Како добити погодности авио-компаније без елитног статуса

Бесплатне чекиране торбе

Многе авио-компаније наплаћују накнаде за чекирану пртљагу од 30 долара или више, што се дефинитивно може повећати. Али не морате да имате елитни статус у авио-компанији да бисте добили бесплатне чекиране торбе. Многе кредитне картице авио компаније нуде бесплатне пријављене торбе и власницима картица и њиховим сапутницима. Неке картице нуде бесплатне чекиране торбе за власнике картица и до осам пратилаца. Они укључују следеће:

 • Делта СкиМилес® Голд Америцан Екпресс картица.

 • Унитед℠ Екплорер картица.

 • Виса Сигнатуре® кредитна картица компаније Аласка Аирлинес.

Примењују се услови.

» Сазнајте више: Преглед кредитне картице компаније Аласка Аирлинес: вреди 75 долара годишње

Поред кредитних картица авио-компаније, постоје и премиум картице које нуде кредите за авио-провизију. Ово се може применити на накнаде за чекирани пртљаг. Примери укључују Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а и Тхе Бусинесс Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, од којих обе нуде кредите за авио-превознике од 200 долара годишње. Цака? Морате да изаберете једну авио-компанију на коју ћете применити овај кредит, иако можете да промените коју авио-компанију одредите сваке године. Примењују се услови.

» Сазнајте више: Америцан Екпресс Бусинесс Платинум рецензија: Вреди накнаде за тешке путнике

Цити Престиге® картица је флексибилнија, са годишњим кредитом од 250 УСД за путовање. Путни кредит Цхасе Саппхире Ресерве® од 300 долара може се користити за било коју куповину путовања, укључујући накнаде за чекирани пртљаг.

Имајте на уму да горе наведене картице такође долазе са годишњим накнадама, а у случају премиум картица, те накнаде могу бити велике.

» Сазнајте више: Рецензија Цхасе Саппхире Ресерве: Првокласна премиум путна карта

Приоритетна безбедност

Да ли сте икада стајали у дугачкој безбедносној линији аеродрома и завидно гледали како елитни летачи прескачу напред у краћу безбедносну траку? Не морате да будете елитни летач да бисте урадили исто. У ствари, можете се уписати у програм поузданих путника и ослободити се накнаде са кредитним картицама које нуде ТСА ПреЦхецк кредите за накнаду. ТСА ПреЦхецк кошта само 85 долара за пет година и води вас кроз наменску безбедносну траку где можете да држите ципеле, каишеве и јакну.

Неколико кредитних картица које нуде ТСА Прецхецк кредит за накнаду укључују Бусинесс Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, Цити Престиге® Цард и Цхасе Саппхире Ресерве®. Примењују се услови.

Приоритетно укрцавање

Да ли сте се икада укрцали у препун авион само да бисте открили да нема више канти изнад главе и да сте били приморани да проверите своју торбу? Тај сценарио се могао избећи са приоритетним привилегијама за укрцавање. Обично резервисано за елитне летаче (заједно са породицама и активном војском), приоритетно укрцавање нуди неколико кредитних картица авио-компаније.

Америцан Аирлинес

Већина кредитних картица са брендом ААдвантаге нуди преферирани укрцај за власнике картица и до четири сапутника на истој резервацији:

 • Цити® / ААдвантаге® Платинум Селецт® Ворлд Елите Мастерцард®.

 • ЦитиБусинесс® / ААдвантаге® Платинум Селецт® Мастерцард®.

Поред приоритетног укрцавања, Цити® / ААдвантаге® Екецутиве Ворлд Елите Мастерцард® нуди власницима картица и до осам пратилаца приоритетно пријављивање и преглед.

» Сазнајте више: Цити ААдвантаге Екецутиве рецензија: Ваш кључ клуба

Делта Аир Линес

Неелитни Делта летачи могу уживати у приоритетном укрцавању за себе и до осам сапутника на истој резервацији са следећим картицама (важе услови):

 • Делта СкиМилес® Голд Америцан Екпресс картица.

 • Делта СкиМилес® Платинум Америцан Екпресс картица.

 • Делта СкиМилес® Ресерве Америцан Екпресс картица.

» Сазнајте више: Делта Ресерве кредитна картица: пуни детаљи и преглед

југозападно

Соутхвест је познат по свом приступу укрцавању не-елитних путника „први дође, први услужен“. Путници се распоређују у групе за укрцавање у зависности од времена када се пријаве. Такође имају могућност да плате надоградњу групе за укрцај.

Са Соутхвест Рапид Ревардс® Приорити кредитном картицом, имате једну ствар мање о којој морате да бринете јер власници картица добијају четири побољшана укрцаја годишње, у зависности од доступности.

» Сазнајте више: Преглед Соутхвест Приорити Цард: Плаћајте више, добијајте више

Унитед Аирлинес

Унитед℠ Екплорер Цард и Унитед℠ Бусинесс Цард обе нуде приоритетно укрцавање власницима картица и путницима на истој резервацији.

У међувремену, власници Унитед Цлуб℠ Инфините картице добијају Премиер приступ, који укључује приоритетно укрцавање, руковање пртљагом, чекирање и безбедност. Погодности се односе на сапутнике на истој резервацији.

» Сазнајте више: Преглед кредитне картице Унитед Цлуба: Вреди тога за љубитеље салона

Надоградње

Надоградње су врхунска предност елитног статуса. Захваљујући неким кредитним картицама авиокомпаније, брже можете зарадити елитни статус. Цити® / ААдвантаге® Екецутиве Ворлд Елите Мастерцард® нуди 10.000 Елите квалификационих миља (ЕКМ) након 40.000 долара потрошених сваке календарске године. Делта СкиМилес® Ресерве Америцан Екпресс картица нуди 15.000 медаљона квалификационих миља (МКМ) након што потрошите 30.000 долара на куповину која испуњава услове у календарској години. Ово можете учинити четири пута годишње. Примењују се услови.

Такође је могуће користити путне кредите са картица као што су Цхасе Саппхире Ресерве® и Цити Престиге® Цард за плаћање надоградње седишта у авиону.

Све информације о Цити® / ААдвантаге® Платинум Селецт® Ворлд Елите Мастерцард®, Делта СкиМилес® Платинум Америцан Екпресс картици, Делта СкиМилес® Ресерве Америцан Екпресс картици и Цити Престиге® картици независно је прикупио НердВаллет. Цити® / ААдвантаге® Платинум Селецт® Ворлд Елите Мастерцард®, Делта СкиМилес® Платинум Америцан Екпресс картица, Делта СкиМилес® Ресерве Америцан Екпресс картица и Цити Престиге® картица више нису доступне преко НердВаллет-а. Да бисте видели цене и накнаде за Тхе Бусинесс Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу. Да бисте видели цене и накнаде за Тхе Платинум Цард® од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу. Информације које се односе на ЦитиБусинесс® / ААдвантаге® Платинум Селецт® Мастерцард® прикупио је НердВаллет и није их прегледао или доставио издавалац или добављач овог производа или услуге.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here