Како добити СБА зајам у случају катастрофе за ваше пословање

Ако је ваше мало предузеће погођено природном катастрофом или кризом као што је пандемија ЦОВИД-19, може се квалификовати за помоћ у случају катастрофе СБА за опоравак од губитака који нису покривени осигурањем.

Ево шта треба да знате о хитним зајмовима администрације за мала предузећа, укључујући врсте доступних зајмова, како се пријавити и које каматне стопе и услове можете очекивати.

Врсте СБА кредита у случају катастрофе

Два нова СБА зајма у случају катастрофе помажу малим предузећима која се боре у кризи ЦОВИД-19:

 • Хитан аванс за кредит у случају катастрофе у случају економских повреда: Власници малих предузећа могу да поднесу захтев за аванс зајма до 10.000 долара како би надокнадили губитак прихода због ЦОВИД-19. Предујам се не мора враћати.

 • Зајмови програма заштите плате: Дизајнирани да помогну компанијама да задрже раднике, ови зајмови се могу опростити ако се користе за платни списак, закупнину, хипотекарне камате или комуналије и ако се сви запослени држе на платном списку 24 недеље. Најмање 60% кредита се мора искористити за покривање платног списка.

» ВИШЕ: Коронавирусна помоћ за мала предузећа и самозапослене

Доступне су и друге врсте кредита у случају катастрофе:

 • Пословни кредити за физичке катастрофе: Пословни кредити до 2 милиона долара за поправку или замену имовине која је оштећена у катастрофи, укључујући некретнине, инвентар, машине и опрему. Зајмови су доступни предузећима било које величине и већини непрофитних организација. Рок за пријаву је 60 дана након проглашења катастрофе.

 • Зајмови у случају катастрофе за економске повреде: Зајмови за обртна средства до 2 милиона долара који могу помоћи малим предузећима и непрофитним организацијама да испуне финансијске обавезе које би обично испунили да није катастрофе. Можете се пријавити у року од девет месеци након проглашења катастрофе.

 • Кредити за кућу и личну имовину: Власници кућа могу да поднесу захтев за кредите до 200.000 долара за замену или поправку примарног дома у стање пре катастрофе (али не и за надоградњу). Власници кућа и изнајмљивачи имају право на до 40.000 долара за поправку или замену личне имовине, као што су одећа и намештај.

 • Зајмови за економске повреде војних резервиста (МРЕИДЛ): Ови кредити помажу малим предузећима да покрију оперативне трошкове када постоји мањак јер је основни запослени позван на активну дужност.

КРЕДИТИ ЗА МАЛА БИЗНИС У ФУНДЕРА-и Доносите паметније одлуке о свом пословању упоређујући понуде различитих зајмодаваца у Фундери. ПОЧЕТИ

СБА кредити у случају катастрофе: Како се квалификовати

Већина малих предузећа и самозапослених радника испуњава услове за програм заштите плата или зајмове за ЈПП.

За друге врсте зајмова у случају катастрофе, председник мора прво да прогласи регион за подручје катастрофе. Затим, тамошњи становници могу да се пријаве за различите облике савезне помоћи, укључујући СБА зајмове у случају катастрофе са ниском каматом до 2 милиона долара са условима зајма до 30 година.

Да бисте се квалификовали, ваше предузеће мора да се налази у проглашеној зони катастрофе, да има мање од 500 запослених и да се сматра малим предузећем према стандардима величине СБА.

Како се пријавити за СБА зајам у случају катастрофе

Пријаве за ЈПП кредите су доступне преко зајмодаваца које је одобрила СБА, укључујући многе банке и неке финтецх компаније попут БлуеВине-а.

За друге врсте кредита, процес пријаве укључује ове кораке:

 1. Пријавите се за кредит. СБА дозвољава онлајн апликације за све своје кредите у случају катастрофе (најбржи метод), иако можете поднети и папирну пријаву поштом или лично у једном од СБА центара за опоравак од катастрофе. СБА очекује да ће одлуке о пријави донијети у року од двије до три седмице.

 2. Добијте процену. СБА прегледа вашу кредитну историју и прегледа вашу пословну имовину како би проценио ваше губитке. Службеник за кредите ће утврдити вашу подобност и проценити величину вашег кредита на основу инспекције и очекиваних исплата осигурања.

 3. Одлука о обради кредита. Дајте кредитном службенику копије докумената као што су недавне пријаве пореза на доходак и лични финансијски извештај, који се користи да покаже да можете да плаћате кредит.

 4. Примите средства. Ако будете одобрени, СБА ће извршити прву исплату — до 25.000 долара за кредите за физичке и економске повреде — у року од пет дана након што потпишете и вратите неопходна завршна документа.

 5. Радите са менаџером случаја. Менаџер случаја ће вам помоћи да испуните услове кредита и одредите распоред исплате. Агенција може да прилагоди ваш кредит ако се ваше финансијске потребе промене или ако добијете неочекивану инфузију новца од осигурања.

Каматне стопе и услови СБА кредита у случају катастрофе

Стопе СБА кредита су различите за сваку катастрофу. Стопа коју можете очекивати зависиће и од тога да ли имате приступ другом кредиту.

Стопе за зајмопримце без других кредита су ниже и одређене су законском формулом која их ограничава на 4%. За зајмопримце са другим кредитним опцијама, лимит је 8%. За све кредите за економске штете, стопе су ограничене на 4%.

Агенција не наплаћује бодове или накнаде за затварање или сервисирање СБА зајмова у случају катастрофе, иако сте можда на удицу за вањске накнаде, као што су накнаде за снимање и осигурање власништва.

Генерално, рокови зајма у случају катастрофе могу да се протежу на 30 година. Изузетак су предузећа са кредитима доступним на другим местима, која могу да добију кредите само до седам година. Колатерал може бити потребан за кредите преко 25.000 долара.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here