Како јести вани уз буџет

Ако имате буџет, савети за уштеду новца обично прописују ручкове и вечере у врећицама код куће. Али не морате да се повлачите са светом влажног путера од кикирикија и желеа.

Ево како да уштедите новац и једете у омиљеним ресторанима за мање.

1. Купите поклон картице испод номиналне вредности

Добићете више хране за свој новац када купите поклон картице за ресторане по нижој вредности од номиналне. Ресторан.цом, на пример, је веб локација која продаје сертификате за делић њихове вредности. Можда ћете моћи да добијете сертификат од 25 долара за своје омиљено кинеско место за само 10 долара (могу се применити минималне куповине). Складишна продавница Цостцо такође продаје пакете поклон картица за мање него што вреде.

2. Затражите попуст

Могли бисте имати право на јефтинији оброк једноставно на основу тога ко сте. Деца, сениори, студенти и припадници војске једни су од најчешћих кандидата за попуст. Истражите попусте ресторана на мрежи или се распитајте пре него што ваш сервер донесе рачун. Питати ништа не кошта.

Пратите своје категорије потрошње Погледајте колико сте потрошили на својим налозима, предстојеће рачуне и колико сте на правом путу да уштедите. ПОЧНИ ПРАЋЕЊЕ

3. Придружити клубу

Досадни трговци нису једини који желе вашу адресу е-поште данас. Многи ресторани имају маилинг листе које користе за дистрибуцију вести и промоција купцима. Пријавите се да бисте остали у току. Обично ћете добити специјалну понуду само за отварање налога и другу у месецу вашег рођендана. Али ако откријете да вас е-поруке маме да једете више, притисните „откажи претплату“."

» Научите како да уштедите новац на намирницама

4. Направите мудар избор менија

Када једете у ресторану за седење, од вас се очекује да дате напојницу серверу поред плаћања рачуна, па имајте то на уму када бирате мени и израчунавате укупну уплату. Да бисте надокнадили трошкове, потражите приступачнија јела (пробајте она са воћем и поврћем које је у сезони) или се одлучите за мању величину порције ако је доступна.

Што се тиче пића, вода је обично бесплатна, док се безалкохолна и алкохолна пића могу брзо додати. Ако више волите чашу вина уз оброк, позовите унапред и распитајте се у ресторану о накнадама за плуту. Чак и уз ову накнаду, можда ће вам бити приступачније да понесете сопствену флашу него да је купите тамо.

5. Вечерајте на националним данима

Од Националног дана сладоледа до Националног дана пилећег крилца, постоји дан поштовања за скоро сваку храну коју можете навести. Планирајте своје оброке у складу са овим понудама да бисте искористили бесплатна предјела, предјела или десерте. Пратите друштвене мреже за промотивне детаље.

6. Попуните анкету

Ресторани воле да чују о вашем искуству у њиховом објекту, па ако од вас траже да попуните анкету, прихватите понуду. Понекад ћете бити награђени бесплатним програмима или купонима за то. Слично томе, СурвеиМини је бесплатна апликација која откључава попусте када попуните упитнике о ресторанима.

7. Оставите простор у свом буџету

Ако су вечере у вашем омиљеном ресторану важна породична традиција, можда ћете ипак моћи да направите места за неколико оброка у ресторану у свом месечном буџету — чак и ако то није неопходно, па чак и ако не можете да добијете Договорено. За једноставне начине да укључите потребе и жеље у свој план потрошње, погледајте наш савет о томе како да буџетирате за оба.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here