Како се поредите? Просечне плате по годинама и занимању

Ваша плата вероватно није на врху листе тема за разговор када сте на ручку са својим сарадницима. Због тога је тешко рећи да ли сте испред кривуље или вам треба повишица.

Ако сте радознали колико зарађују ваши вршњаци, један од начина да упоредите је према годинама.

Према Бироу за статистику рада, средња плата за 20-24-годишњаке на свим нивоима образовања у другом кварталу 2019. била је 589 долара недељно, или 30.628 долара годишње. За особе од 25 до 34 године било је 837 долара недељно, или 43.524 долара.

Просечна плата недавно дипломираног факултета са дипломом била је 50.944 долара годишње у 2018. години, према Извештају о платама Националне асоцијације колеџа и послодаваца за лето 2019.

Неопходна сазнања за матуранте 2021. Погледајте НердВаллет и Инцептиа водич за кретање новца и каријере након факултета. ПРЕУЗМИТЕ БЕСПЛАТНО

Пошто ваша старосна група укључује људе са веома различитим занимањима и образовном позадином, корисније је упоредити своју плату са просеком у вашој индустрији. Осим тога, када пратите тржишну стопу за своју позицију, већа је вероватноћа да ћете успешно преговарати о вишој плати у следећој потрази за послом.

НердВаллет је сортирао податке о зарадама Бироа за статистику рада за 2018. и упоредио средње годишње плате међу 22 категорије занимања агенције у Сједињеним Државама.С.

Да бисте видели податке који су специфичнији за вашу позицију и локацију — огроман фактор у томе како компаније развијају понуде за плате — претражите веб локације као што су ПаиСцале или Салари.цом. Такође можете користити Глассдоор, где запослени сами пријављују плату у одређеним компанијама.

Смањите отплату студентског кредита. Квалификујте се унапред за рефинансирање да бисте упоредили стварне стопе и видели шта бисте могли да уштедите сваког месеца. почети

Просечне плате по занимању

Можете пронаћи просјечне или просјечне плате наведене у годишњој анкети Завода за статистику рада о запошљавању. Просечна годишња зарада за сва занимања у 2018. била је 51.960 долара. Плате су се кретале од 22.140 долара годишње за припрему хране и услуживање радника до 267.020 долара годишње за анестезиологе. У наставку наводимо главне категорије послова, али зараде за конкретније позиције можете погледати у целом извештају.

Међутим, медијана је генерално тачнија цифра коју треба користити приликом упоређивања плата. Веома високе и веома ниске плате могу да искриве просек. За потпуну слику о томе где падате, истражите податке о средњим платама Бироа за статистику рада.

Како да ваша плата иде даље

Постоје начини да попуните свој банковни рачун осим преговарања за већу плату. Користите ове савете да бисте прикупили додатни новац за потрошњу, краткорочну штедњу и фондове за пензију.

Рефинансирајте своје студентске зајмове: Ако је ваш кредитни резултат 600 или више и имате солидан приход са пуним радним временом, можда ћете се квалификовати за рефинансирање студентског кредита. Зајмодавац ће заменити ваше претходне кредите новим по нижој каматној стопи, штедећи вам новац током времена.

» ВИШЕ: Можете ли рефинансирати студентске кредите?

Пошаљите део своје плате директно на штедни рачун: Теже је потрошити новац који никада не видите на текућем рачуну. Замолите свог администратора платног списка на послу да директно депонује проценат ваше уплате након пореза на штедни рачун који није повезан са провером - можда на онлајн штедни рачун са високим приносом. То ће га држати ван видокруга и можда ћете видети да ваш тешко зарађени новац расте брже него да га држите на лако доступном месту.

» ВИШЕ: Без дипломе? 5 зајмодаваца који ће рефинансирати студентске зајмове

Набавите 401(к) подударање са послодавцем: Нећете нужно осетити ефекте сада, али искориштавање одговарајућих доприноса на послу ће озбиљно повећати вашу пензиону штедњу. Када ваша компанија одговара вашим пензијским доприносима, добићете бесплатан новац на свој рачун до одређеног износа који доприносите – рецимо, 3% ваше плате. Не пропустите.

» ВИШЕ: Да ли треба да рефинансирам своје студентске кредите?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here