Како добити опроштај за план отплате заснован на приходу

Планови отплате засновани на приходима представљају сигурносну мрежу за зајмопримце савезних студентских кредита који имају потешкоћа са плаћањем по стандардном 10-годишњем плану отплате. Они носе бонус који ниједна друга врста плана отплате не доноси: евентуални опроштај.

Сва четири плана отплате заснована на приходима ограничавају плаћања на део вашег дискреционог прихода и продужавају рок отплате. На крају рока отплате, све што је преостало од вашег стања се аутоматски опрашта.

Да бисте имали користи од опроста отплате на основу прихода, прво морате да се упишете у план. Процес траје око 10 минута, према савезној канцеларији за помоћ студентима. Можете се пријавити на мрежи, али контактирајте свог сервисера за студентске кредите за упутства. Морате поново потврдити свој приход годишње или кад год се он промени

Ево четири плана и колико ће вам времена требати да видите дуг опроштен са сваким:

Већина федералних директних зајмопримаца испуњава услове за ревидирану плату док зарађујете. Зајмопримци Родитељ ПЛУС имају право да се упишу само у план који зависи од прихода.

» ВИШЕ: ПАИЕ вс. Отплата студентских кредита: Како одабрати

Колико дуга се опрашта отплатом заснованом на приходу?

Не постоји ограничење за износ студентског дуга који се опрашта кроз опрост отплате засноване на приходима.

Износ кредитног дуга који имате у тренутку опроштаја ће у потпуности зависити од тога колико сте већ отплатили током времена. То такође значи да ако се ваш приход временом повећава и/или немате велике дугове, можете вратити дуг пре истека рока кредита. У овом случају, ниједан ваш дуг неће бити опроштен.

» ВИШЕ: Како се обрачунава отплата студентског кредита на основу прихода 

Сви опроштени дугови су се сматрали опорезивим приходима према плану заснованом на приходу, али се то променило са Америчким планом спасавања из марта 2021. године, којим је опроштени дуг постао ретроактиван до децембра. 2020 до краја 2025.

Током одлагања савезног студентског зајма који је почео 13. марта 2020., сваки месец ће се рачунати у исплате потребне за опрост отплате на основу прихода чак и ако зајмопримци нису платили.

Колико зајмопримаца је примило отплату на основу прихода?

Према анализи федералних података Центра за заштиту студентских зајмопримаца и Националног центра за право потрошача, само 32 зајмопримца су икада видела опроштење својих кредита кроз опрост отплате на основу прихода. Програм отплате заснован на приходима први пут је почео 1995. године, али је био ограничен на приход.

Узмите те податке са резервом: већина зајмопримаца неће се квалификовати за опрост кроз отплату засновану на приходу најмање до 2035. То је зато што је већина зајмопримаца уписана у РЕПАИЕ, који није био доступан до 2015.

Упис зајмопримца према плану отплате заснованом на приходима

ИДР план

Зајмопримци уписани

Ревидирано плаћање како зарађујете (РЕПАИЕ)

3.27 милиона

Плаћајте колико зарађујете (ПАИЕ)

1.5 милиона

Отплата по основу прихода

2.76 милиона

Отплата условљена прихода

0.76 милиона

Извор: Подаци о савезној студентској помоћи: Кредитни портфолио по плану отплате 2. квартал 2021

» ВИШЕ: Које су шансе да добијем опрост студентског кредита?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here