Како Цровдфундинг потакнут ЦОВИД-ом може оживјети мала предузећа

Регулаторно цровдфундинг, у којем компаније прикупљају капитал од инвеститора путем интернетских платформи које надгледа влада, нагло је порасло у последње две године, са отприлике 100 милиона долара у 2019. на преко 200 милиона долара у 2020, према Крису Лустрину, оснивачу и извршном директору аналитике цровдфундинга. и рејтинг фирма КингсЦровд. Он је већ премашио марку од 200 милиона долара до данас 2021. године, додаје он.

„ЦОВИД је био велика благодат за ово тржиште“, каже Лустрино.

Када је пандемија пореметила традиционалне опције финансирања, више власника малих предузећа почело је да тражи алтернативне изворе финансирања; то их је учинило отворенијим за идеје цровдфундинга и капитала као робе, каже он.

Више инвеститора се такође смирило са цровдфундингом током пандемије, додаје он.

„Постоји толико много анђеоских инвеститора и инвеститора уопште који су имали много скептицизма у вези са улагањем [новца у приватне компаније онлајн“, каже Лустрино. „Али одједном је то био једини начин на који су могли да склопе ове послове. И тако је скоро преко ноћи дошло до овог укупног откупа са малопродајног тржишта инвеститора.”

Поновно отварање и поновно покретање

Иако је цровдфундинг често повезан са прикупљањем капитала за нова предузећа, месеци затварања и ограничења капацитета навели су многа мала предузећа која истражују цровдфундинг као начин да се врате у нормално пословање, каже Схервоод Неисс, директор у Цровдфунд Цапитал Адвисорс.

„Оно што видимо је да много ових малих ресторана, локалних салона, козметичких салона, те врсте ствари, које су се бориле током пандемије, сада прилазе муштеријама и говоре: „Хеј, треба ми 25.000 долара , 50.000 долара за поновно отварање, да нас покренемо и покренемо“, каже он. „А предузећа нуде велике приносе, ако размислите о томе. Многи од њих су 7%, 8%, 9%, што је здрав принос за краткорочни зајам, а људи не морају да скупљају 25.000 долара.” Просечна инвестиција је око 700 долара, каже он.

Лустрино очекује да ће интересовање за поновно покретање малих предузећа за цровдфундинг имати дугорочне ефекте на то како предузећа траже средства. “Када оснивачи компанија и људи који воде мала предузећа виде да ово заиста може да функционише, имам осећај да ће се удвостручити, и вратиће се, и наставиће да прикупи капитал из свемира“, каже он.

3 кључа за ефикасну цровдфундинг кампању

Цровдфундинг можда није добар за власнике малих предузећа који немају времена или енергије. Према експертима, мала предузећа која покрећу кампање за цровдфундинг оријентисане на опоравак треба да имају на уму три ствари.

1. Нађи добро пристајање. Мало предузеће може имати више успеха на платформи која је у складу са његовом мисијом и циљевима. Неке платформе за цровдфундинг служе предузећима у одређеним индустријама; други се фокусирају на географију или послове одређене величине. „Погледајте колико су новца њихове компаније прикупиле или прикупљају управо сада да бисте могли да почнете да схватате колика би могла бити њихова база инвеститора“, додаје Лустрино.

2. Не прескачите правни посао. „Ово нису људи који само дају новац да подрже некога као што то раде на Кицкстартеру и ГоФундМе“, каже Неисс. „Ово је строго регулисана активност коју надгледају“ Комисија за хартије од вредности и Регулаторно тело за финансијску индустрију. „И тако морате да поднесете обелодањивање за инвеститоре.„Шаблони и шаблонски језик могу много да допринесу, али нека адвокат прегледа коначне документе, додаје он.

3. Промовишите своју кампању. „Кампање које само напредују без икаквог маркетинга иза себе добијају нулу. Они једноставно немају вучу“, каже Неисс. „Људи који улажу напор су људи који виде снагу.”

Према професионалцима, популарни су циљани напори на друштвеним медијима, контакт е-поштом и промоције у продавницама као што су КР кодови са информацијама о кампањи. „Видио сам како људи раде заиста креативне ствари као што је дружење са сладоледом ако су сладолеџија и позивају људе унутра и онда кажу: „Успут, сада можете уложити у нашу компанију ,'” каже Лустрино. „Дођу, супер-психични су да буду део ове ствари, а сада ће можда уложити 500 долара више јер се заиста узбуде када су тамо и виде шта желе Доприносим.”

Приче о прикупљању новца у заједници и обезбеђивању потенцијалног финансијског поврата у замену за подизање бизниса на ноге могу бити убедљиве карактеристике за компаније које треба да промовишу у локалним медијима, додаје Лустрино. „Разговарајте о причи о добром осећају“, каже он.

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here