Како пронаћи финансијског саветника у вашој близини

Ако тражите „финансијске саветнике у мојој близини“, вероватно ћете наићи на дугачку листу финансијских саветодавних фирми у вашој области. Желећете да изаберете неколико да позовете и проверите, можда да успоставите почетне консултације како бисте били сигурни да фирма испуњава ваше потребе финансијског планирања и да има стручност у областима у којима вам је потребна помоћ. Такође ћете желети да још једном проверите његове акредитиве и потврдите да разумете његову структуру плате.

Ако не желите сами да скачете кроз те обруче, можете да радите са одговарајућом фирмом која ће вам помоћи да пронађете финансијског саветника у вашој близини који одговара вашим потребама.

Пронађите финансијске саветнике у вашој близини

Може да потраје неко време да пронађете правог финансијског саветника, али неке услуге ће вам помоћи са саветником у вашој области бесплатно. Типично, саветници плаћају услуге да буду део њихове мреже, а услуге проверавају саветнике уместо вас. Када се региструјете, већина услуга од вас тражи да урадите квиз који ће одредити који саветници би најбоље одговарали вашим финансијским потребама и буџету.

Ево две најбоље услуге усклађивања финансијских саветника. Обојица имају широку мрежу финансијских саветника широм Сједињених Држава.С.

Зое Финанциал

Зое повезује клијенте са провереним саветницима који имају овлашћења финансијског планера, сертификованог јавног рачуновође и/или овлашћеног финансијског аналитичара. Неки од Зоеиних саветника могу вам чак помоћи у припреми пореза. Зоеини мрежни саветници обично наплаћују годишњу накнаду која се креће од 0.50% према 1.50% ваше имовине под управљањем; виши биланси средстава обично нето накнаде на доњем крају тог распона. Неки саветници уместо тога наплаћују паушалне накнаде.

Зое може бити добар избор за клијенте са нижом нето вредношћу, јер не постоји минимум налога за проналажење саветника. Неки од саветника у мрежи захтевају минимум налога од 250.000 до 500.000 долара, али многи немају минимум и нећете бити упарени са саветником ако се не квалификујете за њихове услуге.

» Сазнајте више о Зое Финанциал-у

Харнесс Веалтх

Све финансијске саветодавне фирме на платформи Харнесс Веалтх су фидуцијари, што значи да законски морају да раде у најбољем интересу својих клијената. Мрежни саветници укључују ЦФП, ЦФА, ЦПА и пореске адвокате. Мрежни саветници Харнесса обично наплаћују 1% имовине под управљањем. Паушалне структуре накнаде су такође доступне за неке услуге. Харнесс Веалтх-ов минимум од 250.000 долара може бити стрм за неке инвеститоре, али саветници на Харнессовој платформи нуде холистичко и свеобухватно финансијско планирање.

» Сазнајте више о Харнесс Веалтх-у 

Виртуелни финансијски саветници

Ако не можете да пронађете саветника који вам се свиђа у вашој области, можда бисте желели да испробате онлајн услугу. Неки нуде видео конференције, што олакшава виртуелно повезивање.

Већина финансијских саветника који раде виртуелно су прилично конкурентни са становишта цена, са неколико накнада које наплаћују чак 0.30% или 0.40% имовине под управљањем. Ови јефтинији саветници често нуде управљање инвестицијама и приступ тиму финансијских саветника, уместо да вас упарују са посвећеним саветником. Постоје и услуге планирања на мрежи које нуде сличне услуге као лични саветници, као што су свеобухватно планирање одласка у пензију, планирање факултета, куповина куће и планирање некретнина поред управљања инвестицијама. Неки саветници укључују пореску помоћ и услуге припреме.

» Спремни за даљинско управљање? Погледајте најбоље финансијске саветнике на мрежи

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. Сазнајте више

на веб локацији Фацет Веалтх-а

? Позовите Фацет на 888-826-6401

ФАЦЕТ ВЕАЛТХ

Накнаде и минимуми:

  • 100 долара и више месечно (бесплатне почетне консултације).

  • Минимум рачуна од 0 УСД.

Промоција: 15% попуста на годину дана финансијског планирања (захтева годишње плаћање унапред).

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. Сазнајте више

на веб страници Зое Финанциал-а

? Позовите Зое на 347-658-5101

ЗОЕ ФИНАНЦИАЛ

Накнаде и минимуми:

  • Накнаде се разликују у зависности од саветника.

  • Минимум рачуна од 0 УСД.

Промоција: нема.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. Сазнајте више

на веб страници Вангуард-а

? Позовите Вангуард на 844-850-2151

УСЛУГЕ ЛИЧНИХ САВЕТНИКА ВАНГУАРД®

Накнаде и минимуми:

  • 0.30% имовине.

  • Минимум рачуна од 50.000 долара.

Промоција: нема.

Шта треба имати на уму када пронађете локалног финансијског саветника

Ако бисте радије радили са саветником у вашој заједници, а спремни сте да сами обавите посао, ево како да приступите процесу.

  • Сазнајте које услуге ће вам требати. Финансијски саветници често имају сертификате који одговарају врстама услуга које нуде, па се уверите да тачно знате какву врсту помоћи желите. Размислите да ли ће вам требати помоћ у планирању имовине, пореској помоћи или управљању корисницима. Ако само тражите управљање инвестицијама, можда ћете желети да размислите о коришћењу робо-саветника или да научите како да сами инвестирате.

  • Још једном проверите сертификате саветника. Пре него што закажете састанак да разговарате са саветником, пожелећете да потражите и проверите све сертификате које они имају. „Финансијски саветник“ је само општи израз који свако може себе назвати. Циљајте да радите са ЦФП-ом за финансијско планирање и ЦПА-ом за припрему пореза и проверите те акредитиве на веб локацији одговарајућег одбора за лиценцирање.

  • Јавите се са питањима. Добра је идеја да интервјуишете саветника пре него што се посветите раду са њим. Ово осигурава не само да вам се свиђају њихове стратегије и опције, већ и да се ваше личности преплићу и да вам је пријатно да разговарате са њима о својим финансијама. Ево 10 питања која треба да поставите финансијском саветнику.

  • Проверите њихову накнаду. На крају дана, ваш финансијски саветник нуди услугу коју плаћате. Уверите се да сте у реду са накнадом коју они предлажу и будите сигурни да разумете како функционише њихова структура накнаде. Многи традиционални саветници наплаћују проценат ваше имовине под управљањем, обично око 1%, али неки наплаћују фиксне накнаде.

» Треба ми још помоћи? Прочитајте нашу варалицу о томе како да изаберете финансијског саветника

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here