Како функционишу накнаде за иностране трансакције дебитне картице

Када је у питању коришћење ваше дебитне картице у иностранству, познавање укључених трошкова може вам помоћи да минимизирате трошкове. Такође помаже у куповини најбоље картице за вашу ситуацију.

Страни банкомати и накнаде за трансакције

Баш као када користите кредитну картицу у страној земљи, можете наплатити трошкове сваки пут када извадите локалну валуту са банкомата у иностранству или платите дебитном картицом у ресторану или продавници. Постоје две врсте накнада за дебитне картице са којима се можете суочити у иностранству:

  • Накнада за иностране трансакције: Понекад се назива накнада за конверзију валута, ово се односи на иностране трансакције извршене дебитном картицом. Обично се креће од 1% до 3% од износа куповине. Накнаде за иностране трансакције за кредитне картице функционишу слично.

  • Међународна накнада за банкомат: Банке и кредитне уније обично наплаћују фиксну накнаду — често до 5 долара — за коришћење мреже банкомата у другој земљи, плус проценат износа који повучете. Ова накнада може да се разликује од износа домаће накнаде за банкомат ван мреже ваше институције.

Власник машине такође може имати сопствену накнаду за банкомат поред онога што ваша банка или кредитна унија наплаћује, углавном сличан износ.

Не желим да платим? Банкомати обично дају обавештење о наплати тако да ћете имати прилику да откажете трансакцију.

Паметан начин да надгледате свој новац. Пратите готовину, картице и банковне рачуне у исто време. ПОЧНИ ПРАЋЕЊЕ

Како одржати ниске накнаде за иностране трансакције

Потражите банке са опцијама без и ниских накнада. Неке банке и онлајн институције имају рачуне који су пријатељски расположени за путнике. Они можда немају накнаде за иностране трансакције или надокнаде накнада за банкомате прилагођене путницима на међународним банкоматима.

» Тражите ли кредитне картице уместо дебитних? Погледајте НердВаллет-ове изборе за најбоље кредитне картице без накнаде за иностране трансакције

Пронађите банке са међународним мрежама. Неке институције имају партнерства са банкама у другим земљама тако да путници могу да користе своје банкомате и не плаћају накнаде ван мреже. Пре него што отпутујете, можете проверити да ли ваша банка има аранжман тог типа.

Размислите о надоградњи свог банковног рачуна. Банке се могу одрећи накнада за трансакције у иностранству за клијенте који имају премиум текуће и штедне рачуне. Они такође могу да се одрекну накнада за банкомат широм света. Међутим, ови типови налога имају тенденцију да имају високе месечне накнаде — чак 25 долара — са минималним балансом од неколико хиљада долара за одрицање од накнаде.

» Желим да упоредим? Погледајте шта банке наплаћују за накнаде за иностране трансакције дебитне картице

Избегавајте замрзавање. Пре него што напустите У.С., добра је идеја да обавестите своју банку или кредитну унију о датумима путовања. На тај начин, када обавите куповину у Паризу или Токију, ваша банка неће посумњати у превару са идентитетом и неће вам одузети рачун. Неће вам много помоћи имати дебитну картицу са ниским накнадама ако морате да користите други начин плаћања јер вам је налог замрзнут.

Пре него што кренете на пут, проверите код своје институције да ли разумете најекономичнији начин коришћења дебитне картице. Ако вам се накнаде за иностране трансакције чине превисоке, посебно ако ћете често путовати, размислите о отварању рачуна у банци која је погоднија за путовања.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

" ПОВЕЗАН:

  • Слање новца у иностранство? Упоредите ниске цене

  • Пронађите банке са најбољим карактеристикама за међународна путовања

  • Најбоље кредитне картице НердВаллет-а без накнаде за стране трансакције

Назад на врх

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here