Како да поправите грешку у наплати на вашем кредитном изводу

Ако видите куповину на изводу кредитне картице коју нисте извршили, вреди истражити. То може бити једноставна грешка — као што је дупло превлачење ваше картице, на пример – или може бити да неко покушава да заради мало више новца на рачуну у ресторану. Ево како да исправите грешку у изјави и да се уверите да сте безбедни.

1. Разговарајте са трговцем

Пре него што се укључите у дуги формални спор, разговарајте са трговцем. Понесите признаницу и извод кредитне картице и одвојите време да објасните неслагање. Продавац може да отклони грешку без укључивања компаније за издавање кредитне картице. Ако не, подигните своју жалбу на виши ниво.

2. Припремите папирологију

Иако вам се нетачна наплата на вашој изјави може чинити очигледним, и даље морате да изнесете чврсте аргументе. Водите евиденцију о признаницама, изводу кредитне картице и свему осталом што може додати папирном трагу. Грешке на које треба обратити пажњу укључују:

  • Поврати који нису довели до кредита на вашем изводу.

  • Погрешни датуми.

  • Рачуни послати на погрешну адресу (све док сте обавестили повериоца о промени адресе у року од 20 дана).

  • Математичке грешке.

  • И, наравно, накнаде за куповине које нисте обавили.

Прикупите све релевантне признанице и документе који подржавају ваше захтеве и направите копије. Чувајте оригинале за своју евиденцију, а копије сакупите за свог кредитора.

Запамтите: Никада не дајте информације о свом налогу некоме кога не познајете и избегавајте слање осетљивих података е-поштом као што су број налога или број социјалног осигурања. Такође, никада не дајте своје податке када позивалац тврди да представља вашу банку или издаваоца картице. Уместо тога, реците да ћете узвратити позив, а затим позовите број корисничке службе наведен на веб-сајту банке или на полеђини картице.

Пишите свом повериоцу

У року од 60 дана од примања предметног рачуна, пошаљите писмо у којем наводите свој приговор и копије свог доказа у коверти адресираном на одељење вашег повериоца за упите о обрачуну. Да бисте били сигурни, пошаљите писмо овереном поштом, како бисте добили потврду када стигне у седиште вашег кредитора. Сачувајте признаницу која доказује да су примили ваш спор са другим документима које користите за прављење свог случаја.

Такође можете изабрати да оспоравате електронским путем, ако веб локација повериоца то дозвољава. Сачувајте све е-поруке које добијете заузврат да је ваш спор примљен.

Завршни део: чека се одговор

Ваш поверилац мора да одговори у року од 30 дана од ваше жалбе, а спор мора да се реши у року од 90 дана или у два обрачунска циклуса.

У међувремену, не морате да платите за предметну куповину, морате само да платите све остало на изводу. Међутим, имајте на уму да ако ваш поверилац сматра да су ваши докази недовољни, мораћете да платите за предметну куповину, плус све камате које су настале од.

Ако ваш поверилац прихвати ваше потраживање, сви трошкови у вези са грешком биће уклоњени са вашег извода. Ако не прихвати вашу тврдњу, мора да вам објасни у писаној форми зашто „грешка“ заправо није грешка, а ви ћете имати 10 дана да оспорите тај закључак.

Ваша права

Повериоци не могу да вам прете или да вас на било који начин казне због подношења жалбе. Такође, подношење жалбе, само по себи, никада неће оштетити ваш кредитни резултат. Закон о поштеном наплати кредита вам даје право да оспорите све погрешне наплате кредитне картице.

Свако кршење ваших права или горе наведених услова ће резултирати казнама против повериоца. Можете да уложите жалбу ФТЦ-у ако ваш поверилац прекрши било које рокове или на други начин покуша да омета ваше право да оспорите наплату.

Обавезно редовно проверавајте изводе своје кредитне картице како бисте брзо могли да пратите све непознате трошкове.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here