Како пронаћи стечајног адвоката

Ваш адвокат за стечај ће служити као ваш адвокат и водич кроз оно што је понекад збуњујући процес. Одвојите време да контактирате неколико адвоката и знате шта да тражите може вас поставити на пут ка успешном подношењу захтева за банкрот.

Када ангажујете адвоката који ће вам помоћи да поднесете случај стечаја према Поглављу 7 или Поглављу 13, потражите стручност, фер цену и стил комуникације који вам одговара.

Да бисте пронашли локалног адвоката за стечај, тражите личне препоруке од пријатеља или породице или свог адвоката. Адвокате за стечај можете пронаћи и преко Националне асоцијације адвоката за стечај потрошача.

Пратите свој дуг на једноставан начин. Пријавите се са НердВаллет-ом да бисте видели анализу дуга и предстојећа плаћања на једном месту. Пријавите се, бесплатно је

Како пронаћи стечајне адвокате за контактирање

Неколико онлајн именика обећава да ће вам помоћи у проналажењу стечајног адвоката у вашој области. Имајте на уму, међутим, да многи од ових именика једноставно наводе адвокате у замену за накнаду и не нуде гаранцију квалитета. Обратите пажњу на било коју листу коју консултујете.

Почните са ова два ресурса:

  • Америчка адвокатска комора.

  • Национално удружење адвоката за банкрот потрошача.

Сајт АБА наводи адвокате и фирме које испуњавају њене стандарде за упућивање адвоката, а ви можете прегледати резултате за адвокате који су специјализовани за стечај. Такође можете да проверите локалне ресурсе у адвокатској комори ваше државе.

НАЦБА именик наводи искључиво стечајне адвокате. Организација је посвећена помоћи потрошачима који пролазе кроз банкрот и адвокатима који су специјализовани за ову област. Међутим, критеријуми за чланство у НАЦБА-и су прилично великодушни, тако да чланство не мора нужно бити једнак квалитету или искуству.

Поред ових именика, питајте пријатеље и колеге за препоруке ако се осећате пријатно да то радите.

Контактирајте неколико адвоката који изгледају квалификовани и договорите консултације са сваким од њих. Неки адвокати нуде бесплатне састанке, а други ће наплатити накнаду од око 35 долара за ову почетну конференцију. Немојте претпостављати да без накнаде значи ниже квалификације; почевши са бесплатним састанцима може вам помоћи да се удобно нађете на разговору са адвокатима и може вас довести до оног који одаберете.

На свим састанцима имајте за циљ да сазнате три ствари:

  • Да ли адвокат има стручност да вам помогне?

  • Да ли су накнаде одговарајуће?

  • Да ли бисте се осећали пријатно да радите са овом особом?

Искуство и стручност

Успешно кретање по закону о стечају захтева дубоко познавање ове области права и искуство да бисте знали како да га користите. Погрешно попуњен образац или пропуштени рок могу довести до тога да ваш случај буде одбачен. Зато је важно пронаћи специјалисте.

„Одлазак са адвокатом који није специјализован за банкрот може бити веома опасан јер они можда не разумеју како да тумаче ову компликовану област закона“, каже Дан ЛаБерт, извршни директор НАЦБА. „Не бисте ишли код дерматолога да имате проблема са срцем.”

Питајте адвокате које контактирате коју специјализовану обуку или искуство имају. Они који имају потврду о банкроту од Америчког одбора за сертификацију доказали су да знају свој пут око стечајног кодекса боље од вашег просечног адвоката. Припадност НАЦБА је такође знак да је адвокат посвећен залагању за људе који пролазе кроз банкрот.

Питајте адвокате са којима се сусрећете о томе колико су банкрота из поглавља 7 и 13 водили. И знајте да ће добар стечајни адвокат такође разговарати о алтернативама банкроту, као што је кредитно саветовање, са клијентима.

Компензација која одговара вашем случају

Не постоји „прави“ износ који стечајни адвокат треба да наплати, иако ће пријава из поглавља 13 генерално коштати више од поглавља 7. Накнаде се разликују од случаја до случаја и од једне државе до друге.

Можете очекивати да ћете платити између 500 и 3.500 долара за банкрот из поглавља 7 и између 1.500 и 6.000 долара за поглавље 13, каже ЛаБерт. Што је случај компликованији, вероватно ће бити скупљи. Питајте о структури адвокатске накнаде током вашег првог разговора и уверите се да разумете које услуге су укључене.

Адвокат за стечај у Калифорнији Кети Моран каже да је најважнија ствар да будете сигурни да вам новац вреди за вашу специфичну ситуацију. „Морате да знате шта је у питању за вас када бирате адвоката за стечај“, каже Моран. „Ако имате врло мало имовине и немате много тога за изгубити, онда можете изабрати Смарт Цар или Форд Есцорт. Али ако имате дом са капиталом или се свађате са неким гадним, потребан вам је Ауди или Лекус - треба вам мало коњских снага.”

Комуникација и компатибилност

Пре него што ангажујете било ког адвоката, запитајте се да ли вам је пријатно да будете отворени са њим или њом.

„Мислим да је квалитет комуникације важан јер ако се ви као клијент не осећате пријатно ... откривајући шта бринете, ако чувате тајне, то ће бити убица за ваш случај“, каже Моран. Без свих ваших информација, каже Моран, она „не би имала начина да зна да ли је моја и ваша процена ситуације тачна."

Пред вама и вашим стечајним адвокатом је озбиљан посао: радите на томе да будете сигурни да можете добити најбољу понуду за своју ситуацију. То ће укључивати тешке разговоре, а посвећеност отвореној комуникацији ће помоћи.

„Заиста се своди на то да имате компатибилну личност са адвокатом“, каже ЛаБерт. „Ваш адвокат неће бити ваш ортак или друг. Они ће вам дати тешке савете и често ће се односити на ваше навике потрошње. Али на крају адвокат мора да створи окружење добродошлице за клијента.”

Чувајте се  „млинова стечаја“ или адвокатских фирми које воде толико стечајних случајева да вашим не могу посветити време и пажњу које заслужују. Ако на свом првом састанку нисте у могућности да радите један на један са адвокатом како бисте изнели своју забринутост и разговарали о свом случају, можда бисте желели да одете негде другде.

Није "уради сам" пројекат

Имајте на уму ове квалитете током ваше претраге и узмите си времена.

Иако је потребан посао да се пронађе прави адвокат за случај стечаја из поглавља 7 или 13, немојте бити у искушењу да одете без њега. „Увек кажем „за себе, нема шансе“ за банкрот“, каже ЛаБерт, мислећи на правни израз за себе.

И он и Моран се слажу да ако је закон о банкроту превише компликован за умешног адвоката, то је превише компликовано да би се просечни људи сами позабавили – или барем превише компликовано да би то успешно урадили.

Проналажење правог адвоката за вашу ситуацију ће вам омогућити да успешно извршите ову опцију отписа дуга, ослобађајући вас да се усредсредите на враћање кредита и без дугова.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here