Како пронаћи најбоље путно осигурање

Напомена: Пандемија коронавируса пореметила је постојеће и будуће планове путовања и посветила је већу пажњу путном осигурању. Прочитајте наш поглед на конкретне информације у вези са путним осигурањем и ЦОВИД-19 или погледајте наш свеобухватан водич за управљање финансијама током ЦОВИД-19.

Резервација путовања увек носи одређени степен неизвесности. Путно осигурање пружа сигурносну мрежу тако да можете са самопоуздањем изаћи. Осигурање је дизајнирано да покрије велике финансијске ризике које не желите да сносите сами. Можда вам неће требати путно осигурање за јефтина путовања, али може да пружи осећај сигурности када унапред платите скупе резервације, велико међународно путовање или путовања током ЦОВИД-ере, што може бити непредвидиво.

Према сајту за поређење осигурања СкуареМоутх, за 12 месеци закључно са априлом 2021. путници су потрошили у просеку 234 долара на путно осигурање за путовања у распону од две до три недеље, што представља нешто више од 6% просечних трошкова путовања.

Доступне су многе различите политике, а одабир правог плана зависи од ваших конкретних околности. Пратите нас док прегледамо најчешће потребе путног осигурања, одредимо који фактори утичу на цену, представимо различите производе путног осигурања, покажемо вам како да будете покривени.

Шта покрива путно осигурање

У зависности од врсте покрића коју тражите, графикон у наставку ће вам помоћи да одредите шта да тражите када бирате полису:

Ако желиш:

Укључите ово у своју полису путног осигурања:

Плаћање медицинских трошкова ако се разболите или повредите на путовању и потребна вам је хитна помоћ која није покривена вашим редовним планом здравственог осигурања.

Медицински план путовања

Да будете одведени у најближу болницу или кући ако је потребно када сте повређени или се разболите на путовању.

Хитна евакуација и репатријација

Надокнада бесповратних резервација ако се разболите и морате раније да откажете или завршите путовање; надокнада ако имате додатне трошкове (нпр.г., смештај) због кашњења авио-компаније или другог превозника.

Отказивање, прекид и кашњење путовања

Рефундација бесповратних резервација без обзира зашто откажете путовање.

„Откажи из било ког разлога“ покривеност

Плаћање изгубљеног, украденог или оштећеног пртљага.

Пртљаг и личне ствари

Помозите у проналажењу адвоката у иностранству.

24-часовне услуге помоћи

Плаћање за штету изнајмљеног аутомобила.

Осигурање од судара изнајмљених аутомобила

У зависности од политике, путно осигурање вам надокнађује трошкове или нуди услуге када нешто крене по злу. Постоји чак и покриће за најгори сценарио: ако погинете у несрећи током путовања. У том случају покриће за случај несрећне смрти вашем кориснику плаћа паушални износ.

Пре него што купите, одвојите мало времена да се упознате са различитим врстама производа путног осигурања, њиховом ценом и шта обухвата и шта искључује. Ако путујете у овим неизвесним временима, желећете да будете сигурни да политика коју одаберете покрива хитне случајеве у вези са коронавирусом. Обично, што је покриће темељније, то ће више коштати.

Као део наших годишњих награда Бест-Оф, проценили смо много различитих планова путног осигурања и пружаоца услуга како бисмо вам помогли да одаберете покриће које најбоље одговара вашем путовању. Погледајте наше налазе овде: Најбоље путно осигурање у 2021.

Шта утиче на цену путног осигурања

Према СкуареМоутх-у, за период од 12 месеци који се завршава априла 2021. године, свеобухватни план путног осигурања је у просеку износио 5.9% (домаће путовање) и 6.6% (међународно путовање) од цене путовања. Генерално, цена ће варирати у зависности од:

 • Дужина и цена путовања: Што је путовање дуже и скупље, то је цена полисе већа.

 • Трошкови локалне здравствене заштите: Високи трошкови здравствене заштите у вашој дестинацији могу повећати цену путног осигурања.

 • Здравствени услови које желите да покријете: Услови које већ имате повећаће трошкове путног осигурања.

 • Износ и ширина покрића: Што више ризика покрива полиса, то ће више коштати.

 • Ваше године: Генерално што сте старији, то је већа цена.

 • Било који опциони додатак који додате својој политици: Откажи из било ког разлога, Прекини из било ког разлога и још много тога.

Имајте на уму ове факторе када разматрате различите опције путног осигурања.

Назад на врх

Различите врсте путног осигурања

Пронаћи ћете широк избор планова за заштиту путовања када купујете полису. Типично, путно осигурање се продаје као пакет, познат као свеобухватни план, који укључује различита покрића. Неки осигуравачи и сајтови за упоређивање омогућавају вам да прилагодите полису одабиром типова покрића а ла царте. На пример, путно осигурање.цом је сајт за поређење који пружа понуде различитих провајдера.

Ево седам најчешћих типова покривености:

1. Путно здравствено осигурање

Ови планови обезбеђују здравствено осигурање док сте одсутни од куће. Иако на неки начин ове политике функционишу као традиционални здравствени планови, генерално не можете користити путно здравствено осигурање за рутинске медицинске догађаје. На пример, рутински медицински преглед обично није покривен. Поред тога, ове политике често укључују ограничења покривености и искључења за већ постојеће услове.

Иако већина планова путног осигурања покрива многе рекреативне активности, као што су скијање и јахање, они често искључују авантуристичке спортове, као што су падобранство или парасаилинг, или такмичење у организованим спортским догађајима. Можда ћете морати да купите посебну политику путовања дизајнирану за авантуристичке или такмичарске спортове.

Међународно путно осигурање

Највероватније, ваш У.С.-здравствено осигурање засновано на здравственом осигурању неће радити док путујете у иностранство, а Медицаре не пружа никакво покриће када напустите Сједињене Државе ван неколико врло специфичних изузетака. Ако планирате да путујете у иностранство, куповина путног здравственог осигурања би могла имати много смисла.

» Сазнајте више: Путно здравствено осигурање: покриће за хитне случајеве док путујете у иностранство

2. Отказивање, прекид и кашњење путовања

Покриће за отказивање путовања надокнађује вам унапред плаћене, неповратне трошкове ако организатор путовања престане са радом или ако морате да откажете путовање из једног од покривених разлога наведених у политици, као што су:

 • Твоја сопствена болест.

 • Болест или смрт члана породице који не путује са вама.

 • Природне катастрофе.

Осигурање од прекида путовања покрива неповратне трошкове неискоришћеног дела путовања ако је оно прекинуто из разлога наведеног у полиси.

Покриће за кашњење путовања вам надокнађује трошкове као што су смештај и оброци ако касните током путовања (нпр.г., ваш лет је отказан због временских прилика).

Многе политике пакета покривају сва три. Ове политике се разликују од одрицања од отказивања које нуде линије за крстарење и туроператори, каже Институт за информације о осигурању. Одрицања су јефтина, крећу се од 40 до 60 долара и често укључују ограничења. На пример, према институту, одрицања можда неће вратити ваш новац ако откажете непосредно пре поласка. Одрицања технички нису полисе осигурања.

Неке компаније нуде додатне слојеве покривености уз додатну цену. Покривеност „Откажи из било ког разлога“ ће надокнадити велики део трошкова путовања, без обзира зашто одустанете. А неке компаније вам дозвољавају да платите додатно за покриће већ постојећих услова ако откажете из медицинских разлога.

» Сазнајте више: Шта треба да знате о Чејсовом осигурању од кашњења путовања

3. Пртљаг и личне ствари

Ово покриће вам надокнађује пртљаг и личне ствари које су изгубљене, украдене или оштећене током путовања. Неки планови вам такође надокнађују додатне трошкове ако доживите кашњење пртљага дуже од одређеног периода, као што је 12 сати.

Ваше осигурање закупаца или власника куће може покрити личне ствари док путујете. Најбоље је да прегледате полису осигурања власника куће како бисте утврдили ниво покрића коју она пружа како не бисте на крају платили за бенефиције које већ имате.

4. Хитна медицинска помоћ, евакуација и репатријација

Ово покриће плаћа медицинске трошкове ако се разболите или повредите на путовању. Покривеност медицинске евакуације плаћа вас за транспорт до најближе болнице, а медицинска репатријација плаћа вас за лет до ваше земље.

5. 24-часовна помоћ

Ова услуга је укључена у многе пакете. Осигуравач обезбеђује 24-часовну телефонску линију коју можете позвати када вам је потребна помоћ, као што је резервисање лета након пропуштене везе, проналажење изгубљеног пртљага или лоцирање лекара или адвоката.

Већина туристичких осигуравача покрива широк спектар услуга, али специфичне опције се разликују. Неки планови укључују услуге консијержа, пружање помоћи са препорукама за ресторане, резервације времена за чај и још много тога. Многе услуге такође нуде информације пре путовања, као што су обавезне вакцинације. Једини начин да сазнате шта је укључено је да прочитате политику.

» Сазнајте више: Да ли треба да осигурате своје крстарење?

6. Осигурање од несрећне смрти и распарчавања

Ово покриће плаћа једнократну суму вашем кориснику, као што је члан породице, ако погинете у несрећи током путовања. Полисе осигурања од случајне смрти и распарчавања такође вам плаћају део суме ако изгубите руку, стопало, уд, вид, говор или слух. Неки планови се односе само на случајну смрт у авиону.

Штреберски савет: Ово покриће може бити дупло ако већ имате довољно животног осигурања, које се исплати било да умрете у несрећи или од болести. Можда већ имате осигурање од несрећне смрти и распарчавања на послу, тако да је најбоље да проверите своје полисе да бисте били сигурни да не плаћате превише.

» Сазнајте више: НердВаллет-ов водич за животно осигурање

7. Покривеност изнајмљивања аутомобила

Ово плаћа поправку вашег изнајмљеног аутомобила ако је оштећен у олупини, од стране вандала или у природној катастрофи. Покриће не укључује осигурање од одговорности, које плаћа за штету на другим возилима или за медицински третман других ако изазовете несрећу и сматрате се одговорним.

Питајте своју компанију за осигурање аутомобила да ли ће вас ваша полиса покрити приликом изнајмљивања аутомобила на путовању. У.С. Полисе ауто осигурања генерално вас не покривају када возите у другим земљама, осим у Канади.

Захтеви за осигурање аутомобила су сложени јер се разликују од земље до земље. Обично можете купити осигурање од одговорности од компаније за изнајмљивање аутомобила. Сазнајте више о захтевима за осигурање аутомобила тако што ћете претражити ауто осигурање по земљи на У.С. Сајт амбасаде.

Назад на врх

Како добити путно осигурање

Када размишљате о путном осигурању за предстојеће путовање, биће вам драго да знате да су неке компоненте вашег путовања можда већ покривене. На пример, када резервишете путовање са својом кредитном картицом, у зависности од картице коју користите, можда ћете већ добити покриће за отказивање путовања и прекид.

Дакле, када одлучујете који ниво покрића вам је потребан, проверите шта већ добијате са својом кредитном картицом. Затим одлучите коју додатну покривеност желите. Уобичајено, путна медицинска заштита није укључена у вашу кредитну картицу, тако да ако тражите свеобухватније покриће, има смисла купити општу полису путног осигурања.

» Сазнајте више: 10 кредитних картица које пружају путно осигурање

У наставку наводимо четири начина за добијање путног осигурања, заједно са предностима и недостацима сваке опције.

Кредитне картице

Неке кредитне картице нуде отказивање путовања и осигурање за изнајмљивање аутомобила ако користите картицу за резервацију путовања или аутомобила.

Предности: Покривеност је бесплатна.

Против: Не можете прилагодити осигурање како би задовољило ваше потребе. Већина кредитних картица нуди секундарно осигурање за изнајмљивање аутомобила, које плаћа трошкове који нису покривени вашим редовним планом осигурања аутомобила.

Туристичке агенције и сајтови за резервације путовања

Путно осигурање можете купити када резервишете лет, хотел и изнајмите аутомобил.

Предности: Куповина је брза и лака као да кликнете на „да“ када резервишете резервације. Покривеност је јефтина.

Против: Не можете прилагодити покривеност.

Путничке осигуравајуће компаније

Путно осигурање можете купити директно од пружаоца осигурања.

Предности: Можете одабрати политику која одговара вашим потребама. Многе веб странице осигуравача путовања такође нуде информације које ће вам помоћи да разумете покривеност.

Против: Мораћете да одете на више веб локација да бисте упоредили покривеност и цене.

Сајтови за поређење путног осигурања

Можете да упоредите различите смернице и прегледате понуде одједном на основу критеријума за претрагу путовања које сте унели у образац за претрагу.

Предности: Можете одабрати политику која одговара вашим потребама и упоредити политике и цене на једном месту.

Против: Поређење више смерница захтева време.

» Сазнајте више: Путно осигурање авио-компаније вс. независно путно осигурање: које је право за вас?

Назад на врх

Купите најбоље путно осигурање за вас

Упоређивање полиса путног осигурања од различитих провајдера је ваш најбољи избор за проналажење полисе прилагођене вашим потребама и по цени коју желите. Саставили смо листу пружалаца путног осигурања и сајтова за поређење како бисмо вам помогли да купите најбољу понуду.

Сајтови за поређење путног осигурања

Ако не знате са којим провајдером да идете, има смисла да прегледате листу планова на сајту за поређење. Ове странице често укључују планове најбољих компанија за осигурање путовања заједно са рецензијама купаца. У наставку смо укључили пет популарних сајтова за поређење осигурања:

СкуареМоутх

 • Упоредите планове од више од 30 провајдера.

 • Преко 86.000 рецензија клијената осигуравача.

 • У складу са гаранцијом за нулте жалбе, СкуареМоутх (партнер НердВаллет) ће уклонити добављача ако било која жалба корисника не буде решена на његово задовољство.

 • Има опцију филтера за преглед смерница које пружају покриће за ЦОВИД.

Путно осигурање.цом

 • Упоредите планове од 13 провајдера.

 • Погледајте добре и лоше оцене купаца и рецензије за сваког осигуравача када добијете понуде.

 • „Центар за учење“ укључује чланке о путном осигурању и савете за путовања, укључујући важне информације о упутствима.

 • Цитати сваког провајдера укључују везу до најчешћих питања о ЦОВИД-19, што клијентима олакшава да прегледају шта је покривено или не.

Сазнајте више

ИнсуреМиТрип

 • Упоредите планове више од два десетина провајдера.

 • Више од 70.000 рецензија купаца.

 • „Анитиме Адвоцатес“ помажу клијентима да се крећу кроз процес захтева и радиће у име клијента како би помогли у жалби на одбијену тужбу.

 • Укључује везу до планова који нуде покривеност ЦОВИД-ом.

Сазнајте више

Инсубуи

 • Упоредите планове од 11 провајдера.

 • Претражите покривеност према спортским активностима, укључујући копнене, ваздушне и водене спортове.

 • Доступни су многи типови планова за студенте, чланове породице који посећују, нове имигранте, оне који траже покривеност карантином ЦОВИД-а и још много тога.

Сазнајте више

АардИ

 • Упоредите различите планове осигурања од 35 провајдера.

 • Преко 5.600 рецензија купаца на Трустпилот-у, са просечном 4.9 звездица од пет.

 • Раније познат као АардваркЦомпаре, ААРДИ укључује центар за учење „Травел Инсуранце 101“ који помаже клијентима да разумеју различите политике и погодности.

 • Страница са резултатима претраге цитата укључује покривање ЦОВИД-а истакнуто другом бојом како би клијентима било лакше да прегледају повезана ограничења.

Сазнајте више

Назад на врх

Најбоље компаније за осигурање путовања и рецензије

Ако већ имате на уму осигуравача или само желите да сазнате више о неким од најбољих компанија за осигурање путовања, погледајте нашу листу 10 најбољих у наставку. Без обзира да ли тражите међународни план путног осигурања, хитну медицинску помоћ, ЦОВИД покривеност или полису која укључује екстремне спортове, ови провајдери су вас покрили.

Аллианз Глобал Ассистанце

 • Годишњи и једнократни планови.

 • Доступни планови за међународна и домаћа путовања.

 • Доступан је самостални производ за оштећење аутомобила за изнајмљивање.

Прочитајте нашу рецензију

Травел Гуард од АИГ

 • Четири нивоа свеобухватних планова и план који можете сами да направите.

 • Доступни су осигурање од незгоде приликом лета, план медицинске евакуације и годишњи планови.

 • План је доступан за пословне путнике.

Прочитајте нашу рецензију

Услуге путничког осигурања УСИ Аффинити

 • Претражите свеобухватне типове планова према називу полисе, потребама осигурања и типу путника.

 • Медицински и евакуациони планови за међународна путовања.

 • Један годишњи план са два нивоа покривености које можете изабрати.

Сазнајте више

Травел Инсуред Интернатионал

 • Свеобухватни и само медицински планови.

 • Планови лета укључују покриће за пропуштене и отказане летове и изгубљени или украдени пртљаг.

Прочитајте нашу рецензију

Ворлд Номадс

 • Свеобухватни планови међународног путног осигурања.

 • Доступна покривеност за авантуристичке активности, као што су трекинг, брдски бициклизам и роњење.

 • Покривање за камере, лаптопове и телефоне.

Прочитајте нашу рецензију

Берксхире Хатхаваи Травел Протецтион

 • Три свеобухватна плана нуде отказивање, хитну медицинску помоћ и хитну помоћ при путовању.

 • Два од планова нуде надокнаду за пропуштене везе и више прагове за изгубљени пртљаг.

 • Покривеност се може прилагодити додацима као што су покривеност авантуристичким спортовима, судар изнајмљених аутомобила и још много тога.

Сазнајте више

Травелек услуге осигурања

 • Доступна су два свеобухватна плана.

 • Покривеност се може прилагодити.

 • Доступна су два плана осигурања лета.

Сазнајте више

Седам углова

 • Свеобухватни планови за У.С. становнике и странце, укључујући посетиоце и имигранте који путују у Сједињене Америчке Државе.С.

 • Доступни су годишњи, само медицински и студентски планови.

 • План „Догтаг“ за екстремне спортове, који долази са носивом металном ознаком за осигурање.

Прочитајте нашу рецензију

ИМГ

 • Посебно здравствено осигурање за капетане бродова и чланове посаде, међународне студенте и мисионаре.

 • Покриће за авантуристичка путовања.

 • Планови за отказивање путовања.

 • Страница са резултатима претраге показује да ли планови нуде покривеност ЦОВИД-ом.

Сазнајте више

АКСА Ассистанце УСА

 • Доступна су три свеобухватна плана.

 • Опционе бенефиције осигурања се могу додати у било који план, као што је „Откажи из било ког разлога“ и покриће штете од изнајмљених аутомобила.

Сазнајте више

Назад на врх

4 савета за куповину путног осигурања

Имајте на уму ова четири важна савета када размишљате о полиси путног осигурања.

 1. Процените финансијске ризике са којима се суочавате када путујете. Можете ли сами да сносите те трошкове, или желите осигурање?

 2. Испитајте које покриће већ имате: Да ли ваша кредитна картица нуди путно осигурање? Да ли имате осигурање изнајмљивача или власника куће за покривање ствари? Шта је одбитак? Да ли ће вас здравствени план покривати на свим локацијама на које путујете?

 3. Добијте понуде за осигурање путовања на мрежи. Изаберите пакет погодности које су вам потребне и упоредите цене за сличну покривеност међу оператерима.

 4. Сузите своје изборе, а затим прочитајте полисе ситним словима да бисте разумели шта је покривено, шта је искључено и ограничења покривености. Можда ћете открити да је политика најниже цене превише рестриктивна и да вам плаћањем мало више добијате покриће које вам је потребно. Или ћете можда открити да најјефтинија, најосновнија политика одговара рачуну.

» Сазнајте више: Поређење опција путног осигурања: авио компанија или кредитна картица?

Често постављана питања Да ли се исплати путно осигурање?

Да, посебно за бесповратна путовања и путовања током ЦОВИД ере. Без обзира да ли купујете свеобухватну полису путног осигурања или имате путно осигурање са своје кредитне картице, не бисте требали путовати без неке врсте путне заштите која ће заштитити вас и ваше путовање. Путно осигурање може да вас заштити у случају неочекиваних хитних случајева као што је отказан лет због временских прилика, медицински догађај који захтева хоспитализацију, изгубљен пртљаг и још много тога.

Које је најбоље путно осигурање?

Постоји много добрих полиса путног осигурања, а политика која може бити одлична за вас можда неће бити добра за неког другог. Одабир најбољег плана зависи од покривености коју желите и детаља вашег путовања.

На пример, Ворлд Номадс нуди свеобухватну полису путног осигурања која има одлично покриће за авантуристичке спортове. Аллианз пружа покриће за путовања различите дужине кроз своје планове за једно путовање и планове за више путовања. Неки провајдери нуде додатне опције попут путног осигурања Отказивање из било ког разлога. Ако нисте сигурни са којим планом да идете, размислите о томе да погледате сајтове за поређење осигурања путовања као што су Скуаремоутх или Инсуремитрип.

Могу ли купити путно осигурање након резервације?

Да ти то можеш. Међутим, боље је да га купите раније него касније, идеално одмах након резервисања путовања јер погодности почињу чим купите полису.

Рецимо да идете на пут за месец и недељу дана пре поласка, паднете и сломите ногу. Ако сте купили полису путног осигурања, можете да искористите погодности за отказивање путовања да вратите бесповратни депозит.

Шта покрива моје путно осигурање?

Већина свеобухватних планова путног осигурања нуди отказивање путовања, прекид путовања, хитну медицинску и стоматолошку помоћ, медицинску евакуацију, кашњење путовања и покриће изгубљеног пртљага. Многи планови нуде ЦОВИД покривеност, али увек ћете желети да проверите да ли политика коју одаберете пружа ту погодност ако путујете у ово време. Неки планови вам такође могу омогућити да додате функције као што је Откажи из било ког разлога путно осигурање.

Да ли моја кредитна картица покрива путно осигурање?

Зависи коју кредитну картицу имате. Премиум путне картице као што су Цхасе Саппхире Ресерве® и Тхе Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а нуде погодности путног осигурања ако резервишете путовање користећи своју картицу или бодове.

Међутим, покриће које пружају кредитне картице је обично ниже него да сте купили самосталну полису. Прегледајте погодности путног осигурања на вашој кредитној картици и проверите да ли су ограничења адекватна пре него што одустанете од куповине посебног плана.

Доња граница

Непредвидљивост је једна од радости путовања која отварају ум, али путно осигурање не би требало да садржи изненађења. Време које потрошите да бисте разумели своје могућности биће вредно мира док се упуштате у следећу авантуру.

Листа је овде. Погледајте најбоље програме награђивања путовања у 2021. и још много тога. Све подржано тоном штреберских истраживања. Погледајте победнике

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here