Како добити СБА почетни зајам

Предузетници који се надају да ће обезбедити финансирање покретања уз СБА зајам могу погледати следеће програме које подржава (и, у неким случајевима, финансира) У.С. Администрација за мала предузећа: микрокредити СБА, зајмови Цоммунити Адвантаге, 504 зајма и 7(а) зајмова.

Стартапи су ризична опклада за зајмодавце — још немате евиденцију о успеху — и СБА зајмови су конкурентни. Циљање правог СБА кредитног програма побољшаће ваше шансе за успех.

Програми зајма СБА 7(а) и 504 обично захтевају добар лични кредит (ФИЦО резултат од 690 или више), солидне пословне финансије и најмање две године пословања.

СБА микрокредит и зајмови Цоммунити Адвантаге, с друге стране, дизајнирани су за праве стартапе. Оба програма су доступна новим предузећима и служе власницима предузећа са лошим кредитом (ФИЦО резултат од 629 или нижи) и ниским приходима.

Најбољи СБА кредити за стартапе

СБА микрокредити

Колико: До 50.000 долара

Најбоље за: Покретање бизниса

Може се користити за: обртна средства, инвентар, залихе, намештај, опрему, машине или опрему

Циљан посебно на стартапове, СБА програм микрокредита обезбеђује зајмове до 50.000 долара како би вам помогао да покренете или развијете свој посао. Максимална дужина мандата је осам година.

СБА програмом микрокредита управља мрежа зајмодаваца у заједници, који могу поставити сопствене стопе и услове подобности. Међутим, ови захтеви су мање строги од других СБА кредита, а власници малих предузећа са лошим кредитима или нижим приходима могу се квалификовати.

Зајмови СБА Цоммунити Адвантаге

Колико: До 250.000 долара

Најбоље за: Покретање бизниса

Може се користити за: Уобичајене пословне сврхе, укључујући залихе и обртна средства

Зајмови СБА Цоммунити Адвантаге доступни су почетницима у заједницама са недостатком услуга. Зајмопримци обично послују мање од три године и не испуњавају услове за финансирање на другом месту. Колатерал и профит нису одлучујући фактори за кредите Цоммунити Адвантаге, што их чини одличном опцијом за нова предузећа.

Можете да позајмите до 250.000 долара, а кредити доспевају након 10 година (обртни капитал) или 25 година (стална средства). СБА зајмове Цоммунити Адвантаге нуде зајмодавци који су фокусирани на мисију, у заједници.

» ВИШЕ: 5 разлога због којих можда не испуњавате услове СБА зајма

СБА 7(а) зајмови

Колико: До 5 милиона долара

Најбоље за: развој вашег пословања

Може се користити за: обртна средства, опрему, залихе и некретнине

Програм зајма СБА 7(а) заправо се састоји од неколико типова кредита, сваки са својим условима и ограничењима. Можете да позајмите до 5 милиона долара уз стандардни зајам 7(а), на пример, или до 1 милион долара уз СБА Екпресс зајам.

СБА 7(а) кредити су најпопуларнији и најконкурентнији тип СБА зајма. Обично вам је потребан лични кредитни резултат од најмање 690 или морате бити у могућности да покажете неколико година годишњег прихода. Већина 7(а) зајмопримаца послује најмање две године.

СБА 504 кредити

Колико: До 5 милиона долара

Најбоље за: развој вашег пословања

Може се користити за: некретнине, машине и друге велике пословне куповине или надоградње

Стартапи могу користити СБА 504 зајам за финансирање куповине великих количина опреме или надоградње објеката како би „промовирали раст пословања и отварање нових радних мјеста.” Можете да позајмите до 5 милиона долара (неки пројекти се могу квалификовати за до 5 долара.5 милиона) са роком трајања од 10, 20 или 25 година, у зависности од кредита.

Власници малих предузећа морају да дају 10% зајма (у неким случајевима и до 20%), што је велика препрека за многе стартапе. Сваки СБА 504 зајам финансирају сертификована развојна компанија и банка или кредитна унија.

Како добити СБА кредит за стартап

1. Израчунајте трошкове покретања. Не можете да се пријавите за кредит за покретање пословања док не знате колико вам треба да позајмите. Узмите у обзир једнократне трошкове, као што су дозволе, лиценце и куповину опреме, као и периодичне трошкове као што су платни списак, закупнина и инвентар најмање прве године. Ово ће вам дати реалну слику о томе колико вам је новца потребно да покренете свој посао.

2. Напишите пословни план. Чврст пословни план показује зајмодавцима да сте размишљали о стварима као што су ваше циљно тржиште, структура цена, трошкови маркетинга, потенцијални изазови и конкуренција у индустрији. Укључите калкулацију почетних трошкова и детаљан захтев за финансирање, заједно са пројектованим приходом. Циљ је да покажете зајмодавцима да ће ваш посао бити успешан, посебно ако немате вишегодишњи профит на који можете да се ослоните.

3. Изаберите зајам и зајмодавца. Одредите која опција СБА стартуп кредита има смисла за ваше пословање, а затим пронађите зајмодавца који учествује.

Можете користити СБА-ов алат за подударање зајмодавца да пронађете банку, кредитну унију или зајмодавца у заједници који учествује у вашем одабраном програму зајма. Запамтите, СБА подржава зајам, али зајмодавац је тај који обрађује вашу пријаву и на крају упућује позив да ли да одобри ваш зајам.

» ВИШЕ: Упоредите најбоље опције кредита за почетак пословања

4. Припремите захтев за кредит и пријавите се. Папирологија потребна за попуњавање ваше апликације за почетни СБА кредит зависиће од програма зајма и зајмодавца.

Поред вашег пословног плана и захтева за кредит, вероватно ћете морати да доставите следећа документа:

  • Личне пореске пријаве.

  • Пројекције новчаних токова.

  • Списак колатерала.

  • Уговори, понуде или уговори о куповини.

Ако је ваше предузеће већ покренуто, мораћете и да покажете пословне финансијске податке, укључујући:

  • Пореске пријаве за пословање.

  • Биланс стања и биланс успеха.

  • Пословне лиценце и дозволе.

  • Списак обртне пословне имовине.

Цео процес зајма, од пријаве до средстава на вашем банковном рачуну, може трајати од 30 до 90 дана, у зависности од врсте кредита.

Често постављана питања Могу ли стартапи добити СБА кредите?

Да, стартупи се могу квалификовати за СБА кредите. Програм СБА микрозајмова је дизајниран за стартапе и предузећа у раној фази, при чему стартупи примају 30% свих СБА микрозајмова издатих у фискалној 2020. години, према Служби за истраживање Конгреса. Стартапи се могу квалификовати за друге СБА програме зајма, под условом да имају добар лични кредит или неколико година солидног пословног прихода.

Како да добијем СБА кредит за нови посао?

Прво, идентификујте који програм СБА кредита најбоље одговара вашим пословним потребама. Затим потражите зајмодавца који је одобрио СБА (можете користити СБА-ов алат за подударање кредитора). На крају, припремите сву потребну документацију, укључујући детаљан пословни план, и пријавите се за ваш СБА почетни кредит.

Ко се квалификује за СБА зајам?

Већина профитних предузећа која послују у Сједињеним Државама.С. испуњавају услове за СБА зајам, под условом да испуњавају стандарде величине агенције. СБА мери величину на основу пословног прихода, нето вредности и броја запослених у односу на вашу индустрију.

Неки СБА кредити имају строже захтеве од других. Да бисте се квалификовали за СБА 7(а) зајам, на пример, обично вам је потребан добар лични кредит (690 или више) и најмање две године пословања. СБА микрокредити и зајмови Цоммунити Адвантаге, с друге стране, доступни су власницима малих предузећа без кредитне историје.

Пронађите и упоредите кредите за мала предузећа

Ако СБА почетни зајам није прави за ваше пословање, или ако желите да упоредите опције зајма, НердВаллет има листу зајмова за мала предузећа који су најбољи за власнике предузећа. Све наше препоруке су засноване на обиму тржишта и евиденцији зајмодавца и на потребама власника предузећа, као и на стопама и другим факторима, тако да можете донети исправну одлуку о финансирању.

Упоредите пословне кредите

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here