Како поново потврђујете отплату на основу прихода?

Сви зајмопримци савезног студентског кредита који користе планове отплате засноване на приходима морају поново да подносе информације о свом приходу и величини породице годишње — чак и ако се ништа није променило. Овај процес је познат као поновна сертификација и може повећати или смањити ваше уплате за следећу годину.

Пошаљите захтев за рецертификацију онлајн на студентским кредитима.гов када вам сервисер први пут каже рок. Нема финансијске користи од чекања ако сте забринути због повећања рачуна; ажуриране уплате не ступају на снагу док се не заврши ваш претходни годишњи период отплате.

Ево шта треба да знате о томе како да поново потврдите отплату засновану на приходу, укључујући шта се дешава ако пропустите рок за поновну сертификацију.

» ВИШЕ: Отплата заснована на приходу: Који план је прави за вас?

Када вам је рок за поновну сертификацију?

Ваш сервисер за студентске кредите је дужан да вас обавести када доспева ваша документација за рецертификацију. Паметно је завршити процес када први пут сазнате овај датум, чак и ако је то месецима пре вашег стварног рока. Ово ће осигурати да не заборавите да се поново сертификујете и да ваш сервисер добије све што му је потребно на време.

Ако одлучите да сачекате, поставите подсетник за датум поновне сертификације. Обратите се свом сервисеру ако нисте сигурни када је. Ваш годишњи рок за поновну сертификацију ће се вероватно ускладити са оним када сте унели свој план заснован на приходима. Морате предати папире у року од 10 дана након овог рока.

Како поново потврдити своје податке

Можете поново потврдити отплату засновану на приходу и три друга плана отплате засноване на приходу или на студентаид-у.гов или слањем папирног обрасца вашим сервисерима. Даћете исту врсту информација као када сте првобитно поднели захтев за отплату на основу прихода:

 • Величина ваше породице.

 • Ваша најновија федерална пореска пријава или порески транскрипт.

 • Алтернативни доказ о било каквом опорезивом приходу, као што су плате, ако нисте пријавили порез.

 • Потписана изјава која објашњава ваш приход, ако није доступна документација.

Поновна сертификација на мрежи је обично бржа и лакша. Студентски кредити.гов нуди онлајн приступ вашим пореским евиденцијама преко ИРС алата за преузимање података, дели ваш захтев са више сервисера (ако их имате) и потврђује ваш захтев путем е-поште. Имати тај дигитални траг може бити згодно ако ваш сервисер каже да није примио ваше податке.

Шта се дешава ако заборавите да се поново сертификујете?

Ако пропустите рок за поновну сертификацију, можете поново да се упишете у свој план или да наставите да плаћате на основу свог прихода тако што ћете свом сервисеру пружити ажуриране информације. Међутим, ово неће поништити никакве казне које су се већ десиле.

Казне зависе од плана заснованог на приходима који користите. Може се десити следеће:

Плаћања ће се повећати

За све планове, ваша плаћања више неће бити заснована на вашем приходу. Уместо тога, обично ћете прећи на стандардни, десетогодишњи план отплате, са фиксним месечним исплатама на основу износа који сте дуговали када сте први пут унели отплату засновану на приходу.

Ревидирана Паи Ас Иоу Еарн, или РЕПАИЕ, је изузетак. Ако не успете да се поново сертификујете под РЕПАИЕ, бићете укључени у алтернативни план отплате. Ваше уплате у овом плану ће се заснивати на томе који од следећих услова отплате најбрже исплати ваш преостали износ:

 • Десет година од када унесете алтернативни план плаћања.

 • Остатак вашег тренутног рока отплате од 20 или 25 година.

 • Ако планирате да поново покренете исплате засноване на приходима и не можете да приуштите веће износе у међувремену, можете привремено да паузирате исплате уз уздржавање. Ово ће спречити да ваши кредити постану кашњења, али ће повећати износ који дугујете јер ће се камата наплаћивати током овог одлагања.

  Казне прекорачења могу настати ако аутоматски плаћате

  Ако вршите аутоматска плаћања, пропуштање рока за поновну сертификацију може довести до тога да исплате одузимају већи део са вашег банковног рачуна него што сте очекивали.

  На пример, рецимо да сте дуговали 30.000 долара уз камату од 4% када сте се уписали у Паи Ас Иоу Еарн, или ПАИЕ. Са дискреционим приходом од 40.000 долара и породицом од једног, плаћали бисте 177 долара сваког месеца под ПАИЕ. Али ако се нисте поново сертификовали, сада бисте дуговали стандардни износ од 304 долара месечно.

  Ако плаћате аутоматски, тих 304 долара може бити скинуто са вашег банковног рачуна пре него што схватите да се ваш план променио. У зависности од тога како управљате својим новцем, повлачење може довести до прекорачења и других банкарских накнада.

  Неплаћена камата се капитализује

  За сваки план осим отплате по основу прихода, неплаћена камата се капитализује — додаје се вашем салду главнице — ако не потврдите своје податке до годишњег рока.

  Плаћања заснована на приходима обично покривају мање камате на ваше кредите јер могу бити и до 0 долара. Неки планови отплате засновани на приходима делимично субвенционишу трошкове камата, али то обично траје само прве три године плана.

  Ако сте већ неко време на свом плану, можда дугујете доста камате. Стављање тога на ваш баланс повећаће износ који плаћате јер ће будућа камата сада акумулирати већи износ.

  Величина ваше породице може постати једна

  Неки зајмопримци могу поново потврдити своје приходе, али забораве да потврде величину своје породице. Ако то урадите, наставићете да плаћате на основу ваших прихода. Међутим, ваш сервисер ће користити величину породице од један да израчуна ваше уплате засноване на приходима.

  Ако је ваша претходна уплата била заснована на већој величини породице, ваша нова уплата ће бити већа. Ако се тај износ повећа толико да постане већи од стандардне уплате, више се не бисте квалификовали за отплату засновану на приходу или ПАИЕ ако користите било који план. Губитак те подобности довео би до тога да се неплаћена камата капитализује или дода на вашу главницу.

  Можете ли поново да потврдите студентске кредите раније?

  Ако вам је потребна нижа исплата управо сада зато што се живот десио — на пример, изгубили сте посао или сте добили дете — можете поново потврдити отплату засновану на приходу раније и затражити моментално прилагођавање плаћања.

  Ако се поново сертификујете раније, процес је исти. Само изаберите опцију за тренутно прилагођавање уместо годишње рецертификације на ваш захтев. У супротном, ваша нова уплата неће ступити на снагу док се не заврши ваш тренутни годишњи период плаћања.

  Оставите Коментар

  Please enter your comment!
  Please enter your name here