Како да знам да ли су моји студентски кредити федерални?

Већина студентских кредита су федерални. Али ако нисте сигурни у своје, ево три лака начина на која можете да проверите.

» ВИШЕ: Државни студентски кредити: које су погодности?

Проверите сајт Федералне студентске помоћи

Студентаид.гов садржи информације о свим савезним студентским кредитима. То је најлакши начин да утврдите да ли су ваши кредити федерални и да добијете све информације о зајму које вам могу затребати. Ако не видите информације о зајму на студентаид-у.гов, немате савезни студентски зајам.

Приступате сајту са својим ФСА ИД-ом да бисте видели износ кредита, статус, сервисера, неизмирени дуг и детаље о исплати. Такође се можете пријавити за консолидацију кредита или се пријавити за план отплате заснован на приходу.

» ВИШЕ: Федерални студентски зајам паузира плаћања до октобра. 1

Контактирајте свог кредитног сервисера

Федералним кредитима управља један од девет сервисера студентских кредита. Можете контактирати 1-800-4-ФЕД-АИД, савезну телефонску линију за помоћ студентима, да утврдите да ли неко од њих управља вашим кредитом. Ако јесте, линија за помоћ може да вас повеже са вашим сервисером за више информација о вашем кредиту.

Већина зајмопримаца са приватним зајмовима неће моћи да дођу до свог сервисера позивајући телефонску линију за помоћ студентима. Међутим, неки савезни сервисери за кредите такође издају приватне зајмове, па обавезно проверите које имате када позовете.

Прегледајте свој извод за обрачун

За савезне студентске зајмове, на врху рачуна студентског зајма ће бити име вашег сервисера студентских кредита и назив вашег савезног програма студентског зајма.

За рачуне приватног студентског зајма, видећете име вашег приватног зајмодавца на рачуну.

Како проверити приватне студентске кредите

За разлику од савезних студентских кредита, не постоји централизована база података са свим информацијама о приватним студентским зајмовима.

А приватни студентски кредити се не квалификују за тренутно бескаматно отпуштање. Такође се не узимају у обзир за опрост студентског кредита. Ако желите да смањите плаћање или брже отплатите приватни зајам, размислите о рефинансирању студентског кредита.

Знаћете да су ваши кредити преко приватног зајмодавца ако проверите студентску помоћ.гов или користите друге горе поменуте методе и не можете да потврдите да су ваши кредити савезни.

Ако нисте у контакту са својим зајмодавцем, један добар начин да пронађете дуг за приватни студентски зајам је путем вашег кредитног извештаја. Извлачење бесплатног кредитног извештаја неће утицати на ваш кредитни резултат и даће вам листу ваших дугова. Ваш кредитни извештај ће показати ваше неизмирено стање од датума када су информације прикупљене и рећи ће вам који зајмодавац је власник дуга. Обратите се наведеном зајмодавцу да бисте добили више информација о вашем приватном студентском кредиту.

Такође можете проверити код своје школе. Пошто се студентски кредити исплаћују директно колеџу, канцеларија за финансијску помоћ ваше школе може имати евиденцију о томе одакле је дошао новац за ваш зајам.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here