Како процијенити осигурање аутомобила прије куповине аутомобила

Тип аутомобила који возите је само једна варијабилна осигуравајућа друштва која укључују своје формуле како би одредила колико ће вам наплатити. У зависности од возила и осигуравајуће компаније, трошкови осигурања аутомобила могу варирати за стотине долара годишње за истог возача.

Зато се исплати добити неке почетне понуде за осигурање аутомобила за моделе о којима размишљате. Уз километражу и трошкове одржавања, трошкове осигурања аутомобила треба укључити приликом израчунавања укупних трошкова поседовања аутомобила.

Просечна национална стопа осигурања аутомобила је 1.592 долара годишње за „потпуно покриће“, према анализи стопе НердВаллет-а за 2021. Али ваше стопе ће се разликовати у зависности од аутомобила који купите, између осталих фактора. Осигурање аутомобила са пуним покрићем није посебна врста полисе. Уместо тога, то се односи на комбинацију покривености. За нашу анализу стопа, потпуна покривеност укључује одговорност, свеобухватну, заштиту од судара, неосигурану/неосигурану заштиту возача и било које додатно покриће које захтева држава.

Зашто неки аутомобили коштају више за осигурање

Одређени аутомобили коштају више за осигурање од других јер превозници користе статистику судара и крађе како би помогли у одређивању тарифа за сваки модел посебно. Дакле, ако аутомобил који изаберете има тенденцију да буде више украден или сударан, велике су шансе да ћете платити више за осигурање. На пример, разлог зашто спортски аутомобили коштају више да их покрију је тај што је већа вероватноћа да ће их власници брзо возити и тешко сударити.

Ево неких специфичних карактеристика возила које утичу на трошкове ауто осигурања:

 • Малопродајна цена. Генерално, што је аутомобил скупљи, то ће бити скупље осигурање. Ако купите свеобухватно покриће и покриће од судара, осигуравајућа компанија ће бити спремна да исплати тржишну вредност аутомобила ако је возило украдено или уништено без поправке.

 • Цена делова. Врхунски модели често користе делове направљене од угљеничних влакана и других специјализованих материјала који су скупи за поправку. Ово повећава трошкове одштетних захтева.

 • Сигурност. Временом, аутомобили који добро раде на заштити возача и њихових путника смањују трошкове осигурања. Мање повреда значи и мање захтева за медицинска плаћања и заштиту од повреда.

» ВИШЕ: Рангирање најјефтинијих аутомобила за осигурање

Процењивач осигурања аутомобила

Како добити процене осигурања аутомобила

Пратите ове кораке за тачну процену ауто осигурања:

 1. Сузите своје најбоље изборе за возила. Научите како да изаберете прави аутомобил за вас.

 2. Одлучите колика вам је покривеност потребна. Ако купујете нови аутомобил, укључите судар и свеобухватан, који покривају штету или губитак возила. Ако добијете кредит за аутомобил за половни аутомобил, биће вам потребно ово покриће јер ће га зајмодавац захтевати. Ако нисте сигурни, веб странице неких осигуравача садрже калкулаторе осигурања аутомобила који ће вам помоћи да одредите своје потребе за покрићем.

 3. Добијте понуде за исти износ покрића за возила о којима размишљате да купите. НердВаллет-ов алат за поређење осигурања аутомобила може вам помоћи да започнете.

Сада можете да узмете у обзир цену осигурања аутомобила да бисте лакше донели коначан избор.

» ВИШЕ: Калкулатор кредита за аутомобиле: Процените плаћање аутомобила

Фактори који утичу на цену осигурања аутомобила

Марка и модел вашег аутомобила нису једини фактори који улазе у понуду за ауто осигурање. Други укључују:

 • Личне карактеристике попут старости, пола и брачног статуса. На пример, тинејџери возачи у просеку имају веће цене осигурања аутомобила од било које друге старосне групе.

 • Покривеност коју одаберете. Што више покрића имате, то ће вероватно бити веће ваше стопе осигурања.

 • Ваш рекорд вожње. Недавни ДУИ, казна за прекорачење брзине или несрећа због несреће могу повећати ваше стопе.

 • Ваша локација. Свака држава има различите минимуме осигурања аутомобила, а фактори као што су стопа криминала у вашем комшилуку и густина насељености ће утицати на цену вашег осигурања.

 • Ваш кредитни резултат. Возачи са лошим кредитом обично имају веће стопе осигурања аутомобила. Осигуравачи користе резултат осигурања заснован на кредиту, који се разликује од вашег редовног кредитног резултата, да би утврдили вероватноћу да ћете поднети захтев. Резултат осигурања заснован на кредиту је одређен факторима као што су историја плаћања и неизмирени дугови, али не и лични подаци као што су приход или занимање. Калифорнија, Хаваји и Масачусетс забранили су осигуравачима да користе кредитне резултате приликом израчунавања стопа осигурања аутомобила.

 • Ваша историја осигурања аутомобила. Ово може укључивати да ли је ваше осигурање аутомобила истекло, потраживања од осигурања, колико дуго сте били код свог осигуравача и последње осигуравајуће компаније.

» ВИШЕ: Цитати за осигурање аутомобила: Шта треба да знате

Колико вам је потребно осигурање аутомобила

Већина држава захтева минимални износ осигурања аутомобила, али ћете вероватно желети да имате више од минималног покрића. Неки возачи одлучују да добију потпуну покривеност како би се заштитили од било које врсте несреће. Запамтите, потпуна покривеност није врста полисе, већ генерално комбинација обавезних и опционих покрића. Али пуна покривеност не укључује све. Додаци као што су помоћ на путу и ​​покривање празнина ће можда морати да се додају одвојено.

» ВИШЕ: Шта покрива осигурање аутомобила?

Осигурање аутомобила са пуним покрићем може укључивати:

Врста покривености

За шта се плаћа

Одговорност за телесне повреде

Медицински трошкови због повреда или смрти у несрећи коју сте изазвали.

Одговорност за имовинску штету

Трошкови поправке имовине коју сте оштетили у несрећи.

Неосигурана одговорност за телесне повреде возача 

Трошкови лечења након незгоде са неосигураним возачем.

Неосигурано покриће штете на имовини возача

Трошкови поправке након незгоде са неосигураним возачем.

Покривеност судара

Трошкови санације саобраћајних незгода, без обзира ко је крив.

Свеобухватна покривеност

Трошкове поправке од догађаја који су ван ваше контроле — укључујући временске прилике, ударање животиње током вожње, крађу и вандализам.

Како уштедети на осигурању аутомобила

Најбољи начин да пронађете најјефтиније осигурање аутомобила је куповина. Проверите понуде за осигурање аутомобила и потражите компанију са добром репутацијом за корисничку подршку.

Када купујете осигурање аутомобила, не заборавите да упоредите понуде за исте нивое покрића. Компанија која нуди одређени попуст може и даље бити скупља од осигуравача који нуди укупно покриће са ниским трошковима. И обавезно питајте свог осигуравача о свим попустима који можда недостају у вашој полиси.

Често постављана питања Како могу добити јефтино осигурање аутомобила?

Најбољи начин да пронађете јефтино осигурање аутомобила је куповина за понуде за осигурање аутомобила. Потражите компанију са добром репутацијом за корисничку подршку.

Када купујете, не заборавите да упоредите понуде за исте нивое покривености и пажљиво погледајте попусте. Компанија која нуди одређени попуст може и даље бити скупља од осигуравача са углавном ниским трошковима покрића, али морате да добијете понуде да бисте знали.

Колико треба да платим за осигурање аутомобила?

Просечна национална стопа осигурања аутомобила је 1.592 долара годишње за добре возаче са добрим кредитом, према анализи стопе НердВаллет-а за 2021. Међутим, тешко је проценити тачну цену без познавања појединости о вама, као што су ваш досије вожње и где живите.

Које је најјефтиније осигурање аутомобила?

НердВаллетова анализа ауто осигурања из 2021. године о најјефтинијем осигурању аутомобила са пуним покрићем показала је да је међу највећим осигуравачима Геицо имао најјефтиније осигурање аутомобила са просеком од 1.268 долара годишње. Стате Фарм и Прогрессиве понудили су следеће најјефтиније стопе ауто осигурања, респективно.

Иако је УСАА имала најјефтиније ауто осигурање у целини, оно није рангирано јер компанија нуди осигурање само активним војним припадницима, ветеранима и њиховим породицама.

Како да нађем најјефтиније осигурање аутомобила за мене?

Да бисте пронашли најјефтинију компанију за осигурање аутомобила коју можете, упоредите стопе осигурања аутомобила од најмање три провајдера. Пошто цене зависе од неколико фактора, укључујући ваш возачки досије, године и пол, стопе се увелико разликују међу компанијама.

Локација такође може направити велику разлику. Да бисте добили добар стандард за поређење цена, погледајте просечне стопе у вашој држави заједно са калкулатором трошкова осигурања аутомобила.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here