Како добити тренутно животно осигурање на мрежи

Када сте навикли на тренутно задовољство које долази са наручивањем свега на мрежи, куповина животног осигурања може изгледати болно стара школа.

До недавно, ако сте хтели да купите много животног осигурања по ниској цени, обично сте морали да попуните папире, да се подвргнете лекарском прегледу, дате узорак урина или да узмете крв, а затим да чекате 30 до 90 дана да бисте добили политика.

Али то се мења. Неке компаније — од традиционалних осигуравача до технолошки вођених стартупа  познатих као „инсуртецхс“ — олакшавају процес добијања животног осигурања. Пријављивање на мрежи за тренутно животно осигурање траје само неколико минута, а покриће може да се креће у милионима долара, без потребе за лекарским прегледом.

» ВИШЕ: Најбоље компаније за инстант животно осигурање у 2021

Шта је тренутно животно осигурање?

Инстант животно осигурање се односи на покриће за које се брзо подноси захтев и не захтева лекарски преглед. Али ове политике нису попут гарантованог животног осигурања, малих и скупих производа који се продају старијим особама. Уместо тога, тренутно животно осигурање обично користи процес који се зове „убрзано осигурање“ за процену стопа. Осигуравач пребацује податке о вама у алгоритме како би израчунао ризик од раног умирања. Овај процес често пружа довољно информација компанији да донесе брзу одлуку и понуди покривеност по конкурентним ценама на лицу места.

Такође је бесконтактно, што је један од разлога популарности животног осигурања без испита током пандемије ЦОВИД-19.

Инстант полисе су обично орочене полисе животног осигурања које трају од 10 до 30 година.

Како функционише тренутно животно осигурање

Пошто је цео процес онлајн, пријављивање и куповина полисе је прилично беспрекорно.

Ово су кораци:

  1. Пријављујете се онлајн попуњавањем пријаве за животно осигурање са својим личним и контакт подацима и одговарањем на нека основна питања о свом здрављу и начину живота.

  2. Уз вашу дозволу, компанија преузима информације о вама из разних база података. На пример, може да сазна које сте лекове узимали претраживањем база података на рецепт. Може да погледа у евиденцију вашег моторног возила да види да ли сте имали прекршаје у вожњи. И може да провери податке из МИБ групе да утврди да ли су се појавили неки здравствени услови када сте се пријавили за индивидуално здравствено или животно осигурање код других компанија. У власништву осигуравајућих друштава чланица, МИБ одржава базу података информација из апликација за осигурање.

  3. Одлуку ћете обично добити у року од неколико минута од подношења пријаве.

Постоје три могућа исхода:

  • Одобрено. То значи да у вашој пријави није било ничега због чега је осигуравач оклевао да вас покрије. Када потпишете своју полису и платите своју прву премију, ваше покриће ће ступити на снагу — и све то може да се деси истог дана. Нећете морати да полажете лекарски преглед животног осигурања.

  • Одбијено. Иако сте слободни да се пријавите за полису тренутног животног осигурања, покриће није загарантовано. Можда се не квалификујете за полису засновану на факторима као што су ваше здравље, начин живота или године. Ако сте одбијени, и даље можете да се пријавите за традиционалну полису животног осигурања, што може потрајати неколико недеља. У супротном, можете се пријавити за гарантовану политику проблема и прескочити здравствени упитник и лекарски преглед.

  • Упућено на покровитеља. Понекад је осигуравачима потребно мало више информација о вама пре него што донесу одлуку. Уместо да се ослања на алгоритме, осигуравач ће послати ваш случај осигуравачу, професионалцу који има задатак да процени ваш ризик. Осигуравач би се могао обратити да постави још питања.

Врсте осигурања живота

Када купујете полису тренутног животног осигурања, можда ћете видети термине као што су „аутоматизовано осигурање“, „убрзано осигурање“ и „поједностављено питање“, који често значе сличне ствари.

Аутоматско осигурање се односи на недостатак људског учешћа у процесу одобравања.

Убрзано осигурање подразумева брз процес пријаве кроз коришћење алгоритама и повећање броја података.

Поједностављено осигурање проблема традиционално користи мање података од убрзаног преузимања да би се одредило да ли да вам изда полису и колико ћете платити.

Генерално, полисе које користе више података могу да обезбеде полисе по конкурентнијим ценама са већим износима покрића. Ако осигуравач користи само неколико тачака података за процену ризика, најјефтиније стопе можда неће бити доступне.

» ВИШЕ: Пожељно или стандардно: Како категорије животног осигурања утичу на ваше стопе

Инстант животно осигурање са испитом

Неке компаније користе убрзано осигурање да би убрзале потрошаче кроз процес пријаве, али задржавају право да затраже медицински преглед ако је потребно. То значи да ћете можда одмах добити одобрење или затражити да извршите додатне кораке пре него што добијете одговор. Кандидати који су убрзани кроз процес без испита добијају исту цену и производ као да су полагали испит.

Савети за куповину полисе тренутног животног осигурања

Ако вам треба животно осигурање што је пре или желите да одустанете од медицинског прегледа, можда сте на тржишту за инстант животну полису.

Да бисте били сигурни да купујете праву покривеност, имајте на уму ове савете:

  • Одлучите о дужини и количини покривености. Пре него што се пријавите, израчунајте колико вам је животно осигурање потребно и колико дуго желите да траје. Ово може сузити ваше могућности јер неки осигуравачи нуде само ограничене дужине трајања или мале тренутне полисе.

  • Будите реални у погледу својих шанси за одобрење. Генерално, тренутно животно осигурање је отворено за здраве кандидате који воде безбедан начин живота. Ако покушавате да купите животно осигурање са већ постојећим здравственим стањем, опасним послом или лошим досијеом вожње, можда би вам било боље да се пријавите за традиционалну полису животног осигурања.

  • Погледајте карактеристике политике. Да ли се надате да ћете прилагодити своје покриће код возача животног осигурања или желите опцију да касније пређете на сталну полису? Ако јесте, урачунајте ове карактеристике у своју одлуку.

  • Куповати около. Премије ће се вероватно у великој мери разликовати, јер неки користе више података од других да би одредили вашу подобност и цену. Као и увек, корисно је упоредити понуде животног осигурања пре куповине покрића.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here