Како пронаћи правог агента или брокера за животно осигурање

Када сте куповали животно осигурање пре једне генерације, вероватно бисте разговарали о политикама преко канцеларије локалног агента животног осигурања.

Одлазак у стару школу је и даље најбоља опција у неким случајевима, али ако су ваше потребе за покрићем једноставне, можете купити од агента за животно осигурање или брокера на мрежи без одласка никуда или разговора са било ким.

Који приступ је прави за вас зависи од ваше ситуације. Ево шта треба узети у обзир:

Онлине агент или брокер за животно осигурање

Добро ако:

 • Уопштено разумејте своје потребе за покривеношћу.

 • Желите само орочено животно осигурање (покриће које траје одређени број година).

 • Желите да купите покривеност у слободно време уз минималну помоћ.

Ако је све што вам је потребно је животно осигурање, онлине агент или брокер би могли да одговарају вашем рачуну. Дорочно животно осигурање покрива вас на одређени период, на пример 10, 20 или 30 година. То је јефтино и довољно за већину породица. (Сазнајте више о разликама између ороченог и целог животног осигурања.)

Онлине агенти или брокери вам омогућавају да добијете доживотне понуде, пријавите се и купите покриће на мрежи. Неки, као што је Куотаци, који је партнер са НердВаллет-овим алатом за поређење животног осигурања, омогућавају вам да упоредите понуде од неколико компанија и изаберете полису.

Други продају трајни живот на мрежи из једне компаније. Они укључују Хавен Лифе, подружницу МассМутуал; Ладдер, који је партнер са Фиделити Сецурити Лифе Инсуранце; и Етхос, који продаје полисе од Ассурити Лифе Инсуранце Цо. Ове компаније су специјализоване за брз процес пријаве и могу понудити скоро тренутну покривеност, без потребе за лекарским прегледом, за многе кандидате.

Поред тога, неке компаније за животно осигурање вам омогућавају да добијете понуде и пријавите се за доживотни живот директно са њихових веб локација.

Проверити:

 • Да ли веб локација нуди информације и алате који ће вам помоћи да одлучите колико покрића да купите?

 • Која врста корисничке подршке се нуди?

 • Можете ли упоредити понуде различитих компанија или купити само од једне компаније?

 • Које компаније за животно осигурање пружају полисе које се продају преко веб странице?

» ВИШЕ: Погледајте наш преглед најбољих компанија за животно осигурање. Кликните на имена осигуравача да бисте погледали наше рецензије.

Традиционални агент или брокер животног осигурања

Добро ако:

 • Потребно је трајно животно осигурање (покриће које траје цео живот).

 • Желите персонализовани савет.

 • Имају сложене потребе.

Изаберите традиционалног агента или брокера ако вам је потребно више руковања него што брокер на мрежи може да обезбеди или желите трајно животно осигурање, као што је цело животно осигурање или универзално животно осигурање. Стално животно осигурање покрива вас за цео живот и укључује „новчану вредност“, штедни рачун који расте са одложеним порезом током много година. Политике су компликованије од животног века.

Збуњени сте око животног осигурања и како се оно уклапа у вашу укупну финансијску слику? Размислите о ангажовању финансијског планера само уз накнаду, који не прави провизије од продаје производа. Сертификовани финансијски планер може да вас посаветује о врсти и износу покрића да добијете и упути вас на реномираног агента осигурања. Можете пронаћи планере који наплаћују по сату преко Националног удружења личних финансијских саветника, КСИ Планнинг Нетворк и Гарретт Планнинг Нетворк.

„Заробљеник“ вс. независни агент за животно осигурање

Агент животног осигурања „заробљени“ продаје производе само једне компаније. Агент Стате Фарма, на пример, може да продаје само полисе које издаје Стате Фарм.

Независни агент или брокер може продавати полисе разних осигуравајућих компанија. То значи да можете да упоредите цене и понуде различитих компанија - али само оних са којима агент има уговор о продаји. Не можете купити полису преко независног агента од компаније која користи само заробљене агенте, као што је Стате Фарм, или само продаје полисе директно потрошачу, као што је ТИАА.

Независни агент је ваш најбољи избор ако имате проблема да се квалификујете за приступачно покриће због здравственог стања, као што је дијабетес, или ризичних хобија, као што је роњење. Добар независни агент ће познавати смернице за одређивање тарифа код различитих осигуравача и усмерити вас на ону која ће највероватније понудити покриће по најбољој цени.

Замолите свог рачуновођу, адвоката или финансијског планера за препоруке за агенте животног осигурања. Такође можете пронаћи агенте у својој области тако што ћете посетити веб странице компанија за животно осигурање.

Проверити:

 • Да ли је агент лиценциран у вашој држави? Можете проверити преко одељења за осигурање ваше државе. Сваки од њих има алатку на својој веб страници да провери да ли је агент лиценциран.

 • Које компаније за животно осигурање агент заступа?

 • Које професионалне ознаке агент има? Уобичајене ознаке које показују посвећеност специјализованом образовању у области животног осигурања су ЦЛУ, овлашћени животни осигуравач, и ЦхФЦ, овлашћени финансијски консултант.

 • Да ли агент има искуства у раду са клијентима попут вас? На пример, ако вам је потребно животно осигурање да бисте финансирали купопродајни уговор за посао, потражите агента који је радио са другим власницима предузећа.

 • Да ли агент обраћа пажњу на ваше потребе? Агент треба да разуме вашу финансијску ситуацију и да вам прилагоди препоруке. Избегавајте било кога ко покушава да вас притисне да донесете одлуке или производе који вам нису потребни. Погледајте наше мишљење о начинима на које агенти покушавају да вам боље продају животно осигурање.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here