам смањити камату. Размислите о савезној консолидацији ако:

 • Потребно је да се консолидујете да бисте имали право на отплату на основу прихода или опрост зајма за јавне услуге. Ово је случај ако имате Федерално породично образовање, Перкинс или родитељ ПЛУС кредит.

 • Желите једно плаћање федералног зајма, али не треба да буде драстично ниже.

 • Не плаћају студентски кредит и желите да се вратите на прави пут.

» ВИШЕ: Пронађите своју каматну стопу за консолидацију савезног студентског кредита

Када консолидујете савезне зајмове, влада их отплаћује и замењује их директним консолидационим зајмом. Генерално испуњавате услове када дипломирате, напустите школу или паднете испод пола радног времена. Обједињавање ваших савезних зајмова преко Одељења за образовање је бесплатно; избегавајте компаније које наплаћују накнаде да би их консолидовале уместо вас.

Када консолидујете савезне зајмове, ваша нова фиксна каматна стопа ће бити пондерисани просек ваших претходних стопа, заокружен на следећих ⅛ од 1%. Тако, на пример: ако просек дође до 6.15%, ваша нова каматна стопа ће бити 6.25%.

» ВИШЕ: Пронађите своју каматну стопу за консолидацију савезног студентског кредита

Поред тога, добићете нови рок зајма у распону од 10 до 30 година. Ваш рок отплате ће углавном почети у року од 60 дана од тренутка када је ваш консолидациони зајам први пут исплаћен и биће заснован на укупном стању савезног студентског зајма, између осталих фактора.

Често постављана питања Да ли треба да консолидујем своје студентске кредите?

Требало би да консолидујете своје савезне зајмове ако желите да извршите једну месечну уплату или морате да се консолидујете да бисте се квалификовали за програме као што је Опрост зајам за јавне услуге. Ако желите да уштедите новац снижавањем каматне стопе, размислите о консолидацији приватних кредита - такође познатом као рефинансирање.

Можете ли консолидовати савезне студентске зајмове?

Можете консолидовати савезне студентске зајмове са Министарством образовања или приватним зајмодавцем, што се такође назива рефинансирање. Ако рефинансирате савезне зајмове код приватног зајмодавца, изгубићете приступ владиним програмима, као што су отплата заснована на приходима и опрост зајма у јавној служби.

Како да консолидујем своје студентске кредите?

Можете бесплатно да консолидујете савезне студентске кредите са Одељењем за образовање на студентаид-у.гов. Ако желите да консолидујете — или рефинансирате — своје кредите код приватног зајмодавца, пријавите се директно на веб страници зајмодавца.

Како консолидовати савезне кредите

Пријавите се на студентске кредите.гов и кликните на „Заврши захтев за консолидациони зајам и меницу.” Мораћете да завршите апликацију у једној сесији, тако да прикупите документе наведене у одељку „Шта ми треба?” одељак пре него што почнете и одвојите око 30 минута да га попуните.

1. Унесите које кредите желите – а које не – желите да консолидујете.

2. Изаберите план отплате. Можете добити рок отплате на основу стања вашег кредита или одабрати онај који повезује исплате са приходима. Ако изаберете план заснован на приходима, следеће ћете попунити образац захтева за план отплате заснован на приходу.

3. Прочитајте услове пре него што пошаљете образац на мрежи. Наставите да плаћате студентски зајам као и обично док ваш сервисер не потврди да је консолидација завршена.

Ако су ваши кредити неизмирени, консолидација је један од неколико метода за враћање кредита на прави пут. Да бисте консолидовали неисплаћене кредите мораћете да извршите три пуне, правовремене узастопне месечне уплате за зајам који није каснио и да се сложите да се упишете у план отплате заснован на приходу.

Како користити планове отплате засноване на приходима

Ако размишљате о савезној или приватној консолидацији студентског зајма како бисте добили драстично нижи рачун за зајам, боље размислите о отплати на основу прихода.

Влада нуди планове који смањују исплате на 10% или 15% "дискреционог" прихода и нуди опроштај преосталог биланса након 20 или 25 година. Можете се пријавити бесплатно за студентске кредите.гов.

Ако имате велики износ кредита и низак приход, отплата заснована на приходима је вероватно ваша најбоља опција за најнижи месечни рачун.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here