Како да поднесете жалбу против ваше банке

Ако вам се погрешно наплати накнада или превара дође на ваш рачун, можда ћете се осећати фрустрирано и нестрпљиво са својом банком. Ако нисте саслушани или не третирани поштено, можда је време да поднесете жалбу. И будите сигурни да ваше акције могу помоћи више од вас.

„Ако се више људи жали на исти проблем, надамо се да ћете добити системско решење“, каже Цхристина Тетреаулт, менаџер финансијске политике у Цонсумер Репортс, непрофитној организацији посвећеној заступању потрошача и истраживању.

„Жалбе могу довести до принудних радњи“ против банке и „указати пут адвокатима попут мене... [да разумеју која су питања потрошача тамо“, каже Тетреаулт.

Ево четири корака за подношење жалбе против ваше банке и шта још треба да знате.

1. Радите са својом банком

Када се проблем први пут појави, потрудите се да сарађујете са тимом за корисничку подршку ваше банке. Ако не можете да дођете до некога, обратите се на више начина, као што су телефоном и размјеном порука на вебу. Сачувајте све писане поруке и информације из телефонских позива јер ћете можда морати да их позовете касније.

„Водите детаљне белешке“, каже Тетреаулт. „Када сте звали [или поруку, с ким сте разговарали, шта сте рекли, шта су рекли?”

» Доста времена чекања? Ево три начина да прескочите дуге телефонске линије ваше банке

2. Одлучите где да се жалите

Ако нигде не стигнете са банком након више дана и покушаја, вероватно је време да уложите званичну жалбу. На крају желите да приморате своју банку да реагује, па изаберите државну агенцију или компанију која ће ступити у контакт са вашом банком.

Добра полазна тачка је подношење жалбе Бироу за финансијску заштиту потрошача. Федерална агенција има поједностављен процес онлине подношења, који вам омогућава да пратите поруку и примате ажурирања путем е-поште. Такође можете контактирати ЦФПБ путем поште или телефона.

Ако би нека друга владина агенција, као што је регулатор за банку у заједници или кредитну унију, боље могла да вам помогне, ЦФПБ им прослеђује вашу поруку. ЦФПБ такође објављује жалбе у јавној бази података, са уклоњеним личним подацима, и користи ове податке за спровођење и стварање бољих правила и прописа.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

3. Напишите своју жалбу

Ово је ваша велика прилика да добијете помоћ, зато будите што конкретнији. Прикупите корисна документа, попут извода рачуна или порука компаније. Ако имате дигиталне верзије, размислите о томе да их приложите својој жалби.

ЦФПБ предлаже пет питања која ће вам помоћи да структурирате жалбу:

  • „О чему се ради притужба?" Коју врсту производа или услуге сте користили? Да ли је то био текући рачун, кредитна картица или кредитно извештавање?

  • „Какву врсту проблема имате?" Да ли сте имали проблема са отварањем, управљањем или затварањем налога?

  • "Шта се десило?" Укључите датуме, износе у доларима и све радње које сте ви и банка предузели. Опишите шта би било праведно решење.

  • „На коју компанију се ради жалба?" ЦФПБ надгледа низ финансијских компанија, укључујући банке, кредитне уније, зајмодавце, компаније за финансијску технологију и још много тога.

  • „Ко су људи умешани?" Да ли је проблем утицао само на вас или је било и других?

Ако вам је потребна додатна помоћ, погледајте овај пример писма жалбе.

4. Поднесите жалбу и сачекајте

Колико год ваш проблем био хитан, вероватно се нећете одмах јавити. ЦФПБ наводи да је општи временски оквир 15 дана за одговоре већине компанија на жалбе, али неким компанијама може бити потребно и до 60 дана. Када компанија одговори, имате 60 дана да дате повратне информације о томе, чиме се размена завршава.

Шта још можете да урадите

Пошаљите више жалби. Генерално можете да уложите једну жалбу по издању и по банци преко ЦФПБ-а, али постоје и друге веб локације као што су Беттер Бусинесс Буреау и Твиттер где ваша банка може да одговори.

Размислите о новој банци. У зависности од тога колико је ситуација лоша, можете преместити свој новац у банку која вас боље третира. Ево НердВаллет-овог водича за промену банке.

Оно што вероватно не можете да урадите

Колико год желите, генерално не можете тужити своју банку.

Ваше „правне радње су вероватно ограничене ситним словима у већини уговора клијената са банкама“, каже Мике Литт, директор кампање за потрошаче у У.С. ПИРГ, фирма од јавног интереса фокусирана на заговарање потрошача у области финансија, здравља и других тема. Арбитражне клаузуле су кључни разлог зашто групне тужбе можда нису могуће.

„Суд за мала потраживања може бити опција“, додаје Лит, „али можда би било најбоље да се консултујете са адвокатом потрошача.”

Често постављана питања Могу ли да поднесем жалбу против банке, али не на мрежи?

Ако интернет није ваша јача страна, ЦФПБ вам омогућава да пошаљете поштом или позовете да снимите жалбу. Погледајте контакт страницу агенције.

Да ли ЦФПБ решава све жалбе у банци?

ЦФПБ углавном решава жалбе за велике финансијске институције, посебно оне са имовином од преко 10 милијарди долара, а друге жалбе прослеђује одговарајућој агенцији. Ако је ваша банка мања и желите да прескочите ЦФПБ, Канцеларија контролора валуте има алат за проналажење регулатора ваше банке. А ако припадате кредитној унији, непрофитном еквиваленту банке, Национална управа кредитне уније има сличан алат.

Ако банка има много притужби, да ли је то лоша банка?

Не нужно. Жалбе саме по себи не говоре пуну причу о искуству потрошача банке. Било да наиђете на притужбе у јавној бази података, као што је ЦФПБ, или у рецензијама корисника, потражите обрасце. И узмите у обзир величину банке или удео депозита у индустрији. Банка са много притужби може имати много потрошача, али може имати мањи проценат у односу на мању банку.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here