Како добити бесплатне понуде за осигурање аутомобила

Од возача се тражи да имају ауто осигурање у скоро свакој држави. Али ако се нађете са прегршт питања о осигурању аутомобила, нисте сами — и мудро је научити о осигурању пре него што добијете понуде. Ево свега што треба да знате о ценама ауто осигурања пре куповине.

Које су цене ауто осигурања за осигурање аутомобила?

Понуда осигурања аутомобила је процена колико ћете платити за полису. Понуда осигурања се израчунава на основу информација које дате, укључујући ваше године, аутомобил који возите, историју вожње и место где живите, између осталих фактора.

Свако осигуравајуће друштво користи своју јединствену формулу за израчунавање понуде за осигурање аутомобила, па чак и ако пружите исте информације Геицо, Прогрессиве или било којој другој компанији, ниједна два цитата неће бити иста. Што више понуда за ауто осигурање добијете, то ћете имати веће шансе да пронађете најјефтиније осигурање аутомобила за вас.

Како добити бесплатне понуде за осигурање аутомобила

Постоји неколико начина на које можете добити бесплатне понуде за осигурање аутомобила. Можете да купујете директно на мрежи или преко телефона, од "заробљеног агента" (који ради само за једну компанију) или од независног агента или брокера у осигурању.

Прво, неколико професионалних савета. Коју год опцију да одаберете, уверите се да:

 1. Погледајте евиденцију жалби компанија за осигурање аутомобила и задовољство купаца. Прегледи ауто осигурања су добро место за почетак.

 2. Набавите најмање три понуде за осигурање аутомобила на мрежи или од агента како бисте могли да процените да ли добијате добру цену за покриће које желите.

 3. Разумети ограничења покривености. Када упоређујете понуде, проверите да ли свака полиса има упоредива ограничења одговорности и одбитне вредности.

Понуде за осигурање аутомобила на мрежи или телефоном

Добијање бесплатних понуда за осигурање аутомобила на мрежи је један од најлакших начина за куповину осигурања аутомобила. Већина компанија нуди бесплатне понуде за осигурање аутомобила на мрежи, укључујући Стате Фарм и Аллстате, које вам омогућавају да почнете на мрежи, али вам додељује агента који ће финализирати вашу понуду путем телефона. Куповина полисе на мрежи (или преко телефона) се назива куповина осигурања аутомобила „директно“ од осигуравача.

Директна куповина осигурања без помоћи агента даје вам више слободе да прилагодите покриће и сами видите понуде ауто осигурања, али постоје и недостаци.

Предности и недостаци добијања понуда за осигурање аутомобила на мрежи

Прос

Цонс

Погодно искуство под ниским притиском

Понуде за осигурање аутомобила на мрежи можда неће бити тако блиске вашој коначној цени као понуде агента

Може да упореди понуде неколико осигуравајућих компанија у једној сесији

Веб локације често пружају мање информација од агента, који може директно да одговори на питања

Могућност прилагођавања детаља политике да бисте видели различите цене

Може примати накнадне позиве и е-поруке

Заробљени агенти осигурања

Такође можете добити бесплатну понуду за осигурање аутомобила преко агента. Заробљени агент ради за једну одређену осигуравајућу компанију, као што су Аллстате, Фармерс Инсуранце или Стате Фарм.

Посао било ког агента је да вам помогне да откријете која је полиса најбоља за вас и пружи понуду за осигурање аутомобила. Заузврат, он или она зарађују провизију - или проценат ваше премије - када купите полису. За разлику од других агената, заробљени агент може, али и не мора да прима плату од компаније за коју ради.

Предности и недостаци агената за осигурање

Прос

Цонс

Агенти могу разговарати о опцијама политике и помоћи у одређивању које вам је покриће потребно

Задовољство је често ниже са заробљеним агентима него са куповином преко независних агената или онлајн

Може развити лични однос са агентом који познаје потребе ваше породице

Опције су ограничене на оно што једна конкретна компанија нуди

Може да помогне у сложеним потребама, као што су више аутомобила или неколико врста политика

Агенти могу бити мотивисани да продају више да би добили већу провизију

Независни заступници и брокери осигурања

Ако желите да разговарате о опцијама осигурања аутомобила, али не желите да се ограничите на једну компанију, добијање понуде за осигурање аутомобила од независног брокера или агента за осигурање  може бити добар избор.

Независни агенти и брокери раде са више осигуравача и могу понудити широк спектар опција и полиса. Осигуравајућа друштва великих имена као што су Травелерс и Прогрессиве (као и мање компаније) продају полисе преко независних агената. Пошто независни агенти раде уз провизију, они могу настојати да вам пруже најбољу могућу корисничку услугу или, алтернативно, да вас усмере ка скупљим политикама.

Независни брокери се разликују од независних агената по томе што наплаћују брокерску накнаду и морају да открију стопе провизије клијентима. Ова транспарентност вам омогућава да тачно знате колико брокер зарађује од вашег пословања.

За и против независних агената и брокера

Прос

Цонс

Може да објасни како се политике упоређују између више компанија

Можда вам не нуди најјефтиније опције политике

Можете добити персонализоване савете, али и даље видети опције од разних осигуравача

Није у могућности да цитира политике осигуравача који користе само заробљене агенте

Брокери наплаћују накнаду; независни агенти и брокери раде уз провизију

Специјализоване агенције

Возачи који су имали ДУИ, казне за прекорачење брзине или више несрећа можда ће морати да пронађу нестандардну осигуравајућу компанију која је специјализована за полисе за возаче високог ризика. Многе локалне и националне агенције постоје само да опслужују ову базу клијената. За возаче који тешко добијају покриће, ове агенције могу пронаћи понуде за осигурање аутомобила од компанија које су спремне да их покрију.

Шта улази у понуду за осигурање аутомобила?

Неколико фактора утиче на вашу понуду за ауто осигурање и разликују се од компаније до компаније. На пример, једна осигуравајућа компанија може повећати ваше стопе за 10% за живот у области високог криминала, док друга осигуравајућа компанија може наплатити само 5% више. Обе компаније гледају на количину криминала у вашем комшилуку, али другачије израчунавају ризик осигурања.

Фактори који утичу на понуду осигурања аутомобила укључују:

Личне карактеристике као што су ваше године, пол, брачни статус и ниво образовања обично утичу на понуду ауто осигурања јер осигуравачи могу да користе статистику да предвиде колика је вероватноћа да ћете се сударити. На пример, тинејџери возачи углавном имају веће стопе осигурања јер је већа вероватноћа да ће доживети саобраћајну несрећу од скоро било које друге старосне групе.

» ВИШЕ: Пронађите најјефтиније осигурање аутомобила за тинејџере

Покривеност коју одаберете ће, није изненађујуће, утицати на вашу понуду за осигурање аутомобила. Што вам је потребна већа покривеност, то је већи трошак. Истраживање НердВаллет-а је показало да ће у просеку осигурање аутомобила са „потпуним покрићем“ коштати више него дупло од минималних трошкова покрића.

Осигурање аутомобила са пуним покрићем односи се на комбинацију покрића, укључујући веће лимите одговорности, и осигурање од судара и каско осигурање. Ипак, најбоље је да количину покривености коју купујете не заснивате искључиво на цени.

Ваш возачки рекорд и колико често возите могу направити велику разлику у коначној понуди осигурања коју добијете. Историја несрећа, казне за прекорачење брзине и ДУИ очигледно могу повећати стопе осигурања вашег аутомобила, али ћете такође добити веће квоте осигурања ако још немате возачки досије.

» ВИШЕ: За колико се повећавају цене осигурања аутомобила након несреће

Ако не возите често, можда ћете желети да размотрите осигурање аутомобила засновано на употреби као начин да смањите трошкове осигурања.

Детаљи о вашем возилу, укључујући марку и модел, и да ли има функције попут ГПС система или сигурносне опреме, утичу на вашу понуду за осигурање аутомобила. Зашто? Луксузна возила и аутомобили са скупим сигурносним функцијама или врхунским звуком коштају више за поправку, повећавајући ваше цене. Вероватноћа да ће вам аутомобил бити украдена ће такође утицати на вашу понуду осигурања.

Локација игра важну улогу у томе колико кошта ваша покривеност. Густина насељености, криминал и стопе несрећа у вашем крају могу утицати на цену вашег осигурања. Поред тога, износ покрића који је потребан за легалну вожњу аутомобила варира од државе до државе, као и просечне стопе за сличне полисе.

На пример, возачи са добрим кредитним способностима и без недавних несрећа у Мејну имали су најјефтиније осигурање аутомобила са пуним покрићем од 1.006 долара годишње. У међувремену, Луизијана је била најскупља држава, са годишњом стопом од 2.915 долара, према НердВаллетовој анализи стопе осигурања аутомобила од државе до државе за 2021.

» ВИШЕ: Пронађите најјефтиније осигурање аутомобила у вашој држави

Ваша кредитна историја ће вероватно утицати на цену вашег ауто осигурања. Осигуравачи гледају на ваш резултат осигурања на основу кредита како би утврдили колика је вероватноћа да ћете поднети захтев. Овај резултат је сличан (али не и идентичан) вашем редовном кредитном резултату.

Калифорнија, Хаваји, Масачусетс, Мичиген и Вашингтон не дозвољавају осигуравачима да користе кредит при одређивању стопа осигурања аутомобила.

Ваша историја осигурања аутомобила игра кључни фактор у одређивању ваше понуде за осигурање аутомобила, укључујући:

 • Да ли је ваше осигурање аутомобила истекло. Возачи који су изгубили осигурање, чак и ако не поседују аутомобил, могу се класификовати као високо ризични. Ауто осигурање без власника може помоћи клијентима да избегну празнину у покрићу.

 • Захтјев осигурања. Уопштено говорећи, недавна несрећа због несреће ће повећати стопе осигурања аутомобила за 50% или више за осигурање са пуним покрићем. Потражите политике са опростом од незгоде како бисте спречили нагло повећање.

 • Колико дуго сте били код последњег осигуравача. Многе компаније нуде попуст за лојалност. Ипак, неки осигуравачи ће повећати стопе за лојалне купце ако не мисле да ће променити компанију. Ова пракса се зове оптимизација цена.

 • Ваша претходна осигуравајућа компанија. Према истраживању Америчке федерације потрошача, ако је ваш последњи осигуравач била нестандардна компанија која осигурава високоризичне возаче, ваш нови осигуравач вам може дати већу понуду.

 • Питања која сте поставили агенту осигурања, чак и ако нисте поднели захтев. Подизање стопа осигурања само на основу упита забрањено је у неким државама, али не у свим.

Које информације су вам потребне да бисте добили бесплатну понуду за осигурање аутомобила?

Без обзира на то како одлучите да тражите понуде за ауто осигурање, уверите се да имате све релевантне информације при руци и разумете шта улази у одређивање ваше коначне премије. Која обухвата:

 • Основне информације као што су ваше име, адреса, занимање и датум рођења.

 • Ваша тренутна компанија за осигурање аутомобила, ако је имате.

 • Информације о возачкој дозволи за вас и било кога другог у политици.

 • Годишња и тренутна километража на вашем аутомобилу, колико често возите и зашто (на пример из задовољства или путовања на посао). Напомена: Ако возите за компанију за дељење вожње попут Убера или Лифта, желећете да купите осигурање за дељење вожње или да добијете понуду за пословну полису аутомобила. [Усред пандемије ЦОВИД-19, многе осигуравајуће компаније проширују покриће како би аутоматски укључиле лично возило возача када достављају храну, лекове и друге основне потрепштине за компанију за доставу. За више информација погледајте НердВаллет-ов водич за корона вирус и осигурање аутомобила.

 • Информације о возилу, укључујући да ли поседујете или изнајмите свој аутомобил, идентификациони број возила и све безбедносне карактеристике.

 • Историја вожње у последњих пет година за све возаче који су обухваћени полисом, укључујући карте, несреће и друге прекршаје. Имајте на уму – свака компанија коју одаберете ће пронаћи вашу историју вожње пре издавања полисе, тако да је најбоље да будете унапред да бисте добили тачну понуду за осигурање аутомобила.

 • Колико покрића вам је потребно. Ако већ имате полису, страница са декларацијама наводи покривеност коју тренутно имате — ово можете користити за упоређивање.

Одабир правог покрића за вашу понуду осигурања аутомобила

Осим покрића које захтева закон, износ осигурања који вам је потребан одређује се према вашим личним потребама.

Као што је објашњено, осигурање аутомобила са пуним покрићем може бити скупо и генерално укључује комбинацију типова покрића укључујући одговорност, судар и каско осигурање. Можда ћете морати да купите против судара и свеобухватно покриће ако имате кредит за аутомобил или изнајмите своје возило, према вашем уговору о финансирању.

Потпуна покривеност може бити вредна улагања ако:

 • Имате ново или скупо возило.

 • Возите се у густом саобраћају као део свакодневног путовања.

 • Не можете да платите поправку вашег аутомобила ако се поквари или украде.

 • Ваша локација је склона екстремним временским приликама, сударима са животињама или високим стопама крађа.

Ево како функционишу ове уобичајене врсте осигурања:

Осигурање од одговорности

Осигурање од одговорности се исплаћује ако изазовете несрећу и оштетите имовину друге особе или изазовете повреде. Већина држава захтева од свих возача да имају минимални износ осигурања од одговорности.

Постоје две главне врсте осигурања од одговорности:

 • Одговорност за телесне повреде покрива медицинске трошкове и изгубљену плату за другу особу.

 • Одговорност за имовинску штету плаћа штету на аутомобилу, имовини и драгоценостима другог лица.

„Ограничење одговорности“ је максимални износ који би ваше покриће исплатило ако бисте изазвали несрећу. Одабир виших ограничења одговорности ће довести до повећања ваше понуде за осигурање аутомобила, али ће боље заштитити ваше финансије ако доживите лошу несрећу. Одређене државе ће вам омогућити да купите осигурање од одговорности са ограничењем за повреде и материјалну штету по несрећи.

Ова ограничења су углавном приказана као три броја као што су 100/300/50. У овом случају, ваше покриће одговорности би се исплатило до: Ево неких од најчешћих врста осигурања које треба укључити у своју полису аутомобила:

 • 100.000 долара за повреде по особи.

 • 300.000 долара за укупне повреде, по несрећи.

 • 50.000 долара за материјалну штету по несрећи.

Штреберски савет: Нисам сигуран колико вам је потребно осигурање од одговорности? Размислите о томе да добијете барем довољно да покријете своју нето вредност како тужба не би избрисала сву вашу имовину.

Осигурање од судара

Осигурање од судара плаћа штету на вашем аутомобилу ако ударите другу особу или предмет, или ако неосигурани или неосигурани возач удари ваш аутомобил. Покриће од судара такође укључује одбитку, што је износ који плаћате из џепа пре него што осигуравач покрије било какву штету.

» ВИШЕ: Како функционишу франшизе осигурања?

Осигурање од судара неће исплатити више од готовинске вредности вашег аутомобила - након што платите одбитни износ. Ако имате старији аутомобил који не вреди много више од вашег одбитка, можда нећете желети да купите покриће од судара.

На пример, рецимо да је ваш одбитак 1.000 долара и да је ваш аутомобил процењен на 1.500 долара. У том случају, од осигуравача ћете добити само чек од 500 УСД, пошто ће одбитни износ од 1.000 УСД бити скинут из почетне готовинске вредности вашег аутомобила. Поврх тога, ваше стопе осигурања могу порасти након подношења захтева.

Каско осигурање

Свеобухватно осигурање се исплати ако је ваш аутомобил украден или оштећен у готово било чему осим у судару. То може укључивати поплаву, пожар, животиње на путу или предмете који падају.

Иако ће платити штету на вашем возилу из већине разлога, свеобухватно покриће не плаћа за повреде или штету коју нанесете неком другом. Такође неће платити штету на вашем возилу од другог аутомобила. Као и код осигурања од судара, можда нећете желети да платите свеобухватно покриће ако је ваш аутомобил старији и не вреди више од вашег одбитка или близу њега.

Цоллисион вс. каско осигурање

Осигурање од судара плаћа:

Каско осигурање плаћа:

 • Оштећење вашег аутомобила у несрећи коју сте изазвали.

 • Оштећење вашег аутомобила ако ударите у предмет као што је ограда или стуб.

 • Оштећење вашег аутомобила ако вас неко други удари. Друга опција у овом случају је подношење захтева против осигурања од одговорности другог возача.

Вредност вашег аутомобила ако је украден и није враћен, као и штета од:

 • Временске прилике као што су торнада или град.

 • Поплаве.

 • Ватра.

 • Предмети који падају.

 • Експлозије.

 • Удари се са животињом, као што је ударање јелена.

 • Нереди и грађански немири.

 • Вандализам.

Остале врсте осигурања аутомобила

Већина осигуравача нуди додатно покриће осим ових типова, као што су:

 • Гап осигурање, или загарантована заштита имовине, плаћа разлику између износа који дугујете на основу лизинга аутомобила или зајма и вредности вашег аутомобила ако је украден или укупан у судару. Обично морате имати свеобухватно покриће и покриће у случају судара да бисте купили осигурање од пропуста.

 • Покриће надокнаде за изнајмљивање аутомобила плаћа трошкове изнајмљеног аутомобила када не можете да користите своје возило због покривеног захтева.

 • Помоћ на путу може бити од користи ако вам се ауто поквари. Углавном укључује помоћ ако вам је пробушена гума или празна батерија, ако изгубите кључ, останете без горива или вам је потребан шлеп аутомобила. Међутим, можете да купите помоћ на путу од разних извора, укључујући вашег оператера мобилног телефона — а превелика количина захтева за хитне случајеве преко вашег осигуравача може довести до повећања ваших стопа.

 • Неосигурани и недовољно осигурани возачи се исплаћују ако друга особа изазове несрећу и нема никакво осигурање или довољно покрића да плати ваше повреде. У многим државама су потребни само неосигурани или обе ове врсте покрића.

Тип за штребер: Кишобран осигурање је засебна врста осигурања која нуди додатно покриће одговорности осим онога што је укључено у вашу полису аутомобила. Можда је вредно куповине ако имате много финансијских средстава за заштиту.

Колико би требало да буде моје осигурање аутомобила?

Пошто понуде за осигурање аутомобила могу знатно да варирају од особе до особе у зависности од вашег аутомобила, локације и досијеа вожње, између осталих фактора, не можемо предвидети тачну понуду ауто осигурања коју ћете добити, али наше анализе су утврдиле ове просеке.

Националне просечне стопе осигурања аутомобила за минимално потребно покриће су:

 • 565 долара годишње за 40-годишњака са добрим кредитом и чистим досијеом у вожњи.

 • 642 долара годишње за 25-годишњака са добрим кредитним способностима и чистим досијеом у вожњи.

Пуно покриће може коштати више него двоструко више од цене минималног осигурања. Цијене приказане за потпуно покриће укључују покриће одговорности, неосигурану заштиту возача, свеобухватно осигурање и осигурање од судара.

Ово су националне просечне стопе осигурања аутомобила за потпуно покриће.

 • 1.592 долара годишње за 40-годишњака са добрим кредитом и чистим досијеом.

 • 1.857 долара годишње за 25-годишњака са добрим кредитом и чистим досијеом.

Они са несрећама због несреће или кршењем ДУИ-а у свом досијеу обично ће плаћати веће стопе, као и они са лошим кредитом у већини држава. У наставку погледајте просечну годишњу цену осигурања аутомобила за различите профиле возача:

Профил возача

Потпун обухват

Минимална покривеност

Добар возач са добрим кредитом

$1,592

565 долара

Један удес

$2,439

884 долара

Лош кредит

$2,812

984 долара

Један ДУИ

$3,114

$1,152

Да бисте сазнали више, погледајте Просечни трошкови осигурања аутомобила у 2021.

Како доћи до најјефтиније могуће понуде за осигурање аутомобила

Редовно куповање понуда за осигурање аутомобила је једини начин да пронађете најбољу полису и најјефтиније осигурање аутомобила за вас. Чак и ако имате чист досије и задовољни сте својом осигуравајућом компанијом, можда ћете наћи бољу понуду негде другде.

Ипак, ваша тренутна осигуравајућа компанија може на крају бити ваша најјефтинија опција. Једини начин да сазнате је да упоредите стопе осигурања аутомобила.

Штреберски савет: Препоручујемо куповину осигурања аутомобила најмање једном годишње и добијање понуда од најмање три компаније сваки пут. На тај начин ћете се уверити да плаћате најбољу цену.

» ВИШЕ: Пронађите најбоље јефтино осигурање аутомобила

Осим куповине, можете испробати и ове друге стратегије да смањите своју премију:

 • Радите на свој кредит. Још један разлог да платите своје рачуне на време? Наша анализа стопа осигурања аутомобила за 2021. показала је да возачи са лошим кредитним способностима и добрим возачким досијеом плаћају скоро исто толико за осигурање аутомобила као возачи са ДУИ.

 • Купите осигурање пре куповине аутомобила. Осигуравачи ће вам наплатити више (или мање) у зависности од врсте аутомобила који возите. Недавна студија НердВаллет-а открила је да најјефтинији аутомобили за осигурање међу најпродаванијим моделима укључују Субару Оутбацк, Јееп Вранглер и Хонда ЦР-В.

 • Возите опрезно. Осигурање аутомобила је скоро увек скупо за возаче са историјом саобраћајних несрећа, казни за прекорачење брзине, ДУИ или других прекршаја у последњих три до пет година.

 • Потражите попусте. Можете да уштедите на осигурању аутомобила ако поседујете кућу, похађате курс за безбедност возача или припадате одређеним организацијама.

 • Повећајте своје одбитке. Одлуком да платите више из свог џепа ако поднесете судар или свеобухватан захтев помоћи ће вам да смањите месечну премију.

» ВИШЕ: Попусти за осигурање аутомобила: Како пронаћи најбољу цену

Често постављана питања Која је просечна цена осигурања аутомобила?

Према анализи стопе НердВаллет-а за 2021., национални просечни трошак осигурања аутомобила је 1.592 долара годишње за добре возаче са добрим кредитом. Међутим, све понуде за ауто осигурање које ћете добити биће много специфичније за вас.

Можете ли добити понуду за ауто осигурање пре куповине аутомобила?

Можете — и треба — добити бесплатну понуду за осигурање аутомобила пре куповине возила. Осигурање аутомобила је важан аспект који треба узети у обзир када се одлучује колики је буџет за нови или половни аутомобил, а цене осигурања варирају у зависности од нивоа опреме.

Да ли добијање понуде за осигурање аутомобила утиче на кредит?

Куповина за осигурање аутомобила на мрежи неће утицати на ваш кредитни резултат. Низак кредитни резултат ће генерално повећати вашу понуду за осигурање аутомобила у свим државама осим Калифорније, Хаваја, Масачусетса и Мичигена.

Зашто су моје цене осигурања аутомобила тако високе?

Ако имате историју саобраћајних несрећа, казне за прекорачење брзине или ДУИ, ваша квота за осигурање аутомобила ће бити већа него за возача са чистим досијеом. Слично томе, ако поседујете луксузно возило, живите у области високог криминала или имате лошу кредитну способност, ваше квоте за осигурање аутомобила могу бити веће од просечних.

Шта је понуда за осигурање аутомобила?

Понуда осигурања аутомобила је процена онога што ћете платити за полису. Цитати зависе од ваше локације, историје вожње и других личних фактора као што су ваше године и пол.

Како да добијем бесплатне понуде за осигурање аутомобила?

Већина осигуравајућих компанија нуди бесплатне понуде за осигурање аутомобила на мрежи преко своје веб странице, телефоном или лично са агентом. Такође можете користити онлајн алат за поређење осигурања аутомобила да бисте видели стопе од више компанија одједном.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here