Како добити најбоље јумбо хипотекарне стопе

Као што назив имплицира, џамбо хипотека је већи зајам, изнад одговарајућег лимита зајма од 548.250 долара у већини делова У.С. Основни квалификациони захтеви за ове кредите су обично строжији него за хипотеке у складу са стандардима, које подржавају предузећа која спонзорише влада Фанние Мае и Фреддие Мац.

Најбоље велике стопе иду зајмопримцима са високим кредитним резултатом и ниским односом кредита и вредности, што представља вредност куће у поређењу са сумом коју ћете позајмити. Неки зајмодавци могу захтевати ФИЦО резултат до 720 и не више од 80% ЛТВ, што се обично постиже уплатом од 20%.

Ево неколико савета за добијање најбољих хипотекарних стопа на џамбо кредите - и када би алтернативе великим зајмовима могле имати смисла.

» ВИШЕ: Упоредите велике стопе зајма

Прво, сазнајте да ли вам је заиста потребан велики кредит

Да ли је у вашем случају потребан велики кредит? Зависи од тога где живите или желите да живите. Јумбо хипотеке почињу од 548.250 долара у већини делова земље. Али на местима где је скупља куповина куће, посебно у Калифорнији, Хавајима и Вашингтону, Д.Ц., 822,375 долара је линија поделе. Проверите прагове јумбо кредита за 2021. тако што ћете изабрати своју државу или територију и округ:

Уверите се да имате квалификациони кредитни резултат и ЛТВ

Ваш кредитни резултат и однос кредита и вредности играју посебно моћну улогу у одређивању ваше велике хипотекарне стопе. Иако вас јачи бројеви стављају у бољу позицију да управљате нижим стопама, минимални кредитни резултат од 720 и ЛТВ од 80% су водичи који ће вам помоћи да се припремите да се квалификујете за најбоље хипотекарне стопе.

» ВИШЕ: Израчунајте однос кредита и вредности

Упоредите зајмодавце за најбоље хипотекарне стопе

Ево великог питања: да ли је велики зајам идеалан начин за вас или бисте требали истражити друге опције? Да бисте одлучили, мораћете да упоредите стопе за велике и прилагођене износе хипотеке. Можете очекивати да ће стопе на велике кредите бити веће од одговарајућих кредитних стопа, а понекад и јесу, али не увек.

Користите НердВаллет-ов алат за јумбо хипотекарну стопу да унесете куповне цене изнад и испод одговарајућег лимита зајма где желите да купите, и добићете увид у стопе попут оних за које се можда квалификујете, као и процењене месечне уплате и накнаде.

„Паметан потез је куповати по најбољим ценама тако што ћете добити понуде од најмање три зајмодавца и упоредити њихове годишње процентуалне стопе, или АПР-ове.”

Паметан потез је куповати најбоље хипотекарне стопе тако што ћете добити понуде од најмање три зајмодавца и упоређивати годишње процентуалне стопе, или АПР, које представљају пуну цену зајма.

Ако су велике стопе ниже од усаглашених стопа, можете кренути даље са великим зајмом. Ако су велике стопе веће, постоје алтернативе.

» ВИШЕ: Прегледајте најбоље велике хипотекарне зајмодавце

Размотрите велике алтернативе зајма

Ако су велике стопе веће од стопа за усклађене кредите, најбољи потез би могао бити да се избегне велики зајам. Како то можете да урадите ако цена куће остане иста? Ево неких решења. Да ли су вредни труда зависиће од тога колико новца бисте уштедели.

Повећајте учешће

Ако сте у могућности, повећајте учешће да бисте смањили износ који треба да позајмите док не буде испод одговарајућег ограничења зајма у вашој области. Већи аванс смањује ваш однос кредита и вредности, а нижи ЛТВ може помоћи да додатно смањите каматну стопу. Наравно, није лако пронаћи новац у кратком року за веће учешће.

Користите зајам 80-10-10

Зајам 80-10-10 (који се такође назива „комбиновани“ или „пиггибацк“ зајам) могу користити зајмопримци који немају велика учешћа и желе да избегну плаћање приватног хипотекарног осигурања, што је обично је потребно када вредност кредита премашује 80%.

Ево како то функционише: позајмљујете до 80% цене куће уз примарну одговарајућу хипотеку до локалног лимита, финансирате 10% преостале куповне цене другом хипотеком по вишој стопи — фиксна - на пример, зајам за стамбени капитал или кредитну линију са променљивом каматном стопом - а затим платите преосталих 10% уз учешће.

Трик је да задржите износ ваше примарне хипотеке испод локалног џамбо прага. Зајмодавац вам може помоћи да одлучите која комбинација друге хипотеке и учешћа најбоље функционише да покрије остатак.

Пре него што се обавежете на комбиновани зајам, проверите да ли стопе на оба кредита и све накнаде које ћете платити и даље нуде уштеду у поређењу са великом хипотеком.

» ВИШЕ: Израчунајте своју велику исплату зајма

Да резимирамо:

КАКО ДО НАЈБОЉЕ СТОПЕ ЈУМБО ХИПОТЕКЕ

  1. Исполирајте акредитиве зајмопримца: Требаће вам најмање 80% ЛТВ и 720 кредитних бодова.

  2. Упоредите АПР од најмање три велика хипотекарна зајмодавца.

  3. Ако су одговарајуће хипотекарне стопе ниже, покушајте да користите веће учешће или зајам од 80-10-10 да бисте задржали износ који позајмљујете испод одговарајућег ограничења зајма.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here