Како вам кредитно саветовање може помоћи

Непрофитне агенције за кредитно саветовање нуде бесплатне савете о новцу — без обзира на вашу финансијску ситуацију. Можда ћете желети њихову помоћ ако сте недавно изгубили посао и борите се да утврдите свој буџет или желите да истражите опције за отплату дуга.

Иако вероватно можете добити помоћ непрофитног кредитног саветника у вашој близини, многе агенције нуде помоћ преко телефона или на мрежи на националном нивоу. Непрофитне агенције за кредитно саветовање нуде разне услуге, укључујући опште савете о личним финансијама, саветовање о власништву над кућом и још много тога. Неке услуге су бесплатне.

Ево детаљног прегледа шта се нуди, као и како да изаберете агенцију и започнете.

Пратите свој дуг на једноставан начин. Пријавите се са НердВаллет-ом да бисте видели анализу дуга и предстојећа плаћања на једном месту. Пријавите се, бесплатно је

Услуге доступне у агенцијама за кредитно саветовање

Пет главних услуга које су доступне у агенцијама за кредитно саветовање су:

  • Опште планирање буџета: Бесплатна почетна сесија, која обично траје сат времена, истражује ваш финансијски живот, укључујући приходе, трошкове и финансијске циљеве. На крају ове сесије, ви и саветник можете одлучити да бисте могли имати користи од додатног саветовања, укључујући саветовање о дуговима или помоћ у управљању кредитом.

  • План управљања дугом: Саветник прави план за консолидацију дугова потрошача и снижавање каматне стопе на дуг по кредитној картици, постављајући једну месечну уплату за отплату дуга током три до пет година.

  • Саветовање о стечају: Две сесије финансијског образовања које завршавају стечајни процес: један пре него што поднесете захтев и један пре него што се ваши дугови отплате.

  • Саветовање о студентском зајму: О опцијама отплате се разговара, а саветник може да олакша разговоре са издаваоцима кредита.

  • Саветовање о становању: Било да имате проблема са изнајмљивањем или сте први пут купац куће, на располагању су вам разне опције саветовања које ће вам помоћи да боље разумете и управљате трошковима становања.

Док агенције за кредитно саветовање обично нуде многе, ако не и све ове услуге, оне су првенствено познате по својим плановима управљања дугом. Планови за управљање дугом су облик ослободјења дуга који је мање драстичан од банкрота или измирења дуга.

Поред тога, многе агенције нуде образовне курсеве и ресурсе на мрежи, често бесплатно.

Шта тражити у агенцији за кредитно саветовање

Први корак у сарадњи са агенцијом за кредитно саветовање је проналажење агенције са којом бисте желели да радите. Размотрити:

Акредитација и сертификација: Провера да је агенција са којом радите акредитована и сертификована је добар начин да потврдите да је агенција са угледом. Будите опрезни са било којом профитном компанијом која тврди да је агенција за кредитно саветовање.

Већина непрофитних агенција су чланови Националне фондације за кредитно саветовање или Америчког удружења за финансијско саветовање. Обе ове групе имају услове за сертификацију како би осигурали стандардни ниво образовања и квалитета међу саветницима. Они такође захтевају акредитацију, у којој спољно тело проверава да ли су испуњени стандарди праксе.

Приступ: Када бирате агенцију за кредитно саветовање, запитајте се како бисте радије примали услуге: телефоном, лично или онлајн. Док су многе агенције акредитоване у 50 држава, већина нуди само лично саветовање на одабраним локацијама.

Цена: Цена услуга варира у зависности од агенције, државе и појединачних финансијских потреба. Пре него што се обавежете на услугу, проверите колико ћете плаћати месечно да бисте у потпуности разумели укупне трошкове.

Имајте на уму да се непрофитни кредитни саветници разликују од профитних компанија за поправку кредита, које нуде услуге које често можете сами да урадите.

Услуге кредитног саветовања се такође разликују од измирења дуга, које се продаје као брзо решење, али то није добра опција за већину људи.

Почетак

Одвојите неколико минута да прикупите детаље о својим финансијама пре него што позовете агенцију за кредитно саветовање. Иницијална сесија ће покрити све у вашем буџету, од хипотеке до карата за биоскоп, тако да што више детаља имате у руци, то боље.

Куповати около. Можете испробати бесплатну почетну сесију у више од једне агенције да бисте упоредили. Вероватно ћете имати сталну везу са оним кога одаберете, тако да ћете желети да будете сигурни да можете приуштити накнаде и да се осећате пријатно да радите са његовим агентима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here