Како пронаћи јефтино ДУИ осигурање аутомобила

Добијање ДУИ-а отежава проналажење осигурања за аутомобиле и повећава ваше стопе у просеку за 96%, према анализи НердВаллет-а. Иако проналажење јефтиног ауто осигурања након ДУИ може изгледати немогуће, куповина је трик.

Прогрессиве је у просеку најјефтинија компанија за осигурање аутомобила ако сте недавно имали ДУИ, од највећих осигуравача у земљи, према НердВаллетовој анализи података о стопама трећих страна.

Ова анализа је за осигурање са пуним покрићем, које укључује каско и осигурање од судара. Често је потребно ако имате зајам или лизинг аутомобила, свеобухватно осигурање и осигурање од судара плаћа за штету на вашем аутомобилу из већине узрока. Иако УСАА има јефтиније просечне стопе од Прогресивног, он није укључен у нашу анализу јер је доступан само припадницима војске, ветеранима и њиховим породицама.

» ВИШЕ: Прогресивни преглед ауто осигурања

Али просеци нису увек добар предиктор цене коју ћете платити: Ваше стопе одређују појединачни фактори као што су ваша старост и локација, а мањи регионални осигуравачи могу понудити боље цене од познатијих компанија. За добијање јефтиног ДУИ осигурања биће потребна пажња, али упоређивање цитата може помоћи.

Штреберски савет: Чак и ако је ваш ДУИ резултат грешке која се више никада неће поновити, осигуравачи ће вас сматрати „високим ризиком“ или ће вероватније поднети захтев за осигурање него већина људи, неколико година. Високоризични возачи теже проналазе осигурање и можда ће морати да добију покриће од специјалног осигуравача.

» ВИШЕ: Најбоље компаније за осигурање аутомобила за ризичне возаче

Најјефтиније компаније за осигурање аутомобила након ДУИ

Да бисмо пронашли најниже цене за возаче са недавним ДУИ, погледали смо велике компаније које су доступне у многим државама и могу да опслуже већину потрошача.

Ево просечних месечних стопа четири највеће компаније за осигурање аутомобила у земљи за возаче са недавним ДУИ, рангиране од најјефтиније до најскупље.

 1. Прогресивна: 163 долара.

 2. Државна фарма: 211 долара.

 3. Геицо: 241 долара.

 4. Аллстате: 300 долара.

» ВИШЕ: Аллстате, Геицо, Прогрессиве или Стате Фарм: Који је најбољи за вас?

Али велике компаније нису ваша једина опција.

У многим областима, мањи осигуравачи широм државе и региони имају најјефтиније стопе. Наша анализа је показала да је у 34 државе и Вашингтону, Д.Ц., најниже стопе за возача са ДУИ долазе од осигуравача који се не налази на листи 10 највећих компанија за осигурање аутомобила у земљи. Дакле, након ДУИ-а, од виталног је значаја да упоредите стопе осигурања аутомобила и пронађете најјефтинију компанију за вас.

» ВИШЕ: Набавите најјефтиније осигурање аутомобила

Најјефтиније ДУИ осигурање аутомобила у вашој држави

Најјефтиније осигурање аутомобила у једној области можда није најјефтиније у другој. На пример, у анализи НердВаллет-а:

 • Геицо је био најјефтинији осигуравач за возаче са ДУИ на Флориди, Мериленду и Јути - али најскупља опција у Северној Каролини и Северној Дакоти.

 • Пољопривредни бирои: Возачи у Мисурију и Северној Каролини могу да пронађу најјефтиније осигурање у просеку у својим државним бироима за фарму, али Тексашки фармски биро је био најскупља опција у Тексасу.

 • Путници су били најјефтинији за возаче са ДУИ у Делаверу, али најскупљи у Масачусетсу.

У већини држава, најјефтинији осигуравач за возача са чистим досијеом није најјефтинији након ДУИ. У Аризони, на пример, Геицо је био најјефтинији за возача без прекршаја, али друга најскупља компанија после ДУИ, са ценама више од пет пута више него раније.

Погледајте табелу у наставку да видите које компаније имају најниже стопе након ДУИ у месту где живите.

Држава

Најјефтинија компанија

Потпуна покривеност са једним ДУИ

Алабама

Сафеваи

697 долара

Аљаска

Умиалик

692 долара

Аризона

Халлмарк осигурање

592 долара

Арканзас

Соутхерн Фарм Буреау осигурање

797 долара

Цалифорниа

Национални генерал

725 долара

Цолорадо

Америцан Натионал

648 долара

Цоннецтицут

Државна Фарма

1,627 долара

Делаваре

Путници

$1,352

Флорида

Геицо

$1,593

Георгиа

АЦЦЦ осигурање

812 долара

Хаваии

Државна Фарма

996 долара

Идахо

Америцан Натионал

$425

Иллиноис

Кемпер

589 долара

Индиана

Сафе Ауто

644 долара

Иова

Вестерн Натионал

723 долара

Канзас

Сафе Ауто

974 долара

Кентаки

Сафе Ауто

$1,466

Лоуисиана

Соутхерн Фарм Буреау осигурање

1,516 долара

Маине

Вермонт Мутуал

525 долара

Мериленд

Геицо

$1,308

Массацхусеттс

Државна Фарма

758 долара

Мицхиган

Цхубб

943 долара

Минесота

Вестерн Натионал

904 долара

Миссиссиппи

Сафеваи

$751

Миссоури

Биро за фарму Мисурија

925 долара

Монтана

Државна Фарма

973 долара

Небраска

Фармерс Мутуал из Небраске

587 долара

Невада

Кемпер

859 долара

Нев Хампсхире

ММГ

669 долара

Њу Џерзи

ЊМ

$552

Нови Мексико

Прогресивна

$1,042

Њу Јорк

Прогресивна

$1,060

Северна Каролина

Фарм Биро Северне Каролине

905 долара

Северна Дакота

америчка породица

826 долара

Охајо

америчка породица

682 долара

Оклахома

Капитал

579 долара

Орегон

ЦИГ

$1,118

Пеннсилваниа

Пенн Натионал

911 долара

Род Ајланд

Државна Фарма

625 долара

Јужна Каролина

Америцан Натионал

579 долара

Јужна Дакота

Државна Фарма

924 долара

Теннессее

Сафе Ауто

674 долара

Текас

Даириланд

687 долара

Утах

Геицо

864 долара

Вермонт

Цонцорд Гроуп

$384

Вирџинија

Кемпер

775 долара

Васхингтон

Орегон Мутуал

842 долара

Вашингтон, Д.Ц.

Ерие

1,256 долара

Западна Вирџинија

Натионвиде

$1,198

Висцонсин

Ерие

624 долара

Виоминг

Државна Фарма

$661

*УСАА није укључена у нашу анализу јер је доступна само војсци, ветеранима и њиховим породицама.

Колико поскупљује осигурање аутомобила након ДУИ?

Мало је вероватно да ћете избећи повећање цене за осигурање аутомобила након ДУИ чак и са минималним покрићем, што је обично трећина цене пуне покривености. Просечне стопе за оба типа расту 96% или више након ДУИ.

Иако је куповина само минималног потребног осигурања у вашој држави један од начина да се стопе држе ниске након ДУИ, то није опција за све. Ауто зајмови и лизинг обично захтевају потпуну покривеност.

Поред тога, осигурање са минималним покрићем често има релативно ниске границе одговорности. Ако изазовете несрећу и немате довољно осигурања да платите штету, мораћете да платите из свог џепа.

 • Осигурање аутомобила са пуним покрићем за возача са једним ДУИ кошта у просеку око 260 долара месечно. То је скоро 127 долара више месечно него што би платио возач без прекршаја.

 • За возача са једним ДУИ, минимално потребно осигурање аутомобила кошта 96 долара месечно, у просеку — 49 долара месечно више него што би платио неко са чистом историјом вожње.

» ВИШЕ: Колико ми је потребно осигурање од одговорности?

Али место где живите чини велику разлику у тим стопама.

 • Просечне стопе у Мејну, Оклахоми и Вашингтону, Д.Ц., повећање за мање од 60% након ДУИ за возаче са минималном покривеношћу.

 • Али у 16 ​​држава, просечне стопе су више него удвостручене након ДУИ за возаче који имају минималну покривеност. Возачи у Калифорнији, Хавајима и Мичигену могли би да плате 150% или више након ДУИ.

 • На Аљасци, Флориди, Мисисипију и Оклахоми, стопе се у просеку повећавају за мање од 50% након ДУИ за возаче са пуном покривеношћу.

 • Просечне стопе су више него удвостручене након ДУИ за возаче са потпуном покривеношћу у 11 држава, а превозници у Калифорнији, Хавајима и Мичигену у просеку наплаћују преко 165% више.

Па шта то значи у доларима и центима? У зависности од државе и нивоа покривености, возачи са недавном ДУИ-ом могли би платити само 195 долара више годишње за осигурање аутомобила, или чак 4.165 долара, према нашој анализи.

Имајте на уму да ће компанија коју одаберете такође утицати на ваше цене, а најјефтинија компанија без икаквих саобраћајних прекршаја није увек иста након ДУИ. Док је Геицо у просеку имао најјефтиније цене за доброг возача из четири највећа осигуравача у земљи, био је други најскупљи након ДУИ.

Компанија

Потпуна покривеност, добар возач

Потпуна покривеност, један ДУИ

Годишња разлика

Аллстате

198 долара

$300

$102

Геицо

106 долара

$241

$135

Прогресивна

$130

$163

$33

Државна Фарма

$124

$211

$87

Како купити приступачно ауто осигурање након ДУИ

Након ДУИ, ваша компанија за осигурање аутомобила сматра вас високоризичним возачем. Ваша премија ће се скоро сигурно повећати, а ваш оператер би чак могао одлучити да вас одустане. Ево шта можете да урадите:

 • Брзо започните претрагу ауто осигурања. Претња да би ваша полиса могла бити отказана значи да бисте требали почети да добијате понуде за осигурање аутомобила одмах након ДУИ. Ово вам даје времена да упоредите стопе.

 • Откријте свој ДУИ статус када идете у куповину. Осигуравач можда неће бити свестан вашег недавног ДУИ ако одмах упоредите понуде. Да бисте добили најпрецизнију стопу, мораћете да поделите све недавне прекршаје у саобраћају, укључујући ДУИ.

 • Користите алате за поређење. Фактори као што су место где живите, ваше године и ваш кредитни резултат ће утицати на вашу премију. НердВаллет-ов алат за поређење осигурања аутомобила може вам помоћи да одмерите своје могућности.

 • Добијте више цитата. Компаније се веома разликују по начину на који цене. Једини начин да пронађете најјефтинију стопу је да добијете понуде за осигурање аутомобила од неколико конкурената.

 • Купујте поново три и пет година касније. Стопе након ДУИ имају тенденцију да падају након ових прекретница, а друга осигуравајућа друштва могу бити јефтинија од ваших у тим тачкама.

 • Избегавајте све друге саобраћајне прекршаје. Иако имате ДУИ, то неће заувек утицати на ваше стопе осигурања. Избегавајте било које друге ДУИ, несреће или казне за прекорачење брзине како бисте смањили рачун за осигурање аутомобила сада и у будућности.

 • Размотрите осигурање аутомобила који нису власници. Ако немате аутомобил и повремено возите туђе возило, можете добити осигурање за аутомобил који није власник, а да и даље испуњавате услове осигурања од одговорности ваше државе. Осигурање од одговорности плаћа штету коју нанесете другој особи (или њеном аутомобилу) у несрећи која је кривац.

Алтернативно осигурање аутомобила након ДУИ

Неке компаније могу ускратити покриће возачима за које сматрају да су превише ризични, укључујући оне са ДУИ.

Многе велике осигуравајуће компаније служе високоризичним возачима, а неке мање компаније посебно се баве овим тржиштем. Након ДУИ-а, добра је идеја добити цене од ових нестандардних превозника, као и од великих, ако је могуће.

Ако не можете да пронађете компанију која је спремна да вас осигура због вашег возачког досијеа, можете се обратити високоризичном осигурању ваше државе. Ови програми постоје да обезбеде покриће људима који имају проблема са куповином ауто осигурања путем нормалних канала. За почетак, пронађите своју државу у именику Службе за сервис плана осигурања аутомобила.

ДУИ осигурање аутомобила често постављана питања

Колико дуго ДУИ остаје на вашем осигурању?

ДУИ ће утицати на ваше стопе осигурања аутомобила најмање три до пет година, често и дуже. Компаније и државе се разликују по томе колико дуго и колико подижу ваше стопе за ДУИ. У Калифорнији, на пример, ДУИ остаје у вашој евиденцији 10 година. За то време нећете моћи да зарадите добар попуст за возаче.

Возачи са недавним ДУИ-ом се обично сматрају возачима високог ризика, тако да ћете можда морати да купите покриће од нестандардног осигуравача.

Да ли вам је потребан СР-22 као доказ осигурања након ДУИ?

У многим државама, ваш осигуравач ће морати да поднесе образац државном одељењу за моторна возила којим доказује да имате осигурање аутомобила након ДУИ.

У већини држава, образац се зове СР-22 и доказује да сте купили најмање минимално потребно ауто осигурање у вашој држави. ФР-44 је сличан облик, који се налази на Флориди и Вирџинији. Ако вам је наређено да поднесете овај образац, морате купити више од државног минимума. Неће сви осигуравачи поднети ове обрасце за све клијенте, тако да ћете морати да пронађете осигуравајућу компанију која пружа ову услугу.

Колико се повећава осигурање аутомобила након ДУИ?

За возаче са пуним покрићем, ваше стопе ауто осигурања расту у просеку за око 96% ако имате ДУИ. Стопе се још више повећавају након ДУИ ако имате минимално осигурање — у просеку око 104%.

Колико кошта ДУИ осигурање?

За 40-годишњег возача без претходних прекршаја, просечна годишња цена осигурања аутомобила након ДУИ је:

 • 3.114 долара за пуну покривеност, повећање од 1.522 долара.

 • 1152 УСД за минимално потребну покривеност, повећање од 587 УСД.

Поређења ради, просечна цена осигурања аутомобила за возача са чистим досијеом износи 1.592 долара годишње за потпуно покриће и 565 долара за минимално покриће.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here