Како добити осигурање грађевинског пословања

Комерцијално осигурање није само од суштинског значаја за грађевинска предузећа, већ је често потребно – било од стране државе или клијента – за извођаче и програмере.

Без обзира да ли сте водоинсталатер, електричар, столар или генерални извођач, ових пет корака ће вам помоћи да схватите који тип осигурања за мала предузећа вам је потребан и дати вам алате за упоређивање ваших опција.

1. Схватите своје ризике

Пословно осигурање се своди на ризик. Ризик од повреда. Ризик од оштећења. Ризик од тужби.

Процените опасности са којима се ваше предузеће суочава да бисте боље разумели ваше потребе за покривеношћу. То укључује уобичајене ризике, попут повреда или губитка прихода, као и оне специфичне за грађевинску индустрију, као што су:

 • Оштећење зграде у изградњи услед крађе или вандализма.

 • Кашњења или прекорачења пројекта који резултирају тужбом.

 • Несреће или грешке које доводе до оштећења имовине купца.

 • Украдени или оштећени алати и опрема.

Размислите како несреће, тужбе и природне катастрофе могу утицати на ваше пословање. Природа вашег посла, величина вашег пословања, град или држава у којој радите и да ли имате запослене такође играју на процену ризика осигуравача.

2. Одредите своју полису, потребе покрића

Следећи типови покрића су уобичајени за грађевинска предузећа. Ваше тачне потребе за покрићем ће се разликовати у зависности од ваше трговине и величине пословања, између осталих фактора.

Врста осигурања

Шта покрива

Осигурање опште одговорности

Тужбе треће стране против вашег предузећа за телесне повреде, штету на имовини, личну повреду (клевета или клевета) и повреде оглашавања (кршење ауторских права).

Осигурање од професионалне одговорности, или Е&О

Правне таксе и одштете за тужбе настале због немара, грешака, нетачности или кашњења. Ово покриће се такође назива осигурањем од грешака и пропуста.

Комерцијално ауто осигурање

Возила која се користе у радне сврхе. Покриће може да обухвати одговорност, физичку штету, медицинска плаћања и неосигуране возаче, али може бити прилагођено вашим потребама.

Осигурање унутрашњег мора

Пословна имовина, попут алата и опреме, која се складишти ван локације или транспортује са једне локације на другу.

Осигурање одштете радника

Трошкови лечења и рехабилитације за запослене који су повређени или се разболе на послу. Већина држава захтева ово покриће ако имате запослене.

Осигурање од ризика грађевинара

Зграде у изградњи које претрпе материјалну штету услед крађе, вандализма, експлозија или природних катастрофа. Ово покриће се такође назива осигурањем у грађевинарству.

Осигурање од прекида пословања

Изгубљени приход, као и платни списак, плаћања кредита и други трошкови ако ваше предузеће не може да ради због велике катастрофе.

Осигурање комерцијалне имовине

Оштећење ваше пословне имовине, као што је канцеларијски или магацин, услед пожара, вандализма и других догађаја. Обично покрива саму имовину, као и сву опрему или имовину.

3. Купујте за покривеност

Постоје три главна начина за куповину пословног осигурања: контактирајте директно добављаче, користите брокера осигурања или испробајте интернетско тржиште. Сваки има своје предности и мане.

Шта је најбоље за ваш посао? Одговорите на неколико питања и ми ћемо вас упоредити са партнером за осигурање који вам може помоћи да обезбедите понуде. ПОЧЕТИ

Обратите се појединачним провајдерима

Полису осигурања грађевинског пословања можете купити директно од добављача осигурања, било на мрежи или преко телефона.

Неки провајдери, попут Прогрессиве и Геицо, користе осигуравача треће стране за одређене врсте покрића. Дакле, иако ћете можда моћи да купите своје полисе од једног провајдера (и добијете попуст за покриће у пакету), можете се бавити два одвојена осигуравача за потраживања.

Прос

 • Ви одлучујете од којих добављача ћете се обратити за понуде.

 • Можете добити понуду и купити полису прилично брзо.

Цонс

 • Добијање више понуда ће одузети много времена.

 • Не добијате подршку брокера или агента који би вам помогао да одредите потребе и ограничења покрића.

» ВИШЕ: Компаније за пословно осигурање: Како упоредити опције

Користите брокера осигурања

Брокери се понашају као посредници, радећи посао за вас тако што прикупљају понуде од више осигуравајућих агенција. Они раде на разумевању ваших пословних потреба и могу понудити смернице о врстама покрића које су вам потребне, што је посебно корисно за нове власнике предузећа.

Прос

 • Брокер вам може помоћи да схватите своје потребе за покрићем.

 • Радите са једном особом, уместо да зовете више осигуравајућих компанија.

Цонс

 • Они често раде на провизију и могу покушати да вас препродају.

 • Брокери нису у обавези да вам пронађу најниже стопе.

 • Неки брокери наплаћују накнаде.

Испробајте онлајн пијацу

Веб локације као што су Инсуреон, Симпли Бусинесс и Емброкер су онлајн верзија вашег традиционалног брокера осигурања. Одговарате на питања о свом пословању — као што су индустрија, трговина, приход и број запослених — и добијате више понуда и препорука о покривености за неколико минута. Главна разлика: Не морате да разговарате са агентом, иако можете позвати да разговарате са њим ако имате питања.

Прос

 • Самостална куповина осигурања која даје понуде више компанија.

 • Могућност разговора са стручњаком за осигурање ако вам је потребна помоћ.

Цонс

 • Понуде добијате само од добављача осигурања у оквиру мреже тржишта.

 • Све након понуде, укључујући потраживања и корисничку подршку, обавља осигуравач, а не тржиште.

» ВИШЕ: Где добити пословно осигурање на мрежи 

4. Упоредите провајдере

Цене се могу значајно разликовати од осигуравача до осигуравача, чак и за исто покриће. Добијте више понуда од разних добављача пословног осигурања како бисте били сигурни да ћете добити најбољу вредност.

Узмите у обзир следеће факторе када упоређујете смернице:

 • Покривеност полиса: Шта је, а шта није обухваћено полисом? Обратите пажњу на све разлике између добављача и смерница да бисте их боље упоредили.

 • Ограничења одговорности: Који је максимални износ у доларима који ће полиса исплатити? Неке политике имају два ограничења: по појављивању и укупно током трајања политике.

 • Цена: Колика је ваша годишња премија? Можете ли га плаћати месечно? И колики је ваш одбитак ако треба да поднесете захтев? Ограничења покрића и одбици утичу на цену полисе, па се потрудите да упоредите јабуке са јабукама.

 • Рецензије: Прочитајте рецензије купаца и независне рецензије. Истражите колико је жалби поднето против сваке компаније и природу тих притужби користећи сајтове као што су Биро за боље пословање и Национална асоцијација повереника за осигурање.

Прочитајте неке од наших рецензија популарних осигуравајућих компанија:

Цхубб

Натионвиде

Геицо

Следећи

Хартфорд

Прогресивна

Хисцок

Државна Фарма

Либерти Мутуал

УСАА

5. Купујте покривеност, редовно посећујте

Када купујете покриће, одлучите да ли ћете платити годишњу премију у паушалном износу или у месечним ратама. (Можда ћете добити попуст ако све платите унапред.) Унапред се упознајте са процесом захтева, тако да знате шта да очекујете ако се за то укаже потреба.

Већина политика се обнавља годишње. Када дође време за обнављање, размотрите своју покривеност и добијете нове понуде. Како се ваше пословање развија, биће и ваше потребе за осигурањем.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here